Yesterdays news.

I dag hadde vi så vidt rukket å karre oss opp av sengen da pappa/morfar kom innom i halv ellevetiden, så nå er vi nesten i slag igjen. Alma sover duppen sin nå, etter det tenker jeg hun er back on track igjen. Jeg har benyttet de få timene jeg har vært våken i dag til å prøve å få litt orden på leiligheten. Både klær og kopper vaskes as I write, og kjøkkenbenken er nesten helt shinet. Litt må man jo spare til senere.

Gårsdagen ble altså brukt til å dra til Trondheim og lekelandet Zitrus. Vi har vært der en gang før, for nesten nøyaktig ett år siden. Da var Alma litt for lita til å ha det veldig gøy der. Hun var for kort til å greie å klatre i lekestativene, og babyhjørnet var ikke full klaff. Men i år var hun høyt og lavt overalt. Etter at vi hadde "diskutert" ei lita stund. Hun vil nemlig veldig gjerne at noen skal hjelpe henne om hun møter en utfordring. Besteforeldre og tanter og onkler gjør det, de hjelper henne. Men mora er streng, for mora vet at hun greier det selv. Dermed fikk tanta streng beskjed om å plante røven på stolen og ikke hjelpe krølltoppen frem overalt. Krølltoppen reagerte selvfølgelig med raserianfall, når det ikke hjalp så sto hun og kjeftet så det smalt ganske så lenge. Når det heller ikke hjalp så klatret hun opp :)
Etter det for hun overalt, uten hjelp.
Det ble en billig fornøyelse for min del. Da vi kom inn spurte jeg om de tok ledsagerbevis, og det gjorde de. Så sa jeg at det var meg, Hannis og Alma på to, hva koster det? Ingenting, fikk jeg tilbake. Skal vi ikke betale noe spurte jeg? Nei, jeg hadde jo ledsagerbevis. ??? Altså, ledsagerbevis betyr jo at assistenten/ledsageren skal gå gratis, ikke jeg eller Alma. Men å stå og krangle med den unge gutten for å betale giddet jeg ikke, så vi gikk nå inn vi.
I slike situasjoner, der jeg ikke betaler når jeg vet at jeg egentlig skulle gjort det, fører til at jeg føler et indre press for å bruke penger der for å veie opp for gratisinngangen. Derfor handlet jeg ting jeg egentlig ikke trengte eller hadde lyst på i kiosken der...

Laila og Lene kom og hilste på mens vi var der, koselig. Vi var nemlig alene så og si hele tiden der. PÅ slutten like før vi dro kom det et par familier til. Veldig snedig å dra dit på en soldag!
Etter timer med intens leking dro vi over til solsiden for en minishopping. Jeg fant endelig singletter som ikke er korte. Og det var et par andre ting som ropte på meg når jeg gikk inn i butikken også. Videre gikk vi på Egon på Solsiden og spiste middag. Heldigvis fant vi et ledig bord med en gang. Vi satte oss, pustet ut (det var varmt) og tok menyene for å se hva vi skulle ha. Så kikker jeg bort på Alma og innser at jeg har glemt noe elementært."Hanne, kan du gå å se om du finn en barnestol??"....

Alma skippet duppen i går, og det førte til at hun i et svakt øyeblikk holdt på å sovne sittende på Egon. Jeg så på henne, hun var helt sløv i blikket og øynene glippet. Hun satt og svaiet og hodet falt ned flere ganger. Dakkars lita, også lo vi voksne til og med. Men hun kom seg da vi fikk mat. Og hvis dere lurte, hun fikk tilbud om dupp i vognen opptil flere ganger i løpet av dagen, men det skulle hun så absolutt ikke.

Vi tok toget hjem igjen ti over fem. Det var ikke noe problem med rullestol-tog denne gangen. Togmannen fra turen om morgenen hadde virkelig sagt fra til dette toget av vi skulle komme. Jeg er enda overrasket over hvor raskt den mannen endret retning! På turen hjem satt jeg ikke sammen resten av gjengen. Som på turen til Trondheim var det bare ledige seter i motsatt kjøreretning. Jeg blir kvalm etter ett minutt da. Så jeg satt sammen et par damer som var på "jentetur" fra Steinker på hjemveien.

Ei megastolt snuppe som får ta tog!

Da vi kom hjem rundt sju ble Alma spylt i dusjen, foret med litt mat (hun var for trøtt til å ville spise noe særlig) og puttet i seng.

Når Alma våkner (blir vekket) snart så skal vi til byen og handle litt mat. Jeg skal lage pizza til barnetv, og vi får besøk av to venninner med barn som skal spise sammen oss. Det blir koselig :)
Ønsker alle sammen en strålende fin lørdag.

Én kommentar

10.07.2010 kl.13:58

Høres veldig koselig ut! Og koselige bilder :)

Ha en strålende fin lørdag du også :)

Skriv en ny kommentar

hits