Det er bedre med en fugl i håret enn ti mark i hånden.

Etter en lat morgen gikk jeg og Alma ut i 11-tiden i formiddag. Opprinnelig skulle hun på gårdsplassen å sparkesykle, men som alltid lokker den stupbratte bakken utenfor mer. Etter en diskusjon om vi skulle gå opp eller ned, vant mora og vi slapp å ha en toåring i fritt fall nedover på en rosa sparkesykkel. Det var dog ikke like morsom å sparke oppover en bratt bakke, så jeg fikk sparkesykkelen og Alma gikk.

Da vi kom øverst i bakken så Alma at en av naboene klippet gresset, og dermed skulle hun til "Mijom", ei jente som er ett år eldre. Frøknene lekte og hadde det morsomt med både disse, ringer, trampoline, sandkasse og såpebobler. Jeg hadde det også morsomt, helt til nabojenta ville grave etter mark.


Det finnes to ting her i verden som jeg er livredd for, det er all slags slanger og orm, og mark. Jeg blir helt vissen i kroppen bare jeg ser et bilde av det. Det er seriøst helt forderdelig. Andre insekter er jeg ikke det grann redd for, men mark takler jeg bare ikke.


Det skal de ha, de fant virkelig mark i alle farger og fasonger. Fra vanlig meitemark til oransje små, og selvfølgelig en hel horde med halvkappede skrotter. Jeg holdt seriøst på å svelge tunga mi da de gravde opp en mark med en diameter på 1 cm!!!!! "den kose sæ i hånda mi" sa nabojenta.


Takk og lov så ville ikke Alma holde i den fete marken. Det hadde ikke mammahjertet mitt taklet tror jeg.
Jeg er jo egentlig veldig glad for at Alma ikke overtar min markfobi, men det er jammen en prøvelse å holde seg nogenlunde fattet når avkommet håndterer det jeg hater aller mest her i verden.

Nei takke meg til andre dyr og insekter sier jeg bare. Alma feks, hun har gått rundt med en fugl i håret i hele dag (se det øverste bildet), det synes jeg er helt greit!  Det ble antydning til krisestemning da jeg presset på henne en lue da vi skulle ut. Men når fuglen fikk sitte oppå lua var det greit.


"den e ikke død nei, dåkker har laga den ja?" lurte nabojenta da hun fikk øye på fuglen ;)
Hvor fuglen kommer fra aner jeg ikke. Både hun og mormora hadde en i håret da jeg hentet henne der i går ettermiddag. Almas fugl har sovet på nattbordet i natt. Akkurat nå ligger den på badet mens eieren tar en dupp.

Speaking of, det er vel på tide å vekke markgraveren nå. Det ble en supersen dupp i dag, så vi må prøve å ikke ødelegge leggingen i kveld...

2 kommentarer

Elise Hanstveit

24.05.2010 kl.15:11

åå, så søt header :)

Vero

29.05.2010 kl.11:47

Æhæhæhæ!

Skriv en ny kommentar

hits