Hit-Girl kicker ass. Eller noe sånt...

I kveld har jeg hatt min bror på filmbesøk. Det vil si, vi har leid oss film på tv'en (altibox) og gafflet i oss sjokolade, potetgull, dipp og pepsi max. Snill som jeg er, så lot jeg lillebror velge film for oss. Jeg satte nesten pepsi max'en i halsen da han spurte entusiastisk "har du sett Prince of Persia eller?!". Veldig Ole Brumsmak, veldig ikke Gurosmak. Heldigvis skulle han bare fortelle at den var veldig bra (velger jeg å tro). Isteden fant han Kick-Ass på filmbasen.... En superheltfilm fikk jeg forklart. En som bare plutselig finner ut at han skal være superhelt en dag. "Den e kjæmpebra altså!!". Gådd, tenkte jeg. Enda en sånn teit ungdomshumorfilm som jeg ikke ler av i det hele tatt.
Jeg er glad jeg gikk med på filmvalget, for oh my hvor artig den var!Kick-Ass er altså Dave, en tenåring som lever et kjedelig (vanlig) liv og bestemmer seg for å bli superhelt. Han blir filmet under en av sine "redninger" og blir raskt et internettfenomen. Han greier selvfølgelig å ergre på seg skurken over alle skurker, og med ett er det ikke så morsomt å være superhelt lengre. Han sitter i saksa for å si det mildt. Da er det superheltinnen Hit-Girl og faren hennes Big-Daddy entrer scenen. Det er nemlig Big-Daddy som har knertet mannskapet til skurken over alle skurker, et hevntokt fordi Big-Daddys kone indirekte ble drept for mange år siden av skurken.


Jepp. Superheltdrakten til Kick-Ass er rett og slett en våtdrakt.

Hit-Girl er den råeste slåsskjempen og skurkedødaren jeg noensinne har sett, og hun er 11 år! Lille søte jenta dreper skurker så de ligger i hauger etter henne, og til tross for at jeg kunne ha spart meg for endel av voldsscenene (de var råe!) så var det helt latterlig artig og underholdende å se på. Min bror, tenåringen, superhelt/slåsskamp/sånne asiatiske slåssefilmer/actionelskeren var imponert over håndlaget til vår lille superheltinne. Så da er hun virkelig god altså!

Man skal ikke glemme tenåringslivene vi blir kjent med på siden av superhelttilværelsen heller, mye humring der gitt. Nerder som er interessert i jenter som ikke enser dem er jo klassisk. Og artig :)
Jeg synes filmen var artig jeg. Produsentene har lagt inn musikk som gjør actionscenene veldig underholdende (om man ser bort i fra alt blodet som jeg som sagt ikke er så veldig fan av "så du det?! Hu kappa av foten!!!!", sitat fra en sjokkert Guro under filmen...). Kill Bill sangen, lita jente som høvler ned bad boys på rekke og rad og en liksom-superhelt som kommer og redder alle på slutten slår jo aldri feil.


Den her jenta vil du ikke legge deg ut med altså!

Om du har barn under 18 år, ikke se den sammen dem (ikke for det, tenåringene har sikkert sett mye mere blod enn oss gamlinger på film, uten at vi vet det...), men kanskje etter at de er lagt (sendt på rommet sitt)? Jeg trodde ikke jeg ville like filmen, men jeg gjorde faktisk det. Så godt at jeg til og med anbefaler den til dere lesere. Jeg lo, jeg humret, jeg ble overrasket, jeg ble underholdt og jeg likte slutten! Filmer uten happy ending gjør meg deprimert i dagesvis nemlig.

Takk for koselig filmkveld Brum, nå lar jeg deg kanskje velge film på neste filmkveld også. Kanskje ;)

Én kommentar

Brum

25.10.2010 kl.23:35

Jupp Jupp ;) neste gang blie prince of perisa!

Skriv en ny kommentar

hits