Når man blir litt vill og gal.

På torsdag tok jeg og assistenten turen til Trondheim så snart Alma var levert i barnehagen. Målet var Stormberg og vinterklærshopping te a mor. Jeg har forsømt handling av utstyr, og særlig vinterutstyr, til meg selv helt siden før Alma ble født. Før hun ble født måtte jeg jo ikke ut når det var kaldt, om jeg da ikke ville ut. Og det vil jeg svært sjeldent om vinteren. Så ble hun født, og novemberbaby som hun er var vi ikke så forferdelig mye ute og bakset det første året. Men i fjor så jeg jo at jeg lå svært dårlig an når det gjelder påkledning. For nå jeg ut selv om det er kaldt, snø osv.

Da holder det ikke å sitte i "fingå på kjøpesentervinterskoene", regnbukse og "byjakken" min liksom. Det hjalp lite med dunjakka mi jeg kjøpte på salg i Kragerø en gang på slutten av 90-tallet heller. Moten da var annerledes enn i dag, så jakka når meg bare til midja. Var kaldt på magen i hele fjorvinter. Jeg investerte jo i masse ulltøy fra SparKjøp, og på torsdag steg vinterklærbeholdningen min til et veldig akseptabelt nivå.


Dunparkasen var det eneste jeg visste på forhånd at jeg ville ha. Men trengte også ei "mellomjakke", om dere skjønner hva jeg mener. Som jeg kan bruke nå fremover, og i vinter om det ikke er alt for kaldt med ull og fleece under. Parkasen prøvde jeg først i fargen aubergin. Det er jo veldig kult med farge på jakken, men den jeg prøvde var et nr for stor (M) og det førte til at jeg så ut som en gigantisk jelly bean. Jeg måtte faktisk le høyt da jeg så meg i speilet. Hannis (som jeg hadde hentet på veien) måtte også trekke på smilebåndet. Stormbergdama henta ei i rett str til meg på lageret, og i svart. Den satt perfekt. Svart er jo mest praktisk, ikke sikkert aubergin er kult til neste år liksom (for man jo ha det som er kult vet dere ;)  Da vi svirret nede i førsteetasje i butikken kastet jeg et blikk på et stativ som sto der og så ei kul jakke. "Den va litt kul" sa jeg til Hannis, hvorpå hun sa "ja, den e kjempekul!!!". Jeg trodde det var ei jakke noen hadde hengt av, men neida. De hadde nettopp kommet inn så de drev og pakket dem opp. Etter mye om og men så måtte jeg prøve ei. Og jeg kjøpte den! Utropstegnet er her fordi jeg føler meg vill og gal som kjøpte den, så mye farger da gitt! Ikke egentlig helt meg. Men jeg digger den egentlig, og synes den er... ok da, dritkul ;)

En fordel med jakka er jo at jeg vises kjempegodt i trafikken når jeg er ute med rullestolen! Smaaaart :D
Jakka er både vann- og vindtett, så jeg skal også bruke den som regnjakke (noe jeg også manglet). Mangler bare ei bukse til nå, i samme stoff. Buksene på Stormberg var sinnsykt lange i beina, lille meg svømte i dem. Barnestr var alt for trang i livet (...). Så regn/vinterbukse står igjen, pluss sko. Både kjempe, kjempevarme vintersko og noen mellomsko. Nå har jeg faktisk bare tøysko og "fingåpåkjøpesentervintersko". Holder ikke.
Er det noen som vet om supervarme vintersko (som holder varmen selv om man sitter) og som ikke er tunge (sorrell o.l utgår)?? Tell me isåfall. Lurer faktisk på Uggs, de er jo 100% ull og superlette. Kan de impregneres mon tro?

Fleecesettet bor jeg i allerede, supermykt og godt! Buksa er også megalang i bena, men det er sånn stramming nederst, så jeg snurper den sammen så jeg ikke tråkker på den. Kjøpte en Stormbergfleecegenser til, i blått, på XXL. Der hadde de dem nemlig til bare 99 kr. Sikkert fjorårets farger eller noe sånt. Akkurat som om det bryr meg.
For de som lurer kan jeg fortelle at parkasen kostet 1999,- og jakka 999,- Min snille morfar sponset jakka mi, tusen takk!! Så da blir det sko denne måneden også, juhuuuu :D

Nå skal jeg lage ferdig en gave til i morgen, vi skal i 2-årsdag til "Gøte". Alma var klar allerede i dag hun, hun skulle til "Gøte" og se på hestene hans kunne hun fortelle. Han bor nemlig på gård, og de har kuer, ikke hester :) Tviler på at bursdagsselskapet skal foregå i fjøset, så kubesøk må nok vente til en annen dag.

God lørdagskveld!

5 kommentarer

Katrine Stensland

10.10.2010 kl.09:25

Så flink du har vært! Jeg lykkes sjelden, dersom jeg drar på shopping for å kjøpe en bestemt ting (med mindre det er gave til et barn under skolealder - det slår aldri feil). Og klærne var jo kjempefine. Den fargerike jakka var.... vel, fargerik? Men KUL!!

Man trenger liksom litt andre klær selv også, når man har barn :-) Med et par überfornuftige sko nå, så er du klar for det meste. (NB: anbefaler ikke uggs, til dette formålet.)

Mariann

10.10.2010 kl.21:16

Deilig med nye klær, viktig å holde seg varm :o). Jeg har et par vinterstøvler som jeg ALDRI har frøset i, nemlig Timberland Mukluk, men de er kanskje ikke de letteste http://www.timberland.no/index.php?mapping=45&nyhet=19 men veeeeeldig deilige. Jeg brukte de mye til å gå tur med etter operasjonen samt i barseltiden.

Ha en fin sønsdagskveld :)

11.10.2010 kl.19:15

Likte den jakka med fargene kjempegodt, sikkelig spenstig.

Har du prøvd ut Timberland støvler, de er kjempevarme og fine også. Jeg på på mitt 2. par og skal sikkert kjøpe et nytt par i vinter. Det eneste er at de kanskje kan være litt tunge, du får sjekke de ut. Når det gjelder Ugg`s er det "gå på senteret sko". Ikke tåler de vann eller slaps, er kjempeglatte på snøen (vet ikke om det betyr noe for deg) men kule er de da

Milla

12.10.2010 kl.15:09

Hei, datteren min hadde Uggs i ekte skinn i fjor vinter. De ble impregnerte og holdt seg veldig godt. Ser nye ut ennå. Uggs er dessuten veldig lette å ha på føttene.
Jakken var kjempekul!

Ugg's anbefales virkelig! De kan også impregneres med sånn spray, det gjorde jeg på mine i fjor, og de ble bare våt hvis jeg var leeenge i snø og og sørpe :) De er dessuten veldig varme, selv om jeg uansett foretrekker ullsokker i de!

Hvis du skal kjøpe deg, så anbefaler jeg ekte Ugg's og ikke noen som ligner fra andre butikker. De ekte (koster ca 1000 kr) er enda varmere og MYE bedre kvalitet. Har testet begge! Så det er verdt invisteringen :)

Skriv en ny kommentar

hits