En sur potet i kassa på Mega. Og hekleproblemer.

Nå har jeg fiklet med et garnnøste, ei oppskriftsbok med hurtiginnføring i hekling og ei heklenål ei god stund. Spørsmålet mitt til dere nevenyttige er som følger: når man skal hekle med dobbel tråd, fra samme nøste, hva gjør man egentlig? Trekker ut hele nøstet, lager dobbel tråd og feier det sammen til et dobbeltrådsnøste igjen??

Jeg skal prøve meg på et slikt kronepannebånd skjønner dere, det skal være så enkelt å hekle. Men siden jeg ikke har heklet på 10 år så får jeg virkelig testet tålmodigheten min. Egentlig så skjønner jeg ikke hvorfor man må hekle med dobbel tråd, er det ikke bare å ta en tråd som er dobbel så tykk som den i oppskriften da?

Kjolen til Alma har også fått hvertfall 8 nye omganger i kveld. Jeg trodde jeg strikket råfort. Så tok jeg tiden på en omgang og fant ut at jeg brukte 5 minutter. Da regnet jeg raskt ut at dette prosjektet kommer til å ta evigheter, og jeg la det vekk for kvelden. Ikke særlig smart egentlig, for det fører jo til at jeg bruker enda mer tid på å ferdigstille det.

Ellers i dag så har vi feiret sankthans sammen med velforeningen. Kryss i taket og mer til, det har vært opphold og litt sol i hele dag! Flaks. Så vi grillet ute og Alma var med og sprang gikk med en potet på ei skje og hun hoppet som bare det i sekkeløpet. Joe hjalp henne å hoppe i sekkeløpet da, men hun hoppet så det gjorde noe monn hun altså, beina gikk som noen trommestikker inni sekken. I tillegg eglet hun seg innpå opptil flere voksne og fikk dem til å kjøpe muffins til seg... Jeg har alltid vært glad jo mer hun lærer seg å snakke. Men i tilfeller som i dag, da hun spør andre voksne om "har du penga", "har du muffins" kunne jeg godt ha vært den der språkutviklingen foruten.

Må forresten fortelle om da vi var på Coop Mega for å handle til grillingen i dag. Alma spør alle hun møter hva de heter for tiden, så da vi kom til kassen spurte hun kassadamen: "hete du damen? æ hele Amla".
Vet dere hva den sure poteten av ei kassadame gjorde? Hun pekte på navneskiltet sitt og sa "det står hær!"
Strykkarakter i kundevennlighet!!

Nå skal jeg spise rester av gårsdagens reker. Som forøvrig ble godt mottatt av ghaneseren! :D
Og hvis dere ikke har fått det med dere, Ghana gikk videre i VM i dag !!!! :D :DHa en behagelig natt alle sammen.

PS! Husk å svar på spørsmålene mine øverst i innlegget!

2 kommentarer

Vero

23.06.2010 kl.22:46

Du stikk fingern inni nøstet å huke tak i trådenden som ligg inni å så tar du den tråenden som ligg utapå nøstet å voilá!

Joakim

24.06.2010 kl.15:39

dobbel tråd gir annen struktur en en tykk trå, oxo kan man ha to forskellige farger, som er litt like, og få en veldig fin effekt. enda finere hvis man har samme farge og to ulike garn, feks et puse pus og et glatt.

skal du bruke samme garn på begge trådene så er det damen over (kanke lese navneskilt jeg heller seru) skrev veldig rett.

KLEm

Skriv en ny kommentar

hits