Guro vs. Alma. Og kopper.

I dag fikk jeg pakke i posten, juhuu! Ikke helt overraskende da, for jeg har tross alt bestilt den helt selv. Jeg er rett og slett blitt møkk lei barneplastkoppene fra Ikea. Ut av mitt hus stygginger! For de er jo ikke spesielt fine. Praktiske, ja. Lettvinte, ja. Noen skjønnheter? Nei. Her i huset brukes de mye, og det står alltid en eller annen plastting rundt omkring i stua. Alma setter fra seg vannglassplastkopper overalt. Og jeg som prøver og prøver å ha en viss helhet her i huset får fnatt. Jeg liker farger. Men jeg liker ikke plastkoppfargene fra Ikea.

Da vi var i København i sommerferien gikk jeg amok i en butikk som førte Rice. Melamin er genialt. Og det er myyye finere enn Ikeaplasten! Men kjøpte jeg kopper? Neh. Men jeg ble totalt forelsket i kaffe latteskjeene, og til slutt (i forrige uke) måtte jeg bite i det sure eplet og bestille meg kopper og teskjeer på nettet. Det var ganske utsolgt over hele linja for disse koppene faktisk, men 2 i Spann hadde flere farger. :DOg hva gjør man så når man har handlet inn koppene over alle kopper? Jo man tvinger selvfølgelig avkommet til å stille opp som modell slik at man kan dokumentere hvor mye finere og bedre de nye koppene er. Å introdusere de nye koppene som et bedre alternativ var ikke noe problem. "E dæm t mæ?!!?" og vill jubel. Siden jeg stengt tatt ikke behøver uknuselige kopper selv så må jeg jo svare "ja" til det spørsmålet. En toåring kan jo godt leve i troen på at de er kjøpt for å gjøre hennes hverdag bedre, mens mora innerst inne vet at det interiørmessige aspektet har litt med saken å gjøre...

Bilde av den nye koppen.

Det er vel ikke noe tvil om at koppen falt i smak!?

Men, så skulle bilde tas av den gamle koppen i samme stilling. Og hva burde man ha lært på sine snart 3 år som mor til et vesen med egen vilje? Man kan ikke gi noe nytt for å så ta det fra henne å gi tilbake det gamle!!!!...
Herrlighet for et styr. Alma skulle så visst ikke drikke av den gamle koppen hun! Mor og datter er like bestemte. Så vi kranglet som bare det. Det grenser jo nesten til barneplageri, men bildet skulle tas.
Med lovnader om en full, ny kopp med juice etterpå så gikk hun under tvil med på opplegget. Det med tvilen vises på bildene for å si det sånn...


"æ vill-e ikke drikk av den hær koppeeeen!"

Til slutt tok hun en slurk, under et massivt press fra opphavet.
Hvis blikk kunne drepe....


Jeg har på bakgrunn av tvangsposeringen i kveld lovt bort kokt egg og ikke brødskive til frokost i morgen.  "ikke brødskive" var vist veldig viktig for snuppa. Knekkebrød gikk hun derimot med på. Så kokt egg og knekkebrød it is. 

Men sant den nye koppen er mye finere ja?! Bare se her, og ta en veloverveid avgjørelse.


Bare se bort ifra mordblikk på det siste bildet.
Forresten, jeg kjøpte ikke barnestørrelse på koppene jeg. Hun er jo tross alt "dor pike" (og mora vil også bruke dem :)

Nå er det natta.
I morgen skal faktisk en ny assistent komme på "prøve" her. Whæææ. Skummelt. Jeg har fått vedtak på supermange timer i uka, sånn helt plutselig, så nå må hverdagen omorganiseres. Det blir bra!

Vi skrives i morgen, god natt :)

2 kommentarer

Vero

19.08.2010 kl.07:10

Hehehehe, flire godt av mordblikket :) Enig me du, nykoppan e finar ja!

19.08.2010 kl.10:34

De er fine ja, vi har jo disse barnekoppene vi da ( de var aller aller finest den gangen jeg kjøpte dem - voksenkoppene var i kun to farger - kjedelig. ) Men jeg drikker av og til av dem jeg å - for de er jo såååå fine! Barna elsker dem, selv om de kanskje har vokst fra barnekopper ( eller??? ;0) kanskje ikke? )

GRATTIS med nye supre kopper Guro og Alma!

Skriv en ny kommentar

hits