Realitetsblogging.

Blitt veldig populært å "realitetsblogge" i det siste har jeg skjønt. Trenden er kanskje mest forbeholdt interiørblogger, som viser frem hvordan det "egentlig" ser ut hjemme hos dem. Jeg mistenker dog hele gjengen for å style "rotet" sitt, ser like interiørmessig bra ut som det gjør til vanlig for meg. Men så har jo ikke jeg peiling på interiørstyling heller da.

Uansett. Min realitetsblogging er av en helt annen art. Den handler om en crappy dag, som gjerne oppstår nå og da. Men som jeg kanskje ikke alltid skriver om. For man skal jo ikke klaaaaage. Vel, i kveld klager jeg så det renner ut av kjeften på meg.

Kvelden i gårkveld ble brukt til å skravvle med 7 jenter (vi møttes på videregående, så da holder vi fortsatt fast betegnelsen "jenter", så det så), jeg unna meg til og med et glass rødvin og kom ikke hjem før halv tolv, jeg slapp jo å stå opp halv åtte i dag. Og her begynner møkka, for det gjorde jeg slettes ikke. Det var likevel meg som måtte stå opp med Alma, stelle og mate henne før vi rullet ivei til barnehagen i ØS PØS regnvær. Jeg var søkkblaut da jeg kom hjem igjen. Hvorfor tok du ikke bilen, spør mange sikkert. Vel. Det er fordi det er mye mer slitsomt for meg å få Alma og rullestol inn og ut av bilen enn det er når vi setter oss i tandemstolen vår som står rett utenfor døra vår og suser ivei til barnehagen. Som bare ligger en ca 5 min rullestoltur unna. Men på disse 10 minuttene (tur/retur) greide jeg å bli gjennomvåt.

Det var et stk sliten, våt og sulten Guro som ramlet inn i gangen like etter 9 i mårrest. Siden jeg altså var alene i dag kom jeg inn til et overrotete kjøkken, jeg var tom for brød (alma fikk de siste skivene med på barnehagen), klærne hang (og henger fortsatt) tørre på snoren på badet, symaskina mi som er ferdig reparert kunne jeg ikke hente fordi jeg ikke klarer å bære den med meg selv, dermed ingen sying i dag heller (fåkk), og jeg måtte på butikken for å handle forsyninger til kjøleskapet. Jeg fikk en hærrlig pause da jeg klagde min nød til ei venninne på msn, det var jammen godt! :D Etter egg, te, knekkebrød og hvile var jeg klar for å ta en dusj. Ja for mer var faktisk uaktuelt på det tidspunktet. Men senere måtte jeg ut.

Da oppdaget jeg at det er noen som har tatt hc-plassen utenfor her, igjen! Uten å ha hc-skilt såklart. Det vil si, denne gangen hadde en bil parkert halvveis innpå plassen. Same shit spør du meg. Nå skal jeg seriøst bestille opp klistremerker til å bombadere bilene med. Å ta hc-plasser når du ikke har hc-skilt er respektløst, hører dere!?!!

Jeg rakk å handle og lage ferdig omelett til middag før jeg måtte hente Alma. Min snille venninne UE ble nemlig med oss i bassenget i dag, og jeg laget middag til oss alle før vi dro. Alma hadde ikke sovet i barnehagen (typisk) så hun var passe trøtt og slitsom da vi kom hjem. Å ha en unge som henger i beltestroppene på buksa mi når jeg lager mat er det verste jeg vet. Jeg får rett og slett fnatt. Derfor la jeg alle regler på hylla og ga henne beskjed om at det var lov til å hente smokken og kaninen i senga. Da lå hun hvertfall i ro og koste seg på sofaen i 2 minutter. Middagen var også preget av at hun ikke hadde hatt en dupp. Og jeg overså gladelig både kasting av salat i glasset mitt, føtter som slettes ikke lå pent under bordet, fråtsing av hvitlksbaguetter osv bare hun hadde i seg noen skjeer omelett. Ja, jeg matet faktisk den soon-to-be-treåringen bare for å få i henne litt mat. Etter middag røsket jeg sammen ting til svømmebagen og vi dro ivei.

Og hva skjedde i bassenget?! Det var farsken ta meg bare kaldtvann i dusjene da vi var ferdige, igjen!!! Jeg trampet ut i bassengområdet, passe irritert, og ga klar beskjed om at nå får de jammen meg fikse det til neste gang. Det har tross alt skjedd 3 ganger på dette kurset. Jeg betaler ikke for kaldtvann i dusjen, så fikser de det ikke nå skal jeg ha reduksjon i prisen. Det er ikke akkurat billig å ta et ti ukers svømmekurs, så da skal jeg piskadø meg kunne dusje i varmtvann etterpå.
Dermed ble det ingen dusjing på oss, vi kledde på oss og dro. Jeg hadde pakket bag'en i ørska og hadde selvfølgelig glemt det viktigste, en smokk til hjemturen.... Så det var et stk Alma Fafaly som satt og ulte hele veien hjem. Hodepine!!... Da vi kom hjem og venninne dro hjem så måtte jeg bade Alma... Gådd, vi var dødsslitne begge to.  Jeg er jo døden nær bare av å være med i bassenget, å foreta meg mer den samme kvelden er jo egentlig uaktuelt. Men Alma kunne ikke legges uten å vaske håret og bade. Vi var så gele, muffins, kake osv begge to at vi spiste kveldsmaten i sofaen, i så og si liggende stilling. Og Alma fikk juice!! Fordi jeg prøvde å få henne til å glemme at jeg egentlig hadde lovt henne kakao, noe jeg ikke orket å lage fordi det innebærer at jeg må stå ved komfyren i ca 3 minutter. Vi endte seansen med at Alma veltet glasset sitt, og hylskreik fordi hun søla. Da fant vi ut at vi droppet tannpusen i kveld og la henne med en gang. Hun sovnet på sekundet, helt seriøst. Faktisk så ligger hun i samme stilling enda.

Jeg er nå på det punket da jeg er så trøtt at jeg ikke vet mitt eget beste. Derfor sitter jeg oppe enda, føles som jeg har drukket alkohol, hele rommet spinner liksom litt, på en måte. Jeg har på en måte vært like trøtt i hele dag som jeg er nå, så jeg skjønner ikke at jeg faktisk burde gå og legge meg. Herrlighet.
Først vann, så tannpuss, senga. God natt.

Som dere ser, jeg styler ikke realitetsbloggingen min. This is the real shit. Hva gjør du?

(bilder er så ikke prioritert i dette innlegget!!)

7 kommentarer

Tanta til Beate

06.10.2010 kl.00:23

(....drar på smilebåndet..) Det trengs ikke bilder når innlegget er så billedlig skrevet. Jaja, slik har vel de fleste småbarnsmødre / fedre opplevd enkelte dager. Slitsomt å være trett hele dagen og baske med unger som ikke har en optimal dag. Men det går over. :-)

Håper du har det bedre i morgen!

Lena

06.10.2010 kl.00:40

Hei.

Håper du har hatt en avslappende kveld etter en sånn dag. Jeg lover, skal ikke parkere på hc plass!!

06.10.2010 kl.08:07

Artig å høre om hverdagen din. Selv så skriver jeg om alt mulig. Er ikke så god på interiør så derfor blir det mest om hverdagslige susler. Akkurat nå er det flytteprosjektet mitt som er i fokus.Kaldt vann i dusjen krever vel avslag i kursprisen vil jeg tro. Helt håpløst. Ha en fin dag.-

Joakim

06.10.2010 kl.09:54

jeg styler aldri hjemme! virkelig realitetsblogging her ja....

syns det er mamma sitt ansvar jeg - å style, ikke mitt. men kan ikke akkurat si at hun gjør en så fantastisk jobb at det gjør no.

men tror det kommer av at hun, som deg, har litt lite krefter i utgangspunktet. det skulle none av de mammaene som er så sliten tenke på -tenk, hvis du bare hadde halvparten, kvartparten av de kerftene du hadde, oxo skulle ddu alikevel klare alt....

Stine

06.10.2010 kl.12:46

Halloen:) Du skriver sååå utrolig bra og morsomt! Leser endel blogger, men din er absolutt favoritten (selvom dette er første gang jeg kommenterer). Kjenner meg igjen i mange av dine situasjoner da jeg selv sitter i rullestol og er mamma til ei på fem. Alma er utrolig skjønn, og har mange meninger som min Amalie hadde på den alderen:o)

Guro

07.10.2010 kl.09:23

Enig Joakim! For å sammenligne form, så hadde en "vanlig" mamma skulle gjennomført denne dagen med en kraftig influensa om hun skulle hatt det sånn som meg. DET er slitsom det damer!

Mona

07.10.2010 kl.11:50

På sånne dager er det lov å glemme alle gode intensjoner om å følge regler og være konsekvent! Guro du må kjøpe kakaopulver til å ha rett i varmt vann, det er ikke så godt og har sikkert masse E stoffer og annet møkk i seg men, noen ganger er det lov å ikke være korrekt på verken ene eller andre måter ( og ungen eller du for den saks skyld dør jo ikke av litt sånnt av og til og litt til). Kakaopulver forutsetter jo vannkoker da, eller mikro - for hele vitsen må jo være å slippe å stå å vente på at dette skal bli ferdig! Om du ikke har det - ja da har du en ting du kan ønske deg til jul ;0)

For vannkoker er greit til så mye; kaffepulver, suppepulver, buljong, varm solbær, te, nudler ja det finnes ingen grenser hvor lettvindt man kan gjøre det med varmt vann ( som man slipper å stå å vente på og passe på at ikke skal koke over). For på dager som hadde på tirsdag er allt dette ikke bare lov, men PÅKREVD og alldeles nødvendig!

Håper du får bedre dager etter denne :0)

Skriv en ny kommentar

hits