Dokostinnrømmelser.

Jeg skriver dette med fare for å drite meg loddrett ut, å miste alle mamma- husmorpoeng jeg har opparbeidet meg de siste to årene osv, men jeg har gruble og grublet og atter grublet i det siste. På... hvordan i all verden er det man rengjør en dokost???

Det er ikke tull altså, jeg har virkelig fundert over dette i lange tider nå. I kveld satte jeg meg ned og googlet. For jeg har virkelig ingen anelse på hvordan man holder en dokost tilfredsstillende ren. Googlinga mi fortalte meg at det er klor som er tingen. Sett dokosten i klor. Men da popper det opp et nytt spørsmål i hodet mitt, hvor da?

Jeg ser for meg at en utslagsvask eller lignende hadde vært et perfekt sted. Men noe sånt eier ikke jeg. Det jeg har av vasker er en på badet, og to på kjøkkenet. I tillegg til badekaret da såklart, men sånt driver man vel ikke med der?!

Nå er det sikkert mange som spør seg, hvordan i all verden har du behandlet dokosten din de siste årene Guro S?! Svaret er så flaut som, jeg vet ikke.... :/ Herrlighet hvor pinlig. Jeg synes å huske at da jeg var student i Trondheim så kastet jeg den etter en viss tid og kjøpte ny..
Det er assistenten min som har hatt i oppgave å rengjøre badet de siste årene, og når jeg begynte å tenke etter så har jeg ikke gitt en eneste instruks angående dokostvasking. Så, enten har assistenten min brukt egne kunnskaper eller så tør jeg ikke å løfte opp dokosten. Jeg satser egentlig på det første, men jeg må jo seriøst ha nok kunnskaper til å kunne rengjøre min egen dokost.

Kjære lesere, kan dere pøse på med dokostrengjøringstips?
Jeg og dokosten min vil være dere evig takknemlige.


Jeg har en sånn en. Men ønsker meg veldig sterkt en å henge på veggen.

5 kommentarer

Hilde&Tobias

23.05.2010 kl.22:35

Hmmm, den var vrien altså...hehe... Jeg har absolutt ingen anelse:(

Tidligere har jeg bare kastet og kjøpt ny, men nå har vi sånn som henger på veggen og de er ikke en sånn type man kjøper ny av i hytt og pine...

Usj, nå begynte jeg seriøst å tenke på dette...sikkert masse bakterier i denne kosten!!

Jeg tror jeg skal kjøpe ei bøtte som skal brukes KUN til å klore denne kosten min;))

Stine + 2 jenter = sant

24.05.2010 kl.00:36

Du kan bare sette den i klorvann i vaskebøtta... Da drepes bakteriene ;-) Sluker/propper og dusjhode er også smart og legge i klor med jevne mellomrom :)

Synne

24.05.2010 kl.13:21

Ikke noe å bli flau over, dette! Jeg bruker ei lita bøtte (soddbøtte) med ca 1 del klor og 4 deler vann, og lar den stå over natta. Gulle god!

Joakim

24.05.2010 kl.16:11

hell klor i do og sett kosten oppi, da får du både ren do og ren kost, og ikke en ekkel liten bøtte;)

Yngvild

24.05.2010 kl.19:39

klor oppi "koppen" til dokosten vel.. da blir jo begge deler rein! Men du må vel skylle den etterpå da. ækkelt..:S

Skriv en ny kommentar

hits