Kaptein Sabeltann, er en farlig mann.

Fredag 16. juli var dagen kvelden  vi skulle på sabeltannshow i Dyreparken i Kristiansand. Vi hadde trødd rundt i parken hele dagen, og da den stengte heiv vi oss i sengene på hotelrommet for å hvile litt. Derfor ble det ca 1,5 timers dupp på oss før forestillingen begynte klokken 23, og det var godt det.

Alma gledet seg veldig til sabeltann, og det var ei spent jente som satt på fanget til mammaen da vi gikk opp til forestillingen. Vi var innom sabeltanns verden og kjøpte med ei bøtte chips. Alma hadde fått lapp over øyet og ørering av tanta si, men det skulle hun så visst ikke ha på. Hun mente derimot at tanta skulle ha det på selv, men da nektet selvfølgelig tanta også:)Vi hadde bestilt rullestolplasser, og de var kjempefine! Utsikten til scenen var upåklagelig, og det var god plass. En billig fornøyelse var det også, jeg betalte bare for meg selv. Hannis gikk som ledsager (gratis) mens Alma var under 3 år og satt på fanget vårt (gratis). Så for hele sulamitten ble det bare 310 kr. Rullestolplassene var midt mellom de nedre og øvre feltene med sitteplasser. Vi hadde plasser over feltet lengst til høyre. Det var veldig greit å ikke sitte lengre ned mot scenen, spesielt når vi hadde med ei lita snuppelure. For det hadde nok blitt veldig intenst for henne å sitte midt oppi alt.

Hele forestillingen startet nemlig med et brak (kanoner, eksplosjoner osv) og det var mer av det utover i forestillingen. Og Alma frika ut nesten hver gang :) Hun er skvetten den tøtta, det skal hun ha. Det tok litt tid før hun slappet skikkelig av, men når hun først var kommet "inn i" det hele så gikk det seg til. Da sang hun og var veldig med. Men så smalt det i en kanon igjen vet dere, og hun ble på nytt en smule skeptisk ;)Vi satt på siden av overbygget (med sitteplasser) så vi fikk god oversikt over når skuespillerne skulle "inn" i showet. Mange kom nemlig inn fra bak der vi satt. Og Alma var helt i hundre da Langemann plutselig sto bak oss. Hun vinket og veivet og ropte så høyt hun kunne. Selvfølgelig hørte han ikke henne, det var jo forholdsvis mye støy fra scenen. Men han fikk da øye på henne etter hvert (og stor innsats fra snuppa) og vinket tilbake.
Men så hjalp plutselig naturen til, "æ tisse mæ ut" kunne snuppa fortelle. Det betyr at hun ikke har gjort det, men det er nære på! Så Hannis tok henne i armene og føyk avgårde med henne. Doene er bak overbygget, så de måtte forbi Langemann. Snuppa var stolt som en hane da hun kom tilbake, hun kunne fortelle at selveste Langemann hadde nikket til henne. Og siden den gang har hun gått rundt og nikket til alle hun møter i sommer, selvfølgelig...

Jeg vet ikke om det er så mye mer å si om forestillingen jeg. Det var kjempeartig for både store og små. Kanskje nesten enda mer artig for de voksne som har vokst opp med Sabeltann i flere puljer opp gjennom årene og kan alle sangene utenat og digger de like mye som snuppeluren. For å si det sånn, det var mang en rockefot som fikk beveget på seg under forestillingen! Men jeg vil ikke anbefale noen med barn under 2,5 år å dra dit. Alma var på grensen. Hun snakker veldig mye om sabeltann og at hun så forestilligen i ettertid, så det var nok veldig stas å være der. Veldig artig at vi fikk med oss det ene året selveste Terje Formoe spilte Sabeltann også! Og ikke minst at det var "Grusomme Gabriel" de spilte. For "Den forheksede øya" osv har vi ikke sett enda vi. Grusomme Gabriel derimot, er vi veldig drevne på :)Det var veldig uvant for oss voksne å se barneskuespillere i rollene som Sunniva og Pinky. Vi er jo vant til Janne Formoe og en mann (husker ikke hva han heter)! Men barna var veldig flinke altså. Resten av scenen og handlingen var også veeeldig forandret fra det vi er vant til (på dvd'en). Jeg holdt blant annet på å sette colaen i vrangstrupen i latterkrampe da haien hoppet opp på bryggekanten opptil flere ganger :) (internt for de som har sett forestillingen...)

Klokken ett var alt over, og vi hoppet til køys på hotellet (som var rett ved inngangen til Dyreparken). Neste morgen måtte vi nemlig opp grytidlig, for båten til Danmark gikk klokken 9, med oppmøte klokken 8! Grøss hvor tidlig...

Nuh, tilbake til dags dato. Regn for første gang på to uker, æææææh! To dager med prøveassistent er over, ææææh! Hehe, neida. Det har gått så bra atte. Har sendt timelistene jeg har satt opp over til "sjefen" i kommunen nå, så får vi se på mandag hva det blir til. Har fortsatt bare prøvd ut en assistent da, må hvertfall ha en til.

Men først, helg!

Én kommentar

Hilde&Tobias

21.08.2010 kl.00:44

Vi tenkte å dra å se på showet neste sommer vi, da er lillemann straks 4 år. Jeg tror han hadde dæva nå, for han er skvetten han. Vi kan ikke støvsuge engang her i huset mens lillemann er her, for da løper han hylende ut...hehe...

Så, neste år...kanskje;))

Skriv en ny kommentar

hits