Ei kjip mor og mange, mange klistremerker.

Da var det vel på tide å begynne å skrive om ferieturen vår. Jeg tror jeg må ta det over flere innlegg, for det er så mye opplevelser og så mange bilder. Vi reiste på en måte i etapper, så da passer det bra å skrive i etapper også.

Første delen av turen gikk til Dyreparken i Kristiansand. Siden vi skulle ta båt derfra fant jeg ut at vi bare måtte innom der. Og siden Alma er en svoren sabeltannfan så passet det perfekt å se forestillingen kvelden før vi dro til Danmark. Billetter til forestillingen bestilte vi på forhånd, mens inngangsbilletter til parken kjøpte vi på stedet. Jeg hadde booket rom på Noas Ark, hotellet som ligger like ved hovedinngangen til parken. Siden forestillingen er sent på kveld/natt, og vi skulle reise tidlig, tidlig til båten neste morgen var det mest hensiktsmessig for oss.


Vi startet fra trøndelag torsdag 15/7, og kjørte så langt vi orket. Vi orket helt til vi var ca 1,5 timer unna Kristiansand :) Da hadde vi kjørt i ca 12 timer, og det var godt å endelig finne en overnattingsplass! Vi tok nemlig den overnattingen på slump. Vi finner et sted etter å ha passert Kragerø, tenkte vi. Det var jammen meg ikke mye sivilisasjon langs E18 etter Kragerø! Men til slutt fant vi Cinderella Hotel & Cafè. Det høres jo kjempeharry ut, men det var et veldig fint lite hotell det skal jeg si dere. 895 kroner kostet det for oss tre å ligge der ei natt, ikke så verst det (?). Alma trivdes veldig, hun greide å sjarmere til seg et kinderegg av resepsjonsdama da vi sjekka inn, pluss at hun fikk ligge i dobbeltsenga mellom mamma og tante om natta. Himmelen for ei lita snuppelure :)De hadde veldig god mat der også, og man fikk mye! Hvis jeg skal nevne noe som kan gi litt minuspoeng, så må det være at air conditionen på rommet bråkte nå inni granskauen! Her snakker vi jetmotorlyd. Det gikk rett og slett ikke an å sove godt med den på, så vi måtte slå den av. Og det sier to stk (jeg og Alma) som egentlig sover uansett hvor bråkete det er altså.Cinderella hadde også en minidyrepark. Men siden vi var på vei til en gigantisk en, så var vi ikke innom den lille. Utenfor hotellet/cafèen så var det plenty med lekeapparater og diverse for barna, så stedet anbefales absolutt som stoppested hvis man er på vei sørover og trenger en plass å sove!Som dere ser av bildene var Alma opptatt med klistremerker store deler av kjøreturen. Hun har nemlig en av norges kjipeste mødre som nekter å kjøpe dvdspiller til bil. Nå er barn forskjellige, og hadde jeg hatt et barn som slo seg til de grader vrang når man var på biltur og gjorde bilturen til et lite helvette for både store og små, så kanskje jeg hadde ment noe annet. Men så lenge man ikke absolutt trenger det, så synes jeg det er mye bedre å unngå slike duppedingser. Jeg liker ikke helt trenden med å konstant skulle aktivisere ungene 24/7, det er utviklende å måtte finne på litt selv også.

Når vi kjører har derfor Alma sekken sin ved siden av seg med leker og ting og tang i. Klistremerker er selvfølgelig gjevest. Men bøker, tegnesaker osv er også artig synes hun. Har vi i tillegg mange barnecd'er tilgjengelig synger hun med og har det så bra. Skravla går konstant, og det gjelder å henge med i svingene når man sitter ved siden av henne :)
Hun er bare kjempeflink til å sitte i bil! Vi har hatt lange biløkter i sommer, og de som trøttnet først var mora og tanta... ;)Nå legger jeg med ett merke til at innlegget er blitt milelangt, og jeg er ikke engang kommet til Dyreparken. Hmm. Det får bli i neste innlegg. Herrlighet, jeg kommer til å skrive sommerreferat til langt uti oktober... Tålmodige er dere som orker å henge med! :)

På tide å gjøre en innsats i heimen, ha en fortsatt fin dag, vi skrives raskere enn dere aner ;)

4 kommentarer

Mariann

11.08.2010 kl.13:21

Velkommen hjem...

Godt å ha ferieminner og kose seg med langt utpå høsten da :)

Og grattis til Alma med Fjällbackalue :)

KLEM fra sjukestua.
I motsettningen til deg har vi en unge som hater å kjøre bil. Det går greit så lenge hun sover. Men å bare sitte der i mange timer går ikke! Så der er du heldig :D

Synne

11.08.2010 kl.15:09

Gleder meg til fortsettelsen!

Katrine Stensland

11.08.2010 kl.20:32

Hos oss går det i dvd. Uvurderlig oppfinnelse =)

Gøy å ha deg tilbake, reiseskildringer er gøy, selv om man ikke har krysset Amazonas på tvers og langs!

Skriv en ny kommentar

hits