Finnes det, eller har det vært lus i ditt hus?

Høhø, den riminga mi når nye høyder hver uke altså.
I helgen var vi som sagt på to bursdager. Den i går ble forandret fra en utebursdag til innebursdag (klapp klapp) da det begynte å regne og blåste orkan (litt overdrevet, men dog). Når mange mammaer er samlet (pappaer også, men de finner av en merkelig grunn alltid frem til sofagruppen i samlet flokk. Sofagruppen står såklart lengst unna barnebordet) blir det alltid skravvling om barnesykdommer, barneoppdragelse osv. I går dreide samtalen seg inn på temaet "Lus".

Jeg har ikke stor erfaring med det temaet. Husker ikke, men er blitt fortalt at vi tok diverse luskurer da jeg og søsteren min gikk på barnehage/skole. Tror aldri mamma fant lus på oss, men når først en av lekevennene fikk det var det med ett hundrevis av hysteriske mødre på apoteket og hamstret lusmiddel og luskammer. I går var det også endel hysterier ute og gikk, bare man snakket om temaet. Flere hadde allerede kjøpt inn diverse remedier. Jeg satt der som vanlig og sa "hæh??" til det meste...Av og til så føler jeg at jeg ikke henger helt med i mammarollen altså. For temaer som (jeg har oppdaget at) blir flittig debattert og diskutert og man har sterke meninger om, er temaer jeg ikke engang har tenkt over. Som denne helgen da jeg ble satt inn i lusens verden. Det er visstnok et skikkelig "Luseår" generelt og heftige "luseepidemier" her i området. Jeg skjønner poenget. Lus er slitsomt. Man må behandle og kjemme og det er smittsomt. Men det er da vitterligen ikke noe farlig? Personlig ville jeg heller hatt et par runder med lus enn mye annet man kan få. Faktisk ville jeg heller hatt lus i hus enn omgangen. Og mye heller lus enn forkjølelse-bronkitt-lungebetennelse. Lus vs. Influensa? Lus takk!Hvertfall når jeg hørte at man ikke trenger å fryse ned dyner, puter, kosedyr osv, som mamma drev med da jeg var barn (og som jeg hadde kommet til å slitt med, siden jeg kun har delt fryser/kjøleskap), isteden kan man lukke av berørte rom i tre dager, og vips er eventuelle lus der inne daue som sild. Da er det hvertfall ikke noe stress. Eller?
Det eneste makkverket vi får om lusa kommer inn i vårt hus, er å kamme Almas hår med luskam. Holy craparoni, det hadde blitt tenners gnissel det. Stakkars lita har ikke et veldig egnet hår for lusekammen...

Er jeg helt på jordet? Er det åpenbart at jeg ikke vet hva jeg snakker om? Erfarne mødre, tell me the truth.

7 kommentarer

Hilde&Tobias

04.10.2010 kl.15:03

Har ikke så mye erfaring med lus, ihverfall ikke her hjemme. Ingen her hatt hatt det;)

Meeen , jobbet i bhg tidligere...og det fra tid til annen var det lus ute og gikk.... Det er visst ganske slitsomt for de som får det. Er visst vanskelig å bli kvitt det:( Husker ei jente som stadig hadde lus, ja jeg så et par av de tilogmed (ekkelt) og en ansatt som alltid fikk det hvis noen andre hadde det:( Denne lille jenta måtte de til slutt klippe ganske kort på hodet. Så det er nok det du må gjøre med Alma dersom dere skulle være så uheldige å få det:(

Et et herk å få de ut av dyner, puter og klær, så hvis jeg fikk valget....hadde jeg IKKE valgt lus nei!!

Elisabeth, innerst i veien

04.10.2010 kl.17:53

Synes det meldes om luseår hver høst, jeg! Har til gode å se en sånn lus, er i grunnen veldig nysgjerrig på hvordan de egentlig ser ut. Vi grer med lusekam og studerer hodet nøye når det meldes om utbrudd i bhg/skole. Det mest plagsomme med lus er vel tanken på de EKLE krypa kravlende rundt, men jeg innbiller meg også at jeg heller vikke hatt et par husdyr på toppen enn en ørebetennelse, som jeg tror er ulidelig smertefullt.

Guro

04.10.2010 kl.19:38

Hilde: Stenger du av soverommet i 3 dager er lusa dau som sild. De overlever ikke uten "kroppskontakt" ;)

Pia

04.10.2010 kl.21:15

Vi har hatt lus i hus en gang - det er jo ikke noe farlig, men det er ekkelt! Og du vil jo bli kvitt det. Vi var to stykker som fikk det (JEG og et barn) resten ble skåna.

Greit nok at man kan lukke rom, men man vet jo ikke hvilke rom svineriet befinner seg på . De kan jo være overalt, sofa, senger, tepper.

Enig i at omgangssyke er mer ubehagelig, men samtidig er det mer oversiktlig, om du skjønner?

Guro

04.10.2010 kl.23:45

Pia: det ble kanskje teit (og lite gjennomtenkt av meg) å sammenligne meg med andre på denne måten, for jeg tror rett og slett jeg har en litt annen referanseramme (om man kan kalle det det) enn dere andre mødre. Som fint overlever både omgangen, forkjølelse, bronkitt, feberuke, influensa osv. Jeg blir tappet for krefter og ligger rett ut i hvertfall en mnd etter noe sånt, så en luskur, kamming og litt "utlufting" av hus og hjem er som barnemat å sammenligne. Men jeg skjønner absolutt hva du mener. Men jeg tror fortsatt jeg personlig ville ha valgt en lusutrensking ;)

Nå skal det sies at jeg meget mulig vil endre mening om jeg får smådyra i hus. We'll see ;)

Pia

05.10.2010 kl.14:28

He he, du trenger ikke å unnskylde deg for "teite" innlegg - du har da lest i min blogg....;)(Har jo endel teite innlegg, for å si det sånn;)

Synes ikke det var noe teit luseinnlegg. Og det er ikke verdens undergang hvis dere får småsvina i hus!

Liker bloggen din, for her føler jeg meg "hjemme" og kan kommentere annet enn kun "Ha en fin dag"

Ha en fin dag! Klemz

Elisabeth, innerst i veien

05.10.2010 kl.19:08

Hei igjen. Ang. hjerter; Jepp, lar det være igjen et lite hull så jeg får vrengt stoffet, fyller og syr igjen for hånd, med små fine sting....noe jeg ikke er særlig dyktig på..

Skriv en ny kommentar

hits