Hva gjorde man i gamledager...

... før det fantes opptenningsposer- og briketter?


I går var jeg tom for opptenningsbriketter. Etter å ha svidd av to aviser (reklame sådanne) så var jeg like langt. Null fyr på kubbene. Å sitte med et par fyrstikker å prøve og få fyr funka dårlig. Telys (som visstnok skal være et supertips når man er tom for briketter) funket også svært dårlig. Jeg gravde meg ned i papirsøppla mi og fant et stk ananasboksemballasje. Nada fyr.I dag ble assistenten sendt ut for å handle mer tennbriketter. Hun kom tilbake med opptenningsposer. Det her funker sikkert ikke, tenkte jeg. Poser liksom, tar det skikkelig fyr da? Jommen sa jeg smør. De var enda bedre enn tennbrikettene! Nå knitrer det på peisen (les: vedovnen) og jeg er varm og fornøyd. Men hva er det egentlig disse opptenningsposene inneholder? Et hvitt pulver som brenner som bare F. Det høres jo litt muffens ut.
Så lenge de brenner har det egentlig ikke noe å si for meg da, opptenningstaper som jeg er.

Men seriøst, hva gjorde de i gamledager før de fikk opptenningsstæsj?

3 kommentarer

Synne

02.10.2010 kl.21:03

Vi bruker også disse posene på hytta, funker som bare det. Tror det er noe parafingreier i dem, er nok ikke skummelt i hele tatt! I "gamle dager" tror jeg de var flinke til å bruke skikkelig tørr småved til opptenning. :)

Pia

02.10.2010 kl.21:27

Jeg bruker masse sånne tennbriketter. Men mannen min - han bare tenner på, UTEN noe hjelp, kun fyrstikker. Skjønner ikke åssen det går an. Noen har bare talent, andre har ikke.

Yvonne-

02.10.2010 kl.22:34

Kjenner meg igjen der. Klarer vanligvis å få fyr til slutt, men det tar tid. Når det endelig blir fyr i den ovnen, fyrer jeg så det holder. Sitter framfor å ser inni. Livredd for at det skal slukke. Putter inn kubbe etter kubbe. Blir jo badstue i huset. Men siden jeg kjenner min egen begrensning, vet jeg med sikkerhet at fyr to ganger i løpet av en dag. Nei, det går ikke! Da er det bedre å lufte ut litt etterhvert:P

Tror de hadde bra med opptenningsved:) De planla nok mye bedre enn vi gjør idag. Tok høyde for at man måtte arbeide litt ekstra med opptenningsveden:)

Skriv en ny kommentar

hits