Kosinus, den tallspisende (og uskikkelige) dragen.

For ei stund siden så vi reklame på tv for et nytt program på NRKsuper. "Det e Jassmuss" ropte Alma begeistret. Hæh, tenkte jeg. Rasmus? Det er da vitterligen en drage og Newton-Solveig som er på skjermen? Men tøtta hadde jo helt rett hun, det er Rasmus som synger kjenningsmelodien til Kosinus, det nye matteprogrammet for barn. Det fant jeg ut i går da jeg joina "Rasmus og verdens beste band" fanclub på facern :) Jada, man kan være voksen å digge R&VBB skjønner dere. Jeg går jo ikke her hjemme og spiller cd'ene hans når jeg er alene, men musikken er kul den, og konsertene er virkelig en opplevelse. Jeg anbefaler faktisk alle som har muligheten til å gå på en R&VBBkonsert! Vi har vært på 2 stk i år, tar gjerne en (eller flere) til jeg.

I gårkveld og til frokosten i dag så vi på "Kosinus" på youtube. Sånn ca 10 ganger hver gang. Så nå går jeg og nynner "Solveig og Kosinus. Solveig og Kosinus. Nuss, nuss, kosinus. Kosi-kosi-nuss!"... Jeg tror faktisk jeg kan teksten til hele sangen allerede. Alma er veldig opptatt av dansen i musikkvideoen, så jeg ser ikke bort i fra at det blir morgentrimmen hver dag.Jeg trodde serien begynte i morgen, på torsdag. Men etter et lite søk på google ser det ut som om det allerede er vist noen episoder. Jeg har tittet litt på NRK nett-tv, og programmet ser kjempebra ut. Ja, jeg satt faktisk og humret da jeg så på det i sted. Det minte meg litt om Dora the explorer, det er jo også et program som er "lærerikt", eller? Kanskje litt mer slitsomt Dora da, "fjellet, elva, honningskogen. Fjellet, elva, honningskogen. Fjellet, elva, honningSKOGEN! Fjellet, ELVA, HONNINGSKOGEN!!!!!" osv....

Kosinus er en uskikkelig drage som spiser alle tall han kommer over, og Solveig må ut på redningsaksjon. Kosinus blir nemlig låst inne på ulike steder når han er uskikkelig (time-out?) med en dragelås som består av tre ulike former. Solveig må dermed ut og finne en runding, trekant og firkant for å få låst han ut. Innimellom har produsentene puttet inn tallære, formlære osv, fiffig! Når Kosinus er sluppet ut må han si unnskyld og levere tilbake tallene han har spist. Oppdragelse i tillegg, kan det bli bedre?!

Tallære og oppdragelse sier man jo ikke neitakk til, så nå skal jeg og Alma benke oss foran boksen hver torsdag og lære tall og former (vil hun ikke så MÅ hun:). Første episode kan du ser her, om du ikke har fått det med deg, du heller.

Alma er forøvrig i barnehagen, hun hadde bare 36,7 grader i mårrest og var svært ivrig på å komme seg med på høstturen i barnehagen. Jeg skal spise litt proteiner (treningsmat), få på meg noe anstendig og så dra på byen og handle garn og videre til bassengtrening. Jeg skal jo innvie den nye terningsoutfit'en i dag, knegg knegg.

Ha en fin dag alle sammen (her øser det ned)!

Én kommentar

Siri

13.10.2010 kl.13:17

Hehe - vi voksne satt hele sommeren og gledet oss til Kosinus. Min Rasmus på snart fem var veldig glad i bokstaver - helt til han oppdaget tall - så dette måtte være midt i blinken.

Vår sarte lille gutt syntes imidlertid at levende vesener som blir straffet og stengt inne og spiser ting de ikke skal, var skummelt og utrivelig og han skal "aldri se Kosinus i morgen".

Sånn endte det eventyret her for vår del.

Skriv en ny kommentar

hits