En forferdelig frokostopplevelse.

Jeg tror kanskje jeg har overbeskyttet avkommet. Vært sånn bowlingmamma, helikoptermamma eller hva det nå i all verden det er det kalles. Dere vet, skånet henne for den harde verdenen og pakket henne inn i bomull, ikke latt henne møte utfordringer, nye ting osv.

I forrige uke handlet nemlig mormora noen ting for oss på matbutikken, og på grunn av et feilkjøp raste min Alma hardt og brutalt inn i den virkelige verden. Hun måtte spise druer med steiner!!!Druespisinga endte med et bråstopp etter to tygg. Hele ansiktet til snuppa frøys på sekundet og hun bare satt der og kikket fortvilt på meg "hva er det jeg har i munnen?!"Ææææsj, "Æ vill-e ikke!". Forklaringer om at det gikk fint an å spise disse ekle tingene i druen gikk ikke inn, Alma var mer en klar for å kvitte seg med munnfullen. Det ble en kamp, spytte (Alma) eller ikke spytte ut (Guro), det var spørsmålet. Avkommet vant...Hun var meget fornøyd da alt var på tallerkenen igjen. Jeg hadde allerede pakket matpakken til barnehagen den dagen, og der lå det en liten boks med disse fryktinngytende druene. Frokostopplevelsen satt tydeligvis i ei stund, for boksen kom tilbake med likt antall druer som da den ble sendt avgårde. Typisk.
Jeg tror vi må øve på druer-med-stein-spising i helga. Jeg kan jo ikke ha ei pingledatter, for det er bare pingler som ikke spiser druestener, sant??

Men hun er veldig søt denne pingledatteren da, det skal hun ha ♥

Verdens fineste pingle i favoritt t-skjorte og morgensveis ♥
(og hun kniper igjen det ene øyet når hun gliser, akkurat som mora :)

(Jeg må innrømme at undertegnede heller ikke er særlig begeistret for druestener, og at jeg bruker å spytte de (diskret) ut når man har gjort et feilkjøp. Diskusjonen arv/miljø kunne sikkert passet inn under temaet på innlegget men jeg velger å konkludere: som mor som datter, og ferdig med det. Vi får vel øve litt begge to i helgen da. Eller ikke.)

6 kommentarer

Hilde&Tobias

20.08.2010 kl.23:44

Hihi, eller ikke;) For druer med steiner er da ikke godt!!

Nei, er ikke pingle fordi om man ikke spiser disse ekle druene, det er bare snakk om god smak, spør du meg;))

Vero

20.08.2010 kl.23:48

Husk Guro, det kan jo begynn å GRO drueplanta inni hu. Eller hu kan få blindtarmbetennelse á la tomatsteina... :D Æ har aldri hatt problemer me druesteina, men æ kan itj husk sist æ faktisk kjøpt drua me stein så da æ satt teinnern i druan i forrige uke å det va steina i så va det faktisk itj så kult nei. Merkelig kor godt vant man bli...

Mariann

21.08.2010 kl.15:27

hehe, søta :)

Nå har jeg oppdatert middagen med oppskrift, moro om det inspirerer :) GOd helg.

Joakim

21.08.2010 kl.19:49

ps man skal ikke spise stein for da vokser det planter i magen! himmel- dette er genetisk for alma;)

Mariann

26.08.2010 kl.12:13

Hei igjen Guro :).

Så moro at du også er klar for forandring i kostholdet :)... Inmari gøy og ikke minst resultatgivende for meg så langt... har gått ned 1 kg og ser på livet med litt lysere øyne. Det viktigste er jo å være motivert, men også å ta det litt og litt, og ikke totalforandre over natten.. og tenke på at det skal fungere for hele familien. Jeg har lest meg litt opp i bloggeverden og blitt veldig inspirert av flere "metoder" men jakter nå på min vei... men hovedgreia er vel å innføre MER og MER frukt og grønt på menyen og kutte ut en del karbohydrater og en god del rødt kjøtt . Foreløpig går det mye i kylling/kalkun og fisk... men mulig kjøttet kan tas litt tilbake etterhvert, må prøve meg fram litt. Kutter også ut det meste av melkeprodukter, så drikker soyamelk eller rismelk og holder meg unna ost osv.. I tillegg tilfører jeg en del supermat i kosten. Kommer til å legge ut mer info osv etterhvert, så følg med :)

Ole Øivind Skjetne

30.08.2010 kl.21:33

Ta me troille t trondheim snart eller? Leng sia æ har sjett krølltoppen no!

Skriv en ny kommentar

hits