Nå kan du bite negler nå...

... for at du ikke er medlem av FFM. For da har du gått glipp av tidenes tilbud!
Jeg er medlem av en komitè i Foreningen for Muskelsyke som arrangerer ei ferieuke for medlemmene i foreningen. Det er et opplegg for familier med muskelsyk(e) barn eller foreldre. Dette har vært gjennomført tidligere også, men i år har vi slått på stortromma og arrangert ei uke i Danmark. Og hør nå her hva det er du som ikke er medlem, går glipp av (terge terge ;):

- Ei hel uke på Sæby Sjøbad på Nord-Jylland. Ligger like ved Skagen.
Hyttene vi bor i er nyoppusset i 2008, og ligger helt nede på stranden. I tillegg har de lekeplasser, grøntarealer og utendørs svømmebasseng!
- GRATIS transport ned til Sæby, de som kjører bil får 2 kr per km, og vi betaler båten. Medlemmer langt oppi nord får fly ned til Oslo dekket. Har du ikke bil selv samkjører vi.
- Hjelp fra fellesassistenter til det du måtte ønske, egne assistenter kan tas med og de går gratis.
- Fellessamlinger for foreldrene - likemannsarbeid, fellesassistentene tar seg av barna når dette foregår.
- Utflukter til Tivoli i Ålborg, Dyrepark, Akvarium. Hobbyverksted og piknik på stranden med overraskelser og konkurranser, og mye mer!

Alt dette får de som er påmeldt til en latterlig lav pris, 600 kr per voksne og 300 kr per barn. Alle må stå for egen mat på hyttene, men mat må man ha hjemme også, så det blir ikke store ekstrakostnadene. Vi arrangerer endel fellesmiddager, og de står foreningen for. Jeg og Alma pluss AssistentHannis må altså betale 900 kroner for ei uke i Danmark! Er ikke det et supertilbud så vet ikke jeg  (En familie på 4 må betale 1800 for ei uke). Det er mindre enn hva det hadde kostet å kjøre bil fra Trøndelag til Oslo og båten det.
Vi har fått påmeldinger fra enslige foreldre med ett barn, opp til familier på 7 stk, så jeg tror jammen meg vi har truffet midt i smørøyet med dette opplegget.

Utfluktene må man betale selv. Dvs inngangsbilletter og mat når man er der. Siden det ikke er sikkert at alle vil delta på alle utfluktene, kanskje noen er slitne eller vil gjøre noe annet (man kan faktisk gjøre hva man vil serru, vi kjører ikke utflukter med tvangsdeltakelse) , har vi ikke forhandlet frem gruppepriser på disse aktivitetene. Det skal ikke være et press om å være med, det er for de som har ork til det. Men prisen på tivoli osv er ikke store greiene, har en stor familie eller dårlig råd får man heller begynne å spare litt nå, Familieuka er jo ikke før 17 juli. Alle sparer vel litt ekstra til å bruke i ferien? Jeg har allerede begynt jeg :)
Jeg og Hannis har planlagt å ta turen innom Kjøbenhavn på vei hjem, gleder meg! Det her tror jeg blir den billigste utenlandsferien jeg noensinne har vært med på ;) (Danmark er nemlig også utland!)

Dette blir første gangen jeg er med på Familieuke i FFM, og jeg gleder meg! Det har også vært arrangert Aktiv Uke, det er mer for ungdommer, men jeg har aldri vært med der heller. Disse aktivitetene har som oftest blitt arrangert på plasser med litt sånn "ekstremaktiviteter". Dvs aktive aktiviteter som ut i båt, hundespann, heksesprang, rappellering osv. Selv om aktivitetene på disse samlingene også er tilgjengelige og tilrettelagt har det likevel vært litt ekskluderende for mange medlemmer, for de kan rett og slett ikke delta på aktivitetene pga sine diagnoser og funksjonsnivå.
Men i Familieuka i Danmark kan alle delta, uansett diagnose og funksjonsnivå. Er ikke det flott?!

Familieuka har til og med egen blogg :)
Og sjekk ut de fine hyttene da!Nåh, er det noen som biter negler??? :D

(PS! det her er ikke et skryteinnlegg siden jeg sitter i Familieukekomiteen altså, ikke i det heeeeeele tatt ;)

7 kommentarer

24.04.2010 kl.19:21

Dette ser skikkelig lekkert ut, men det er deg vel unnt! Ha en fin tur!

Kristin

24.04.2010 kl.20:10

Hei

Høres ut som en super uke :-) Men vi ser dere vel på arø til sommeren ??? Gleder meg til å se dere igjen :-)

Klem Kristin

Mari

24.04.2010 kl.20:41

Oi, her skal jeg si dere har ordnet litt av et tilbud. Høres kjempegøy ut!

Mona

24.04.2010 kl.21:36

Åååå ser kjempefint ut! Forstår godt at du gleder deg!!! Skulle gjerne vært med, også til Kjøbenhavn! God tur!!

Mona L

25.04.2010 kl.10:23

ha.:) jeg skal være med.:) og jeg gleder meg sjukt..

Gro

27.04.2010 kl.10:17

For et kjempebra tilbud :-)

Har vært på Sæby søbad på ferie for noen år siden :-) Supert sted! Kjente igjen bilde fra hytta, men ser at det nå er nyoppusset :-)

Dette blir nok en alle tiders ferie!

Ann Synnøve

03.05.2010 kl.15:49

Kos deg, det er nydelig der. Har bodd på hyttene, og det var toppers ****

Skriv en ny kommentar

hits