Jakten på luftbobblene.

Da sitter jeg her på andre dagen da. På Sankt Olav i Trondheim. Kom i går klokken 11.00, og har kjedet meg siden. Jeg skal observeres om natten, så jeg har den helv*#"#* arteriekranen festet på meg. I arteriene er det nemlig "friskt" blod, i motsetning til blodet i venene. Eller?? Jeg er jammen ikke sikker. Har fått forklart det hele en million ganger opp gjennom årene, men jeg husker ikke helt jeg.... :) Hvertfall så måler de det som måles kan av blodet mitt om nettene. Og meningen er at jeg skal sove, men hvem greier å sove når man er koblet til ledninger overalt!? Å arteriekranen er i tillegg vond.


arterier er ikke som vanlige årer, det er sikkert og visst. Venflon er barnemat i forhold!

Det at den er vond er ikke det verste. Men jeg er hysterisk redd for luftbobbler. Hvis du tenker "hæh" nå, så skal jeg forklare nærmere. Hvem er de som ikke har sett mord i tv-serier og filmer der pasienter er drept ved å sette ei sprøyte med luft inn i årene?? Og ingen finner ut hvorfor disse menneskene dør. Luftbobbler i årene er rett og slett livsfarlige! Enkelte leger prøver å overbevise meg om at det ikke er farlig, at vevet suger opp luften bla bla bla. Men jeg er jo ikke dum da, folk (på film hvertfall) har jo dødd av det. Derfor er jeg luftbobblevokter når jeg er påsatt en arteriekran. Det er igrunnen ganske slitsomt. For slangen er ganske lang, så det er et stort område jeg må overvåke. I tillegg kommer disse sykepleierne å tar blodprøver hele tiden, og av- og påkobling er kritiske punkter når det gjelder luftbobbledannelse! "der e det ei bobble, æ ser den!", "ser itj det der ut som ei luftbobble???" osv. Jeg er nok sikkert litt slitsom for dem..

I gårkveld var det forresten tendenser til panikk i sykesengen da sykepleieren slo av lyset for natten, og jeg til min store skrekk oppdaget at det var umulig for meg å overvåke luftbobbledannelse i mørket. Jeg overlevde natten, så kanskje de kan det de driver med disse sykepleierne likevel da... :)

I går var jeg på spirometri og røntgen, og i dag skal jeg på ultralyd av hjertet. Når jeg tenker etter, så er jeg jammen heldig som bor i Norge, som blir kalt inn til flerdagerssjekker bare for å sjekke at alt står bra til. Og det uten å betale et øre! I USA feks, hadde jeg aldri hatt råd til dettte. Men i Norge blir jeg satt opp på undersøkelse etter undersøkelse bare fordi legene vil sjekke så mye som mulig mens jeg er her. Jeg har enerom med tv, internett eget bad osv. Fy flate vi nordmenn er heldige!

2 kommentarer

Mariann

12.05.2010 kl.14:41

Au, det der så ikke digg ut - omsorgsklem sendes :)

Håper svarene på alle prøvene er gode :) Er det noen spesiell grunn til at de tar EKKO på deg, er du disponert for å få hjerteproblemer?

KLEM

12.05.2010 kl.23:50

Ikkje var redd fer sa luftlommen, jeg har hatt på fleire centimeter i cvk, og det gjekk bra det au, jeg hadde påkobla cvk i 7 -8 mnd i strekk, og var engstelig i begynnelsen, men det gikk over etterhvert...

Skriv en ny kommentar

hits