Dyreparken i Kristiansand.

Da var vi tilbake til sommerferiereferat.
I noen innlegg lengre ned skrev jeg om kjøreturen ned til Dyreparken, og at vi lå over på Cinderella Cafè og Hotell på veien, en plass i agder (eller telemark??).

Vi stresset ikke neste morgen, alle var trøtte etter den lange kjøreturen dagen før. Men vi kom da oss avgårde etter hvert. Frokosten tok vi i bilen. Da vi hadde kjørt et stykke sier Alma "æ vil tiss". Da begynner det å kverne i hodet mitt. Tuller hun? Er det bare fordi hun er lei av å kjøre? Kanskje hun virkelig må tisse? Hmm, satte vi henne på do før vi dro fra hotellet egentlig? Herrlighet, hun har ikke gått på do i dag!!!!...
Da jeg sa til snuppa at jeg skulle stoppe så snart jeg fant en plass å kjøre så hun kunne tisse var svaret: "æ glede mæ!!". Og gjett om det ble tisset. Stakkars unge sier jeg. Ingen som tenker på små blærer når man haster ivei på ferie. Nesten en bekymretmelding til barnevernet det her. Men bare nesten :)Vi kom frem til Dyreparken og der var vi jammen ikke de eneste besøkende! Heldigvis kom vi akkurat like før billettkørushet, så vi slapp å stå lenge i kø. Siden vi ikke hadde hatt en kraftfrokost satte vi kursen mot Afrika og resturanten der. Alma spiste ett av uttallige måltider med chips i denne ferien. I tillegg til løkringer og kyllingnuggets. Og jeg drakk en iiiiskald Pepsi, nam! Det har visst blitt veldig populært med afrikatema i dyreparker skjønner jeg, for da vi var i dyreparken i Ålborg var det jammen meg en "afrikansk" landsby der også!


Dyreparken er for barn, alt er på barnas premisser der, jeg vet. Men det som irriterte meg nå inni granskauen var alle foreldre med barnevogner. Det var umulig å komme frem. Jeg skjønner at det er lange avstander for barn osv, og man må ha med barnevogn. Men ta nå for guds skyld litt hensyn fordi da foreldre. Det går an å passe seg og trekke vogna du har plassert midt på stien til side når det kommer noen som vil forbi, det er ikke din rett å plassere vogna hvor du vil. I en park der det er stappfullt med mennesker så plasserer man seg faktisk ikke midt på forholdsvis smale stier og later som om det er helt greit. For det er det ikke.  For ikke å snakke om alle de idiotiske plassene folk satte fra seg tomme barnevogner på. Ååååh, jeg blir irritert når jeg skriver om det igjen kjenner jeg.

Men vi hadde det fint vi altså :) Mating av tigrene måtte vi droppe, kom ikke forbi barnevognparkeringen (grr), så vi dro til den afrikanske landsbyen og matet geitene og grisene som gikk omkring der. Alma syntes det var veldig moro, men ble litt betenkt da ørten dyr plutselig flokket seg rundt oss. Da var det greit å stå på forbrettet til mamma :)


Etter å ha stått i ei lang kø for å ta en togtur rundt landsbyen lærte vi at når man har rullestol så går man foran køen! Like it :) Da Hannis hørte det begynte hun på en intensiv påvirkning på snuppeluren, hun fikk henne til å ville opp i tømmerrenna! Jeg takler ikke karuseller osv, det kiler sånn i magen min at jeg blir uvel og tror jeg skal dø. Men siden køen til tømmerrenna (eller Nilen som det nå heter siden det ligger ved "Afrika") hadde ei gigantisk kø, så måtte jeg være med.. Fra det øyeblikket tømmerstokken glir ut fra dokkinstasjonen tror jeg at jeg skal dø. Jeg gruer meg sånn til fallene at jeg blir svimmel av tanken. Hannis måtte ta Alma på fanget forresten, jeg er nødt til å ha hendene fri så jeg kan klamre meg til håndtakene inni tømmerstokken. For å gjøre en lang historie kort, da vi var ferdig med turen, jeg hadde overlevd selv om hjertet fløy ut av ørene mine i 13 metersfallet, så ville Alma "meeeeer".... En annen ting man får når man kommer med rullestol, er å kjøre 3 runder med en gang. Så da vi kom inn i dokkingen så sendte de oss bare videre på en runde til. På nytt hadde jeg nær-dødenopplevelser. Mens Alma ville "meeer". Da satte mora foten ned og sa NEI, jeg ville av. Hannis og Alma tok derfor det hele på nytt på slutten av dagen.

Dårlig bilde, men det er Hannis og Alma i farta:)

VI har selvfølgelig bilde av oss på toppen, skal legge det ut om jeg får til å scanne det inn eller noe sånt. Det er helt priceless, jeg holder på å dø av latter hver gang jeg ser på det:)

Resten av dagen ruslet vi rundt i parken. Almas høydepunkt (og kanskje for oss voksne sabeltannfan også?) var når vi møtte Pelle og Langemann!
Etter hvert begynte det å pøsregne, skikkelig pøsregne. Det var forresten etter at Alma hadde tatt en dupp i vogna mens jeg og Hannis ruslet rundt omkring. Da spiste vi buffet på den afrikanske resturanten. Jeg og Hannis kjøpte oss regnponchoer og vi gikk modige ut i regnet. Vi ble våt fra skinnet og inn.

Vi tok en tur innom apehuset og videre til reptilhuset siden det regnet og det var innendørs. Sjimpansene begynte å hisse seg opp over noe og de brølte som bare det. Da frika Alma ut, og vi skyndet oss videre til reptilhuset. At jeg gikk inn der skjønner jeg ikke. Jeg takler jo ikke slanger. Så jeg kjørte rundt på en supersmal sti og kikket ned i bakken.. Jeg måtte over en hengebro og da trodde jeg min siste time var kommet. Men jeg greide å kjøre over uten at den brast.
Forresten, jeg trodde Dyreparken var en familiepark. Da vi kom inn i apehuset var dette det første vi så!Dameskilpadden var heller lunken til hele opplegget, den trakk seg liksågodt inn i skallet. På vei ut hadde mannen gått for en ny strategi, vi prøver fra den andre enden, kanskje jeg var på feil side?...

Jeg greide forresten å gå meg bort i parken. Jeg skulle kjøpe noen fine plaskopper, som viste seg å være noe man fikk med når man kjøpte slush. Da de var stengt i tigrenes rike (der jeg hadde fått tips om at de hadde dem) så fikk jeg beskjed om at de også hadde dem i Eventyrskogen (eller noe sånt). Jeg ante ikke hvor det var, og fant det heller ikke på kartet. Et kart som sakte men sikkert løste seg opp jo mer det regnet. Så da jeg var på let etter eventyrskogen var det plutselig ikke et kart mer, men en seig masse. Etter å ha kjørt gjennom skog i lang tid kom jeg plutselig frem til noe som så ut som en by/markedsplass. Og der hadde de koppene! Flaks. Det var skiltet til Sabeltanns rike derfra, og da fant jeg frem til hovedinngangen sjø! :)
Vi holdt ut helt til parken stengte selv om det regnet. Men da var det veldig, veldig godt å komme til hotellrommet å få tørket seg! Noas Ark var et supert barnehotell. Synd at vi ikke fikk tid til å sjekke det skikkelig ut, vi var der bare for å sove. Alma fikk seg en dupp før sabeltannshowet som begynte klokken elleve om kvelden.Og der var innlegget blitt for langt allerede. Sabeltannshow kommer i neste referat! :)
Nå skal jeg klappe sammen dataen og kjøre til Trondheim. Bursdagsfest i kveld, og kanskje litt shopping på Stoff og stil først?

Ha en super lørdag alle sammen!


2 kommentarer

Hege

14.08.2010 kl.23:43

Kunne ikke sakt meg mer enig når det gjelder folk som parkerer barnevogner og diverse over alt og som ikke viser interesse for å flytte hverken vognene eller seg selv når man gjerne vil forbi!! Blir bare irritert på slikt og kjente det begynte å koke litt da jeg leste innlegget ditt nå..

Du er jammen tøff som tok turen i tømmerrenna! Det der er for skummelt for meg, men de jeg pleier å gå med i parken vet jo om fordelene vi rullestolbrukere har når det gjelder tømmerrenna.. Så de maser støtt og stadig om at jeg må være med så de kan komme føre alle OG få kjøre noen ganger etterhverandre.. Meeeen.. Jeg gir aldri etter for maset:p

Nina

15.08.2010 kl.13:32

Pussig!

Vi var i Kristiansand og Dyreparken forrige søndag-tirsdag:)

Snuppa storkoste seg både i parken og på hotellet.

Har også bilde av de søte små geitene:)

Skriv en ny kommentar

hits