Hva du IKKE bør gjøre hvis du vil ha meg som fast leser av bloggen din.

Jeg oppdaget til min skrekk at jeg har blogget i nesten 4 år! 23 april 2006 postet jeg mitt første innlegg (aner jeg en ny give away???). Herrlighet, det er jo evigheter siden! I begynnelsen skrev jeg på trøndersk :) Og innleggene kom ikke så ofte. Det var jo en slags reiseblogg i begynnelsen. Jeg reiste på feltarbeid til Ghana i august 2006 og gjennom bloggen kunne de her hjemme lese om hvordan vi hadde det. Så lå bloggen i brakk helt til etter at jeg fikk Alma. Da ble det en mammablogg, men nå vil jeg heller kategorisere den som en hverdagsblogg.

Det var ikke før jeg fikk Alma at jeg faktisk leste andre bloggen enn min egen (og Yngvild sin). Siden den gang har jeg lest mange. Og har enkelt funnet ut hva bloggerne skal gjøre for å miste meg som leser. Det hjelper ikke hvor bra design, hvor bra bilder, hvor mange innlegg man poster, og hva innleggene inneholder osv hvis du:

1. Skriver med fullt av skrivefeil. Jeg skal ikke påstå at mine innlegg er feilfrie, noen ganger språkvasker jeg dem og noen ganger har jeg ikke tid. Men en blogg som er gjennomført med skrivefeil, blir jeg sprø av. Jeg greier ikke å lese videre, jeg får bare lyst til å skrive en krass kommentar men lar være for å ikke virke sur (noe jeg egentlig er).

2. Skriver en blanding av dialekt og bokmål. Jeg leser både blogger på dialekt og bokmål (og nynorsk) men for guds skyld, ikke bland!

3. Du pøser ut innlegg på innlegg hver dag uten egentlig å ha noe å skrive om.

4. Du skriver om leserantallene dine, topplisteplassering osv, not interesting! Jeg leser blogger fordi de er bra, ikke pga om de ligger på en eller annen liste.

5. Du maser om kommentarer. Da gidder jeg hvertfall ikke å kommentere for å si det sånn. Klart det er hyggelig med kommentarer, men man skriver vel ikke for kommentarens skyld?? Jeg kan bare snakke for meg selv, og jeg synes det er hyggelig med kommentarer, men vet selv at jeg leser en drøss blogger hver dag uten å kommentere. Kanskje man ikke skriver interessant nok for at folk gidder å kommentere? Da bør man heller ta til seg det og endre innleggene litt isteden for å mase på leserne.

6. Du skriver innlegg (ofte flere ganger i løpet av et år) om at du tenker på å slutte og blogge. Boooooooring, enten så skriver du et innlegg der du dessverre legger ned bloggen, eller så dropper du det "tenke på å slutte" innlegget. Det er lite interessant, og spør du meg er det bare et triks for å få kommentarer og lesere. Funker selvfølgelig som gull for deg, om du drar lesere, men jeg mister interessen.

7. Du setter igang prosjekter som feks julekalendere osv. Men så plutselig stopper det hele opp midt i fordi "du ikke har tid, er i dårlig form" osv. For meg er dette er tegn på om bloggeren tar bloggen og leserne sine alvorlig eller ikke, og når man bare avbryter slike prosjekter uten egentlig en gyldig grunn blir jeg irritert. Vi på blogg.no kan ikke forhåndspublisere innlegg (vi kan vel ikke det?) mens blogspot.com til og med kan lage innlegg for flere uker frem i tid. De har enda færre grunner til å legge slike prosjekter på is spør du meg!

8. Legger ut bilder som ikke har noe med det du skriver å gjøre i det hele tatt. Her har jeg nok syndet endel selv også. Men jeg føler ikke det er fullt så ille å legge ut feks et bilde av Alma i et innlegg fra mars i år, som er fra mars i fjor. Når jeg skriver om Alma i innlegget selvfølgelig! Da sier bildet blandt annet noe om utvikling osv, og det er greit. Men å legge ut et bilde bare for å legge ut et blir for dumt spør du meg.

9. Du klager på alt! En blogg som ikke har en enste positiv ting i seg blir rett og slett lite interessant å lese. De fleste bør kunne se det positive i det meste, legger man seg på linjen "det her er fryktelig, stakkars stakkars meg" er denne bloggen over og ut for min del. Nå snakker jeg ikke om bloggere med sykdommer, plager osv, det er jo bra at disse driver med et lite opplysningsarbeide overfor folk som ikke vet hva deres sykdom er. Men alt med måte her også. Livet er noe dritt noen ganger, men åh så flott der er de andre dagene!

10. Du som kopierer eller "lar deg inspirere" av andre blogger til å skrive om spesielle temaer, feks innredningsting, ting man kan lage, kjøpe osv uten å faktisk skrive hvilken blogger du fikk ideen av.

Sånn, da var jeg ferdig:)
Håper ingen føler seg tråkket på tærne, men jeg har bare sagt min ærlige mening. Dessuten tror jeg ikke at noen av mine superflotte lesere kommer inn under disse punktene heller ;)
Ha en flott tirsdag alle sammen!

PS! Er det flere ting jeg burde legge til på listen?

Edit:
Jeg kom på et punkt til!

11. Disse økomødrene som sverger til kun økologiske mat og klær osv. Når det passer dem. For plutselig er de på mac'ern osv, og de har et forbruk av en annen verden. Det går så og si ikke en dag uten at de presenterer et nytt "kupp".  Not very eco if you ask me!

11 kommentarer

Hilde&Tobias

23.03.2010 kl.13:47

Som om jeg skulle skrevet det selv;)

Så enig med deg, på samtlige punkter faktisk..

Og jeg føler meg ikke truffet i det hele tatt...burde jeg det?? Hehe

Føler at det kan bli endel syting og klaging på bloggen min, men det er jo ren frustrasjon fordi jeg ikke vet hva som egentlig feiler meg!! Og det er litt terapi og en dagbok for meg, som jeg kan bla tilbake på når jeg skal utredes;)

Gratulerer med straks 4 år som blogger;))

Guro

23.03.2010 kl.14:01

Hilde: nei ingen av punktene var rettet mot deg. Jeg leser jo bloggen din hver dag! :)

Frøya - småbarnsmamma

23.03.2010 kl.15:51

Dette var artig lesing, og jeg føler egentlig det samme! :) Jeg leser heller ikke blogger om de er fulle av skrivefeil f.eks...det er utrolig irriterende! :)

Christina

23.03.2010 kl.16:42

Veldig veldig mange gode punkter ;)

23.03.2010 kl.18:12

Jeg er faktisk helt enig med deg! Skrivefeil og dialektblanding er "vondt" å lese og jeg orker ikke. Jeg leser mange blogger og koser meg med det, men kommenterer kun de som jeg syns er interessante og det er vel litt subjektivt.

Pia

23.03.2010 kl.22:03

He he, bra skrevet!

Gro

24.03.2010 kl.13:46

Mye bra punkter!

Ler litt av det siste punktet ditt. Det der har jeg også ristet en del på hodet av!

Det er ikke måte på øko liksom. Både klær, mat og vaskemidler. Tøybleier for å spare miljø osv.

I neste innlegg sitter de med lunsj på Mc. Donalds med den nyeste barnevogna, den 4. siden ungen ble født for 8 mnd. siden :-)

Mariemamma

25.03.2010 kl.20:22

Hehe veldig enig med punkt 11 :)

Joakim

26.03.2010 kl.23:44

men hvis man er en liten pus som ikke har gått på skolen-da må det vel være lovt å skrive litt feil???? uten at du slutter å lese bloggen?

linpinsukkerspinn

28.03.2010 kl.14:36

Hehe, så enig med deg, Guro!

Jeg tenkte over det, og jeg kan nok ha en tendens til å fokusere litt for mye på det negative til tider, skal prøve å slutte ;)

Noe som irriterer meg er folk som kommenterer på innleggene mine uten å kommentere på dem! "Jeg har konkurranse på bloggen min!" - type kommentarer uten å faktisk komme med en kommentar på det jeg har skrevet. Jeg pleier som regel ikke svare på disse, men den siste jeg fikk måtte jeg bare svare på, så skrev tilbake på hennes blogg; Takk for kommentaren, selv om den overhodet ikke hadde noe å gjøre med blogginnlegget mitt.

04.02.2011 kl.15:42

Helt enig i det der altså!!

Skriv en ny kommentar

hits