En løgnhals av ei mor. Og en kjempefin tur!

Hadde jeg hatt en mammapoengteller i sidemenyen på bloggen hadde jeg tilegnet meg selv en million mammapoeng i dag. For vi gjennomførte en planlagt fjelltur, selv om himmelens sluser åpnet seg så til de grader like før vi kjørte avgårde. Jeg måtte pakke om i siste liten og ta med regntøy istedenfor allværsjakker. I tillegg så synes jeg selv at jeg var sinnsykt flink som dro, selv om jeg dro alene sammen Alma (og barnehagevennen hennes med mamma). Assistenten min har fri i helga og ingen andre jeg spurte ville være med. Men isteden for å avlyse turen tenkte jeg heller, "vi prøver". Og det gikk over all forventning. Både Alma og jeg har så godt av å komme oss ut på tur i helgene, og vi storkoste oss i dag.Målet var Huldertjønna. Eller "høddertjønna" som de innfødte her sier. Jeg kommer aldri til å bli en innfødt, trondhjemmer som jeg er ;) Når folk begynner å bruke de "lokale" navnene på steder, vann osv her, så blir jeg helt "hæh???". Skjønner ikke bæra jeg. Det går an å kjøre helt inn til tjernet, men vi valgte å sette fra oss bilen på hovedfjellveien og gå innover på en grusvei. Akkurat passe langt for to "nesten-treåringer". Ved enden av grusveien er det opparbeidet en kjempefin leirplass, med gapahuk, bålplass, toalett, båtplass osv. Det er masse ved til fri bruk for de som kommer dit, så vi laget oss bål som vi satt og spiste nistematen vår ved. Neste gang skal vi ta med oss pølser, pannekakerøre osv og lage middag.De to småttissene fant prosjekter overalt der vi var. Mye å utforske og fundere på. Kasting av steiner i vann er alltid en slager. I tillegg var det stor stas å kaste pinner i elva bekken som veien gikk over, for så å springe til andre siden for å se at pinnen kom flytende. Der tror jeg vi kunne ha blitt stående i hele natt om de hadde fått bestemme. Etter å ha hatt perioder der de to små har vært i tottene på hverandre konstant, er de nå perlevenner (nesten) hver ganger vi møtes. I går var det ekte gjensynsgldede da vi møttes på byen, Alma slang seg om halsen på vennen flere ganger. I dag gikk de hånd i hånd innover veien ♥ Søtingene våre.På veien mot bilen hørte vi flere hagleskudd, jakta er jo igang. Da ble ikke stemningen på topp for å si det sånn. "æ vill-e ikke" kunne Alma fortelle, og det var best å stå på fotbrettet til mammaen et stykke. Da vi satt og spiste kveldsmat i kveld tok hun opp emnet på nytt.

Alma: ka sa det da vi va på fjellet?
G: ja ka va det vi hørt?
A: PANG sa det.
G: ja det gjor det. Men det e ikke farlig. Det va bare nånn som jakta vet du.
A: korfor jakte dem?
G: dem jakte på dyran
A: på dyran? Korfor det?
G: jegeran jakte på dyr fordi dem like å spis dem. Det e mat
A: Spis dyr?!
G: ja.... det e mang som spise dyr.... (innser at den her samtalen tar en svært dårlig retning og kan ende i katastrofe)
A: nææææææææi, vi kan ikke spis dyran, æ vill-eeeeeeeee ikkeeeeeeeee!!
G: men vi gjør ikke det vettu, vi spise ikke dyr vi nei! (liar liar, pants on fire...)
A: nei, vi kan ikke spis dyr (ser meget streng ut).

Så, nok en gang har jeg løyet så det ljomer til avkommet. Det kom faktisk to løgner ganske så på rappen, for da jeg smurte kveldsmat til henne løy jeg og sa at vi ikke hadde knekkebrød så hun måtte spise brødskive. Men det er lov, ikke sant? Man kan lyve når alternativet er at ungen skal leve på knekkebrød. Noe som jeg ikke tror er særlig bra, ernæringsmessig. Så da er det lov med en hvit løgn så hun isteden spiser ei skive brød. Og med en gang alternativet "knekkebrød" var luket vekk så spiste hun jo brødskiva si så lett som bare det. Ja, det er lov å lyve da altså. Men det der dyr-er-mat temaet må vi nok ta en alvorsprat om en dag skjønner jeg...Vi avsluttet en aktiv dag med et fellesbad i badekaret. Jeg blir alltid jaget opp mot slutten, for da skal Alma "svømme". Da dukkes det og plaskes det, og hun vrir seg som en ål i alle retninger. Nå ligger badenymfen og snorker :) Mens mammaen skal klappe seg litt mer på skulderen for en bra innsats i dag, og drikke en kopp te med et lass honning. I morgen er det styrketrening til fysioen, jeg gleder meg (ja faktisk)!

Ha en fin søndagskveld alle sammen!

 

3 kommentarer

Stine + 2 jenter = sant

20.09.2010 kl.00:29

Så flink du er som gjennomførte planen. Høres ut som dere hadde en deilig tur... Fantastisk det bilde av de 2 småtrollene som går på veien :) Kjempe fint bilde av der to også:)

He he, måtte le av samtalen deres... Sikkert lurt å ta en alvorsprat ang dyrene en vakker dag, men sånn som med knekkebrødene er lov ja ;-) Hvite løgner som er til barnas beste er fullt tillat :))

God natt, og lykke til hos fysio i morgen.

Vero

20.09.2010 kl.11:10

Bra gjennomført :) Så herlig ut å vær på skogstur! Jammen mæ bra litjsnupp itj spurt sånne spørsmål da æ vist a bilde av den døde haren pappa skøyt i vinter... ;)

Løvinnen

20.09.2010 kl.18:45

sv: Jeg hakka gulroten i biter før jeg putta den oppi blenderen. Anbefaler også å ha en blender med ganske kraftig omdreiningskraft slik at den klarer bitene.

Ja, appelsinjuice skal aldri brukes mer! Var bare det jeg hadde i kjøleskapet akkurat da, men det skal aldri gjenta seg:)))

Skriv en ny kommentar

hits