Hipp hurra, jeg er så glad!

Tidlig i formiddag ringte det på døren. Jeg bannet litt innvendig siden jeg enda ikke hadde hoppet ut av joggedressen og fikset trynet. Utenfor sto vaktmesteren og en mann med et merkelig apparat rundt halsen. Som vanlig har jeg gått glipp av beskjeder fra styret (de henger opp lapper i garasjen ved postkassene, men jeg har jo postkassen min ved ytterdøren så jeg er aldri i garasjen) og denne gangen gjaldt det sjekking av sikringsskap, kontakter osv.

Mannen gikk rundt i leiligheten og stakk en ting borti både kontakter, vaskemaskin, ovn, lamper osv. Han sa ingenting, så da regner jeg med at alt var ok? Men han sa noe annet, noe som gjorde meg hoppende glad! Da jeg flyttet inn i leiligheten var det like taklamper i alle rom. Jeg har aldri syntes at de har vært fine, men jeg får meg liksom ikke til å kaste ut lamper som er i tipp topp stand. Så jeg har levd med dem, å prøvd å latt være å kikke opp i taket på soverom, bad, vaskerom, gang og kjøkken (de er seriøst i alle rom!).Den gledelige nyheten er at mannen (som sikkert er en ekspert) sa at de ikke var 100% trygge. De har nemlig en tendens til å bli alt for varme, så man måtte kjenne på dem innimellom å sjekke at temperaturen ikke var for høy.  Det er nemlig to lysstoffrørpærer (?) inni dem, og det er visst ikke bra. De hadde til og med sendt en beskjed til sikkerhetsfirma-something something, men siden lampene tross alt var godkjent (under tvil?) så var man ikke tvunget til å skifte dem ut.Men seriøst, hvor stor er sjangsen for at jeg stabler meg selv opp på en krakk midt i et rom for å sjekke om lampeskjermen er for varme eller ikke? Her snakker vi om en drastisk økning av ulykkessjangsene i dette hjemmet. I tillegg så finnes jo taklampene i alle rom, så vi snakker jo eviglange klatreprosjekter.

Brannsikkerhet er noe man ikke (ihvertfall ikke jeg) kødder med, så nå skal jeg skifte ut de innmari stygge taklampene mine! Juhuuuuuuuuuuu :D Og det beste av alt, Joe var her da mannen kom og testet alt, så jeg har en gyldig grunn til å kjøpe nye :D Hadde han ikke vært her nemlig, hadde han garantert påstått at dette er noe jeg bare finner på bare fordi jeg vil ha nye lamper.

Så, skattepenger kan dere ikke komme snart?! I want you :)

PS! Tips til fine taklamper til gang, kjøkken og bad tas imot med takk.

Én kommentar

linpinsukkerspinn

17.06.2010 kl.13:16

Woho, så braaa! Det er vel sånne standard ikea-lamper? Christoffer vurderte å kjøpe en sånn en, men da har jeg en grunn til å si at han ikke må kjøpe den ;)

Skriv en ny kommentar

hits