17. mai referat.

Nå skulle jeg liksom brette opp ermene og skrive et informativt men morsomt innlegg om 17. mai feiringen vår. Jeg sitter her og er helt blank, herreminhatt hvor trøtt jeg er. 17. mai er en artig dag, men det er jammen godt det er ett år til neste gang!

Alma brukte timer på å sovne kvelden før, hun var så spent at hun ikke greide å finne roen. Det førte til at det var en supertrøtt krølltopp som måtte vekkes halv åtte morgenen etter. Først glemte hun helt hvilken dag det var, og sa "neeeeei" da jeg spurte om hun skulle stå opp. Men så minte jeg henne på pippiskoene og diverse som sto og ventet på henne på stuen, og da spratt hun opp med et superglis:)


Samme kjolen som i fjor. Ull er et veldig snedig materiale, det vokser jo med barnet!

Her i byen går barnehagene også i barnetoget, så vi fant oppstillingsplassen vår (først av alle i barnehagen) og ventet på avgang. Som seg hør og bør på 17 mai krydde det av folk, noe som førte til at frøken Alma Fafaly nektet å være andre steder enn fanget mitt. Jeg vet ikke helt hva hun hadde sett for seg, men mange mennesker hadde hun nok ikke regnet med. Det var forsåvidt greit at hun satt i fanget, for da de smelte av saluttene klokken 10 stivnet hun helt og hylte som en tåkelur. Hun var jo livredd rakettene på nyttårsaften, og saluttene på 17 mai er ikke akkurat lydløse de heller...

På slutten av togrunden (som er lang!) fikk jeg lurt henne over i vogna. Det var lårene mine veldig glade for :) Toget gikk forresten i en forrykende fart, barnehagebarna måtte løpe og de minste (på almas alder) kunne rett og slett ikke gå, det gikk for fort. Jeg synes synd på de av mødrene som hadde satset på høyhelte sko i toget....

Etter at vi hadde marsjert frem til mål (torget) spiste Alma is før vi dro hjem og hentet pølsegrillingsutstyr og dro i hagen til ei venninne av meg. Det bruker å være åpen hage hver 17. mai der, kjempetrivelig. Alma hoppet stooortrampoline, spiste pølser og fikk full oppvartning av datteren til ei venninne av meg. Hun er 10 (?) og Alma digger store barn, så de var bestevenner med en gang:) Hun la til og med Alma til soving, og Alma sovnet med en gang og våknet ikke før vi skulle ned til byen igjen for å se på borgertoget.

Joe skulle gjerne sett at Alma gikk sammen med judogjengen om noen år, mens jeg helst vil se henne sammen svømme- og livredningsklubben. Men judo er forsåvidt bedre enn motorcrossgjengen og turngjengen.
Vi fikk også sett Gokka Bom (onkel brum) som gikk i russetoget. Jeg tror Alma er glad for at russetiden er over, for hun har en smule gokka bom mangel nå, han er hennes store helt :)


Han i frakken :)

Etter borgertoget dro vi til Shirin og Iraj og spiste middag sammen Dodo og co. Alma langet innpå "egg med prim". Dvs, halve egg med majones og reker. Rekene måtte Dodo spise, men hun selv spiste egget og "primen". Fra å være supersjenert tødde hun etterhvert opp, og gikk på fangrundgang. Fra vi kom inn satt hun og skulte på Ayda (som også er russ), og det var en lykkens dag når hun endelig var så varm i trøya at hun kom på fanget hennes. Da satt hun der resten av ettermiddagen/kvelden.

Vi var hjemme sju, og da stakk Moffa innom og lekte litt med snuppeluren. Morfaren var forøvrig superstressa, for han hadde ansvaret for å ta ned diverse flagg (i to hager...) og det er visst en jobb man ikke skal kimse av. Hohoh. Han mente jeg burde hanke inn balkongflagget mitt med en gang også, men jeg sto på mitt og lot det være oppe til klokken ni (forresten, pappa jeg glemte tiden og det hang ute til kvart over ni!!.. ).Gjett om det var noen som syntes det var godt å komme hjem til Kaninen og Bokken (smokken)?!
Men man har da litt mer heiakrefter igjen, hurraaaaaaaaa!Snuppeluren nektet forresten å si et eneste "hipp hipp hurra, Norge e bra" som hun har gått rundt og sagt i en uke. Men da vi var ferdig med toget, og var på vei opp bakken hjem, da ropte hun det da.... :) Hun har også hatt dilla på "ja vi elsker", men den synger hun bare innendørs. Den sangen er forøvrig en utfordring for mødre med null sangstemme. Jeg vet ikke hvorfor, eller hvordan, men når jeg synger den det ender alltid med at sangen plutselig befinner seg i de aller øverste tonene og jeg høres ut som ei skjære. Ikke at jeg høres bra ut i de nedre toner heller forresten, men det er langt tryggere der, enn når man beveger seg oppover på skalaen.

Ellers hadde vi ikke en dråpe regn, juhuu, men det ble litt surt midt på dagen. Da trakk vi inn i stua til venninnen min, mens Alma sov i vognen med et pledd over seg.

Nå skal jeg prøve å få shinet meg opp litt slik at jeg føler meg mer våken. Så skal jeg rydde verandaen/platten, for i dag skal den høytrykksspyles! Tror jammen meg jeg skal handle inn maling (eller beis??) til gelenderet også. Det trengs litt flikking der for å si det mildt.

Ha en strålende dag alle sammen!

2 kommentarer

Mammakine

18.05.2010 kl.11:39

Så fine bilder :o) Virker som dere hadde en fin dag i går. Søt blogg!

Vero

18.05.2010 kl.22:44

Fine snuppelura :) Å fine foreldran :) Hipp hipp huuujjjjjaaaaa!

Skriv en ny kommentar

hits