Feverish.

I gårkveld inntok feberen heimen, og det har dagen i dag vært preget av. Jeg syntes det var rart at Alma sovnet mens jeg sang nattasangene hennes, det skjer jo egentlig ikke til vanlig. Senere hørte jeg at hun babblet mye i søvne, var urolig og kavet frem og tilbake i senga. Så gikk det over til jamring, jeg gikk inn og hun var glovarm... "Frys du", spurte jeg. "jaaaaaaaaa...." var svaret jeg fikk. Altså var feberen fortsatt stigende. Da var det ingen bønn, vi måtte på badet for måling og påfølgende rumperakett. Vi hadde en lang diskusjon (les: jeg forklarte og Alma hylte "neeeeeeeeei") før vi til slutt ble enige om at det måtte til. Da presterte tøtta å påstå at jeg hadde lurt henne, for hun hadde da ikke fått noe rumperakett? Jammen bra hun protesterte sånn på forhånd...Snuppeluren fikk komme på sofaen i påvente av at paraceten skulle virke. Der fant hun seg til rette med dyne, ostepop, kanin, smokk og vannglass. Vi så på Bridget Jones sammen. "E det hær barnetv??" lurte hun forundret etter ei stund. Nei det var det ikke sa jeg. Samtidig klinte frøken Jones til med klining på høyeste nivå på skjermen. "ka.... ka, ka E det da??" lurte hun på. "voksentv" svarte jeg :)
Frokosten i dag var banan og te med honning. Jeg har avlet en skikkelig te-drikker. Grønn te med sitron, og masse honning er det beste vi vet :) Vi har sett barne-tv, dvd'er (sabeltann og postman pat) og vi har lest bøker (Karius og baktus x 100). Formen hennes stupte med en gang feberen steg, så jeg har gitt til sammen tre rumperaketter i dag. Mange som sier at man skal la feberen være, den er der for en grunn osv, men hva gjør vi voksne når vi får feber, fryser, vondt i kroppen osv da? Vi tar jo paracet. Hvorfor skal treåringen min måtte ha det vondt når jeg ikke vil ha det selv? Nei, paracet brukes på feber her i huset. Nå er det selvfølgelig ikke lav feber når jeg gir paracet, men på over ca 38,5 har jeg ingen betenkeligheter med å gi paracet. Jeg gir jo tross alt ikke henne medisin for å sløve henne ned, få det enklere selv osv, jeg gir fordi hun skal ha det bedre. Alma kviknet til ganske med en gang hun fikk det, og da var det en fornøyd liten jente som lekte seg her ei stund.Assistenten har fridag i dag, men det har gått veldig fint. Vi har jo bare vært inne, selv om Alma har etterlyst "ut å gå tuuuuuur" ganske så ofte :) Det eneste jeg stressa endel med var å få sagt fra til barnehage og fysio, siden jeg skulle ha trent kl 10 i dag. Barnehagen skal jo ha beskjed i rett tid. Når Alma sover med meg er det sånn at hun våkner med en gang jeg går ut av senga om morgenen. Jeg tror hun sover i sin dypeste søvn, men neida, tre steg ut på gulvet og jeg hører "mamma???". Derfor var det uaktuelt å ha på vekkeklokke for å snike seg opp og ringe, feberungen trengte å sove så lenge hun kunne. Løsningen ble rett og slett av vi sov til vi våknet, så ringte jeg da. Vi sov til halv ti... Så barnehagen fikk beskjed i seneste laget, og fysioen vet jeg rett og slett ikke om fikk beskjeden min. For jeg fant en gammel mld fra henne på mobilen min, fra en gang hun ble syk før en time. Aner ikke om det er en jobbtlf, hennes private tlf eller noe. Jaja, man kan ikke gjøre alt perfekt her i livet :)Vi har hatt besøk av både Dodo og Moffar her i dag. Begge spiste middag sammen oss, kan ikke huske sist vi var sammen, kjempekoselig! Alma storkoste seg :) Dodo måtte hjem og legge seg etter middagen, hun har også fått feber. Moffar var her helt til Alma la seg, og hang blant annet opp hylle, skinne og benklys til oss! Nå har almakroken på stua blitt skikkelig fin. Skal vise dere når jeg har fått tatt bilder. Først driver jeg og rydder vekk babybøker fra lekene til Alma. Har prøvd ørten ganger før. Hun finner alltid bunken med pekebøker jeg har lagt opp for å pakke ned og får selvfølgelig anfall når hun skjønner hva som er i ferd med å skje. Nå tar jeg dem mens hun sover!
Det kan meget mulig bli en real tv-kveld også kjenner jeg. Men først, spise restene av kyllingpanna mi!

Ha en strålende kveld!

PS! og så banker vi alle sammen tre ganger i bordet hver, for at Guro S ikke får feber hun også. For hun SKAL på landsmøte/kurs (husmorferie) i helgen nemlig!!!

3 kommentarer

Tanta til Beate

11.10.2010 kl.22:52

God bedring til Alma! Håper mor i huset slipper å få feber da.

Synne

12.10.2010 kl.08:47

God bedring til den søte jenta! Og hold deg frisk, høres ut som du kan trenge en husmorferie nå! :)

12.10.2010 kl.12:19

Ei skjønn og syk jente! Får håpe du slipper unna!

Skriv en ny kommentar

hits