Haircut.

I dag hentet jeg snuppeluren i barnehagen litt tidligere enn vanlig. For i dag var dagen for frisørtimer til både snuppa og meg. Alma skulle stusses overalt, hun har faktisk ikke vært til frisøren på et helt år, så håret begynte å bli passe slitt i tuppene. Noe som igjen fører til et lite mareritt hver morgen når håret skal kammes. For krøller og slitte tupper er rett og slett en veldig dårlig match. Alma hyler og jeg svetter, glad vi er ferdige med det nå! Jeg skulle bare trimme panneluggen litt mye. Jeg har gått med ei sånn singelspenne i evigheter nå, godt å kunne se gjennom luggen igjen.

Forrige gang Alma var til frisøren var det null problemer, og det samme denne gangen. Jeg tror at litt av årsaken til det er at vi snakker om det i mange dager før vi har time. I tillegg har vi laget en tradisjon på at når man skal til frisøren får man juiceboks, goldfish og dropseske. Vi har også snakket om at det skal jammen bli godt å komme til frisøren, for da blir det ikke vondt å kamme håret lenger. Så Alma har rågledet seg til frisørbesøket i flere dager hun :)

Jeg hentet Alma på barnehagen i tandemstolen vår (bilde av den i headeren). For noen dager siden ble det montert nytt barnesete til henne, så nå kan vi bruke den igjen. Det forrige setet hennes var nemlig alt for lite. Det var stas for en liten snuppelure å bli hentet av bare mamma, og i nysetet. Hun plapplet hele veien til sentrum. Kverna står virkelig ikke stille på den unge damen, og jeg forstår bare halvparten av det hun sier. Når hun blir ivrig snakker hun nemlig råfort, og siden sånn ca 93% av alle ordene hun kan, blir stavet med en "d" i begynnelsen av ordet, så må det endel gjetting til fra min side.

Vi var alt for tidlig ute til frisørtimen, så vi svippet innom rådhuskafeen og kjøpte oss en bolle/landgang med skinke og omelett. Like bortenfor der vi sto og spiste var det en ung gutt som drev og øvde seg på sjonglering, og Alma var helt med. Lille frøken sjef begynte selvfølgelig å kommandere den unge mannen til å "neeeei, ballen" (han sjonglerte med kjegler), "neinei, ha på sko!" (han sto i sokkelesten), "mere på nesen!" (han hadde balansert ei kjegle på nesen, og begynte å gjøre andre ting), osv... I tillegg stoppet hun alle som passerte oss med et høyt "HEI", og fortalte at hun spiste bolle hun, og ropte "ha deeeeeet" når de gikk.

Endelig var det tid for frisørbesøk, og vi fikk av oss klærne og satte oss og ventet på tur. Da måtte vi åpne goldfishen, og snuppa fikk starte på premiematen. Siden vi kom rett fra barnehagen oppdaget jeg da vi satt der at klærne var ikke heeeelt rene, og uups, hun hadde visst yoghurt i hele ansiktet. Jaja.


Snuppeluren fortsatte i samme stim, og snakket ihjel frisørdama. Frisørstolen var formet som en sykkel med ratt, så den stakkars frisørdamen hadde et svare strev med å få tøtta til å sitte stille. Ikke bare fosset det non stop ut av munnen på henne, men hun måtte jo selvfølgelig kjøre fort på sykkel også....
Alma fikk smurfepastiller av meg mens hun ble klippet, og da var alt egentlig veldig greit for henne. Ikke en eneste klage. Når hun i tillegg fikk "Premie" av frisørdama etter at hun var ferdig var hun ganske enkelt storfornøyd med frisørbesøket. Premien var forresten en fox:)


Da vi gikk ropte hun "god helg" superhøyt flere ganger så alle i frisørsalongen skulle høre henne. Vi  fyrte vi opp grillen da vi kom hjem, og hadde grillmiddag for første gang i år sammen med Hannis og morfar/oldefar. Vi satt inne da, for det ble litt hustri ute da vi skulle spise. Nå har jeg lagt på siste lag på to oreokaker, så de skal stå og godgjøre seg til i morgen. Jeg håper PappaJoe kommer hjem fra fotballtrning snart, for nå holder jeg på å krepere av pepsiabstinenser!

I morgen er det plutselig meldt regn. Så planene vi hadde må omgjøres. Til hva vet jeg ikke enda. Tomorrow is another day (som ghaneserne sier), så.... ;)
Ha en super fredagskveld!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits