Quinoa it is! gogreen folkens :)

Jadda. I dag skal vi ha quinoa til middag her i huset. Første gang jeg prøver meg på den ingrediensen. Stakkars min far, som kommer på middag og ikke aner hva det er som møter han på matbordet, hoho. Neida. Nå overdriver jeg. Mariann kom med en kommentar om at hun skulle prøve seg på sushi med quinoa i forrige uke. Jaha tenkte jeg. For quinoa høres da vitterligen ut som en sushiting? Men det er det jo ikke (har jeg lest meg til nå). Det er visstnok noe man bruker isteden for ris, eller pasta, eller poteter osv.

En googler som jeg er, her er hva jeg har funnet ut om quinoa:
-Quinoa dyrkes på 4000 meters høyde i tørre områder Andesfjellene, og slik har det vært i minst 5000 år. Etter at frøene er grovsortert foregår finsorteringen for hånd
- I og med at det er frøene man spiser inneholder quinoa en høy andel protein og relativt mye fett av god kvalitet, samt vitaminer og mineraler.
- quinoa er blitt kalt både ?moder korn? og ?superkorn? fordi det er så utrolig næringsrikt. Det inneholder blant annet dobbelt så mye protein som ris. Det er også en god kilde til fosfor, jern, magnesium, vitamin A, E og B. Quinoa inneholder dessuten mer sunt fett og kalsium enn de fleste andre korn. Quinoa er fra naturens side helt glutenfri og kan derfor trygt brukes også av deg som har glutenintoleranse.
- Quinoa inneholder opptil 16% protein og dessuten 6-7% essensielle fettsyrer, dette gjør den til en solid næringskilde. Den har også en god del fiber, som gjør den spesielt nyttig for fordøyelsen. Quinoa har en mild, litt nøtteaktig smak.  Quinoa kan med fordel spises av hele familien ? også av de aller minste. Barnegrøt laget av quinoa har høyt fett- og proteininnhold.

(Kilder: Helseogkost.no, gogreen.no)


Jeg virret rundt på Mega kjempelenge før jeg fant quinoaen. Letingen var så intens at flere bekjente lo av meg da jeg gikk med nesen opp i været og speidet oppover i hyllene. Jeg så ingen jeg, hørte bare at det var noen som lo, og da først ble jeg oppmerskom på folkene rundt meg..

Til slutt fant jeg både quinoa og en pakke grønne linser (ready to serve). Så i dag blir det innbakt rødspette (Mega har 40% på alle findus fiskeprodukter...;), quinoa blandet med linser og diverse grønnsaker. Bakpå pakken sto det nemlig oppskrift på quinoa med tomater, rødløk, chilli osv. Det blir sikkert godt når man blander det med linser? Jaaaaaa :)

Det gjenstår å se om det blir vellykket, to be continued.... :D

PS! Har også oppdaget Quorn! Noe som rett og slett er et kjøtterstatningsprodukt laget av sopp protein! Skeptisk? Hohoho. Ta en titt her da vel.

5 kommentarer

Joakim

14.09.2010 kl.20:51

quorn er kjempegodt. smaker kylling!

skal prøve qunia jeg oso. hørs perrfekt ut for none som skal slutte med karob;)

Mariann

14.09.2010 kl.21:15

Ble det godt??

egil

14.09.2010 kl.22:37

smakte utmerket,,rett og slett godt. deltok i måltidet, og det ble absolutt godkjent.

men da vertinna kom med noe grønt, minst like helsebringende?.??seigtflytende..som skulle drikkes..ramla jeg av..må da være måte på sunnhet ;-)

Guro

14.09.2010 kl.23:29

Mariann: det var kjempegodt! takk for supre tips altså:)

Pappa: det var hvetegressdrink det du smakte på ;) det var da så menn ikke seigtflytende! Og det smakte eplejuice. basta.

Hege

14.09.2010 kl.23:49

Å! Quinoa er kjempegodt synes jeg! Kjempegodt i salater eller i stedet for ris eller coscos eller poteter osv! Men jeg liker det best med litt mye krydder eller en god dressing til!

Og quorn har jeg fått i omelett hos Laila en gang, det var kjempegodt! Minner meg på at jeg må kjøpe det selv snart!

Skriv en ny kommentar

hits