Om å være smålig og bitter. Og søringer.

Før jeg kommer til saken i dette innlegget må jeg bare advare om at det er fullt av bitterhet, smålighet og oppførsel som ligner mer på en trassig treåring enn det man egentlig er, i 30-årene.
Temaet for innlegget er, ikke overraskende nok (hvis man bor i trøndelag for tiden); været.

Jeg har nå kommet til det punkt der jeg kjenner at jeg blir potte sur hver gang jeg leser blogger, aviser, statuser på facebook osv, der sørlendinger (det vil si alt sør for dovre) klager over at "ååååh, det er overskyet i dag", "hærregudverdenskrise, det regner i en time!!", "det er ikke ordentlig sommer enda nei, for det er driiitsurt i skyggen".

Forklaring på ordene jeg har uthevet: Overskyet? Jeg kan telle på ei hånd de dagene det ikke har vært overskyet her i år, og da bruker jeg ikke alle fingrene på hånden heller! Regn i en time ja, fy søren det er synd på dere! Nesten verdenskrise vil jeg si. Tenk at det kan regne i sør norge!!! Kaldt i skyggen? Skal være glad dere i det hele tatt har skygge dere, slutt å klag for fa%#&#%!

Været som har vært her i helga har vært toppen på kransekaka for min del. Nå er jeg rett og slett sur, bitter og ønsker alle (og særlig søringer) dit peppern gror. Jeg skrev på statusen min på face før helga at "gleder meg til ei helg med nedbørsrekord, kuling og 10 grader". Da en forb&#&%¤ søring skrev tilbake "her er det nå meldt sol og over 20 grader " (eller noe sånt) så var det like før jeg klikket foran dataskjermen. Jeg sier bare en ting, sånt skriver man rett og slett ikke når man vet hvordan vær vi har hatt her i år! Jeg var 0,5 sekunder unna å skrive et meget krasst svar tilbake, før jeg roet meg litt og vurderte å slette hele idiotkommentaren. Før jeg lot den stå og gikk ut på stua for å telle til ti...
Så tente jeg opp i peisen, den 19 juni 2010. Fyrte skikkelig og det ble med ett godt og varmt her inne. Ute på verandaen sto trampolina til Alma tjoret fast så den ikke skulle fly avgårde med vinden.

Da jeg snakket med venninne i dag så var det to svært værsyke mennesker som samtalet. Og vi var begge enige om at vi faktisk skulle ønske alle søringer skulle få drittvær i hvertfall ei uke, bare for å teach them a lesson. Men vi kom frem til at vi uansett kom til å bli sure og bittre, selv da. For da hadde alle landets aviser skrevet om det "fryktelige" været som rir sørlandet som en mare og værre sommervær har man aldri opplevd maken til, værste sommeren på 34 år osv. Og da er det jo helt forferdelig synd på sørlendingene da, huffamei.

Er jeg sur, bitter og forferdelig smålig? Ja det er jeg.
Regner jeg med å få en haug med kommentarer fra søringer som føler seg tråkket på tærne? Ja det gjør jeg.
Bryr jeg meg? Nei.
Hvorfor? Fordi jeg er noe så inni hampen til værsyk og drittlei! Etter en vinter der det har vært så kaldt at jeg til tider ikke engang kunne gå ut (iskaldt, dårlig lungekapasitet, vondt å puste i kulde osv) så hadde jeg faktisk regnet med en vår og sommer som veide opp for en sinnsykt kjip vinter.
Jeg føler faktisk at jeg har retten på min side når jeg sitter her sur som ei potte og er sint på alle og enhver.

Det kan hende jeg blir i bedre humør i morgen, for da skal jeg til Trondheim og møte Laila og drikke kaffe på Dromedar, shoppe på Søstrene Grene, Panduro osv. Gleder meg!

Over og ut fra trøndelag, jeg tar kvelden på trass.
En liten oppfordring til slutt: dere som ikke har noen verdens grunn til det; slutt å klag på været!!!!

4 kommentarer

Supermuminheels: LINDA JOHNSEN

20.06.2010 kl.22:12

så søt header

Synne

20.06.2010 kl.22:25

Full støtte fra en annen trønder, dette er værmessig den verste helga dere kan tenke dere!! :=(( Vi har lov å være sure nå, nok er nok!

Lin Christine

21.06.2010 kl.11:18

Helt enig med at det er unødvendig å klage på såkalt drittvær her nede. Drittvær ER drittvær, ikke bare litt vind i skyggen! Vi har vært heldige her nede og hatt fint vær, men det skulle vel igrunn bare mangle etter "sommeren" i fjor som varte nøyaktig to uker :p Håper sola kommer en tur til dere snart også!! :)

23.06.2010 kl.15:26

Her kommer trøsten: Det fineste været i sommer kommer torsdag 1. juli. Da reiser vi sørover for å gi folket der i sør noe mindre skogbrannfare.....

Skriv en ny kommentar

hits