Tovede votter og geniale videoer.

I kveld har jeg lett rundt på internettet (googlet) etter "oppskrift tovede votter". Det er så mange som har tykke, fine tovede votter, jeg vil også ha. Da er vel løsningen egentlig klar, jeg må strikke. Oppskrifter fant jeg, flust av. Men skjønner jeg hva som står? Ikke i det hele tatt. Rett og vrang takler jeg. Minske og øke masker tror jeg også kan gå bra (hallo, jeg har da tutorials på youtube:). Men så vettu, etter ei lang stund med fryd og gammen kommer det:

"Høyre vott: strikk 1 m, sett 7 m på en tråd.Venstre vott: strikk til 8 m igjen, sett 7 m på en tråd, strikk 1m."    What?!?!
Sette masker på en tråd, hva snakker dere om?!!?
"Pinne 1 og 3: strikk 1 m, strikk 2m vridd rett sammen, resten av m strikkes vanlig".
Når begynte man å vri masker? Og hvordan i all verden gjør man det?
"Når vottene er ferdig strikkes tomlene slik: plukk om 7 m på hver side av tråden + 1 i hver side til tommel (totalt 16 m)."
Plukk opp hvor?! Hvilken tråd?

Er ikke noe vits i det hele tatt at jeg setter igang med et slikt prosjekt. Kommer til å bli så sinna, sur og frustrert at inneklimaet her hjemme hadde vært totalt uegnet for en toåring å leve i. Sikkert helsefarlig for meg selv også, kan umulig være bra å gå rundt som ei kruttønne. Blodtrykk osv vet dere. Derfor ga jeg opp hele prosjektet. Men så (av ukjent årsak) klikket jeg meg inn på en siste link, og der tror jeg jammen meg jeg fant redningen!
Garnstudio.com er bare helt geniale! Veldig gode oppskrifter, og sist men ikke minst, de har lærevideoer i fleng! Det er helt genialt! Hæler, tomler, strikketeknikker osv, alt er på video!
denne oppskriften er det store sjanser for at jeg kan greie!

Vottene ser litt tynnere ut enn de jeg har sett folk gå med "in real life" men jeg tror faktisk jeg skal gjøre et forsøk på de her. I morgen skal jeg se denne videoen tusen ganger. ;)

Edit 30 min senere: der utgikk videotitting i morgen, i tillegg til styrketrening med fysio. Alma våknet med 39,5 i feber. Nå er rumperaketten satt, etter en laaaaaaang diskusjon om nettopp den saken. Det gikk bra så lenge kaninen fikk salve i rumpa fant hun ut. Greit for meg. Kaninen har derfor en dæsj Inotyol på en viss plass nå.

God natt alle sammen, her blir den het...

2 kommentarer

Elisabeth, innerst i veien

10.10.2010 kl.23:30

Egenstrikka tovede votter er supert. Å strikke tommeltottene er ikke så vanskelig som det høres ut som. Bare tenk logisk. ☺ Det med å sette på tråd er jo akkurat det. Du putter noen av maskene inn på en tråd (i en annen farge) og lar være å strikke disse, Senere putter du disse maskene inn på en pinne igjen for de trengs når du skal strikke tommelen.

Plukke opp blir som å sy med pinnen ned i det du har strikka og hente opp tråd fra nøstet slik at du får en helt ny maske.

Vridd betyr at du stikker pinnen i bakre del av masken når den strikkes, ikke forfra som vanlig. Alt dette finner du nok ut av med de linkene.

Lykke til og god bedring til den lille.

Tanta til Beate

10.10.2010 kl.23:44

God bedring til Alma!

Skriv en ny kommentar

hits