Nede på bunnen i det mørke hav...

... sitter Guro S og lurer på hva i all verden det er hun tenker med!
For hva gjorde man i dag? Joda, man kjøpte liksågodt garn og mønster til ei kåpe til Alma. Når det eneste man kan strikke er rett frem. Altså rettmasker. Vrange kunne jeg en gang før i tiden, kan hende jeg får det til uten hjelp nå også. Men altså, ei kåpe krever mye mer kunnskaper enn dette. Det skjønte jeg jo da jeg leste oppskriften. For den forstår jeg rett og slett ingenting, nada, nothing av. Jeg har nemlig skaffet meg et strikkeprosjekt med patentmasker. Hva nå det i all verden er. De var litt vriene å få til med en gang sa dama på garnbutikken, men når man var kommet inn i det gikk det bra. Jaha ja. Høres ikke lovende ut spør du meg. Det er tusen deler som skal strikkes. Jeg nevner bare: Legg H, Legg V, for- og bakstykke, Bakstykke, venstre forstykke, høyre forstykke og ermer. Skjønner egentlig ikke dette helt (ikke helt uventet, men dog). Jeg tror jeg skal begynne med ermene. Det er bare å strikke frem og tilbake og legge til og trekke fra noen masker hist og her.Men sant, kåpa er fin ja? Den så så latterlig enkel ut da jeg så den utstilt i vinduet på garnbutikken. Rillestrikk, dobbelt garn, tykke pinner. Kan da umulig være vanskelig? Stønn....

Jeg lærte en viktig lærdom i dag under handleturen også, sjekk hva totalsummen før man sier "jeg tar det". Garn er dyrt!!! Det får meg også til å undres over meg selv og spørre; "Guro S, du kunne ikke kjøpe ei ullkåpe t almaen din på Benetton fordi den kostet 699 kr. Hva i all verden er det som får deg til å bruke samme summen på garn, mønster og pinner, når du i tillegg må strikke den selv!?!? Og faktisk, du kan ikke å strikke den!" ...

Hadde besøk av ei venninne i kveld, vi så på garnmengden min (kjøpte mer drops alpacagarn til pannebånd og votter også serru, så haugen var ganske stor den). Venninnen min ser på alpacanøstene og sier "alpaca, e det itj herre som e så dyrt? Koste det itj 35 kr nøstet!?". Jeg bare: "35 krona ja, ja det koste det for ett, e det dyrt det ja. ja æ har nå egentlig ikke peiling æ da vettu, æ kjøpe jo bare det som står i oppskrifta æ da, ja du si det e dyrt det ja???". Seriøst, har jeg mesket meg i garnverdenens rolls royce uten å vite det? For jeg er virkelig ikke opptatt av merker på garnet. Finnes det noe billigere som er likt så tar jeg gjerne det isteden.
Gudbedre, jeg har virkelig en bratt læringskurve på strikkeområdet i livet mitt. Et område jeg faktisk helt frivillig har brakt på banen. Skulle vel kanskje holdt meg til heklingen. Har heklet ferdig pannebånd til meg selv i dag, Alpaca det også...Jeg har også lyst på kronepannebånd... Er det lov å ha kronepannebånd når man nesten er 33 år??
Nå skal jeg legge meg. Og sikkert ha mareritt om kåpestrikking. I morgen jeg sy ferdig buksa mi. Wish me luck.. God natt.

8 kommentarer

Hilde&Tobias

14.10.2010 kl.00:08

Lykke til!! Det var faktisk det eneste som jeg følte var passende å si her nå...hihi...

Tanta til Beate

14.10.2010 kl.08:17

Slenger meg på kommentaren før meg: Lykke til!

Pia

14.10.2010 kl.09:08

Først søm, nå strikk! Hvor skal dette ende! Jeg har ikke peil på garnpriser, men det gleder meg hvis det er dyrt - da kan jeg ha det som unnskyldning for at jeg ikke strikker...

Pannebånd kan du vel gå med? (Sier jeg, moteguruen....)

Well, good luck med buksesying!

Guro

14.10.2010 kl.10:47

Takk....

Ja garn er svindyrt!! Lønner seg egentlig ikke å strikke selv i det hele tatt. Pannebånd kan jeg gå med, skal jo bruke dette, men kronepannebånd? Når man nesten er 33? Usikker.... :)

Gro

14.10.2010 kl.10:50

Den positive siden av saken er jo at nå MÅ du lære deg å strikke den! Du kan liksom ikke la garn for en hel formue bli liggende i en krok :-) Sikker på at du får det til med litt tålmodighet og litt hjelp fra noen som er vant til å lese strikkeoppskrifter! Kåpa var jo bare skjønn :-) Good luck!

Hilde&Tobias

14.10.2010 kl.11:25

SV: Ja er på fjesboka. Hilde T Johansen

Så koselig å være savnet, men nå ble det sånn det ble. Føler det er en absolutt riktig beslutning å avvikle denne bloggen nå. Klart jeg sier ifra dersom en ny skulle bli opprettet;)

Synne

14.10.2010 kl.11:59

Det er jo tegnforklaringer i mønsteret, vil jeg tro, det pleier det, så finner du iallefall ut hva alle bokstaver og kryptiske ord betyr....Patentmasker er sikkert også forklart, og husk det er lettere å forstå når du har begynt på arbeidet, enn når du bare leser oppskriften, da blir det sånn steg for steg....Lykke til, kåpa er nydelig!

Helene

01.11.2010 kl.05:45

Europris sitt garn e både billig og bra :))

Skriv en ny kommentar

hits