Symaskin med treårstrass og ei fiiiiiiiin pute!

I formiddag mens jeg ventet på at pappa skulle komme og pusse spisebordet mitt satt jeg og nerdet på internett. Egentlig uten mål og mening, men så kom jeg plutselig på at jeg skulle kikke etter oppskrift på hvordan sy putetrekk. For oppskrift må man ha, uansett om man lager mat eller syr! Youtube er en veldig fin ting. Ei amerikansk dame hadde laget en veldig enkelt tutorial på hvordan man syr putetrekk med konvoluttåpning. Som er det enkleste putetrekket å sy har jeg skjønt. Og man utfordrer ikke skjebnen og setter igang med et vanskelig putetrekk, ikke når det er første gangen! Nå skal det sies at selv det enkle er vanskelig for meg, som aldri har sydd noe sånt før.Endelig fikk jeg brukt noen av de metrene med stoff jeg kjøpte på Stoff og Stil! Jeg slo til og laget fremsiden på puta i tre ulike stoffer, oh my gådd, sier jeg bare. Det hele gikk faktisk utrolig knirkefritt. Jeg avverget en alvorlig feil like før det endte med katastrofe (jeg hadde snudd den ene putebiten feil vei, så hvis jeg ikke hadde avverget feilen hadde ene siden av puta kommet til å vært med vrangsiden ut..). I tillegg holdt jeg på å klikke i vinkel da symaskina plutselig oppførte seg som en trassig treåring (og de har vi nok av her i huset for tiden!) da det plutselig sa "vroooooom" og overtråden spølte seg gjennom stoffet så det var et digert fjell med tråder oppå stoffet. Dette skjedde tre (!!!) ganger på rad, og da var det like før jeg ga symaskinskiten en real time-out. Heldigvis telte jeg til ti inni meg og ga den en siste sjanse. Det hjalp.


Baksiden av puta er det turkise rutete stoffet.

Den er fin ja?!! Gjett om jeg skal brife på sykurset i morgen da, haha! Jeg rula jo det fra før ;) Neida. Joda, jeg gjorde det litt altså. En av årsakene til det er at jeg "jukset" i følge ene kurslederen. For mønsteret mitt fra Stoff og Stil var ferdig utklipt. Men hallo, man gidder jo ikke å lage mer arbeid enn man må? Flere av de andre kursdeltakerne sto å svettet over mønsterark der det var minst 30 ulike mønstre i ulike farger og former. De måtte tegne av mønsteret sitt på bakepapir (?) for så å klippe dem ut. HAha, sier jeg bare! Jeg har snart sydd sammen hele ullfiltkjolen min jeg, mens de andre såvidt har begynt å sette i knappenåler ;) I morgen er det nok en sykurskveld, jeg skal piskadø bli ferdig med hele kjolen jeg :D

Nå er det natta her i stua (og resten av leiligheten), for i morgen skal jeg på møte med "sjefen" i kommunen igjen angående BPA'en min. Oh, I can't wait....

God natt!

5 kommentarer

Heidi

21.09.2010 kl.10:16

kjempefin pute da:)

Og youtuben er helt genial, jeg bruker ogsaa den endel!

Fin dag til deg!

21.09.2010 kl.11:16

Djiiises! I am impressed! Sjøl om du skriver at det var enkelt, kan jeg love deg at jeg ikke ville ha fiksa noe sånt. Ikke har jeg symasin heller.

Nå blir det vel snart epla-butikk på deg;)

Guro

21.09.2010 kl.12:38

Takk! Eplabutikk skal jeg love dere at det ikke blir. Holder med å utstyre seg selv, resten av verden får klare seg selv ;)

Joakim

21.09.2010 kl.21:16

ps mamma lærte da hun gikk på folkehøgskolen at undertråden altid skal gå mot klokka da jukser ikke maskina!

Guro

21.09.2010 kl.23:56

Joakim: undertråden lå riktig i den. Æ kan da litt æ å sjø ;)

Skriv en ny kommentar

hits