Barnearbeid.

Hva er det som definerer at noe kan kalles barnearbeid? Hvis et barn gjør et lite stykke arbeid av helt fri vilje, fordi det vil. Er det da barnearbeid? Man regner vel ikke huslige oppgaver som barnearbeid, men hva om oppgaven innebærer at man blir betalt for det. Eller er det rett og slett et stykke arbeid som blir utført av et barn som blir presset til oppgaven?
Hvorfor lurer jeg?
Jo. Jeg er stiv som en stokk etter gårsdagens trening og greide så vidt å såpe meg inn i dusjen uten at jeg kreperte i dag. Skrotten min er knusktørr, men jeg har ikke sjangs i havet til å smøre meg inn med bodylotion.
Men Alma elsker å smøre med krem! Så da fikk jeg den brilliante ideen, hva om jeg setter frem krukka med bodylotion i kveld, da er det jo garantert at hun kommer til å begynne å klatte på meg. For å ikke være en sleip mor tenkte jeg å "betale" henne med ei lita skål ostepop og en tyggis. Det er jo tross alt helg?Alma står selvfølgelig for middagslagingen her i huset også. Det er vel ikke for tidlig å la toåringen lage middag til familien?? Hun er dritgod på å lage spennende menyer altså!

6 kommentarer

enhjemmepappa

19.03.2010 kl.12:13

Kaja skal bli en arbeider! lage mat, rydde rommet, kaste søppel osv man får vel lov å drømme?

-Linda Marie-

19.03.2010 kl.12:14

hehe neida ikke sleip ;P

ungene her elsker å få være med på alt som heter husarbeid, vasking å middags laging er veldig stas :) hehe

zzzzilje

19.03.2010 kl.12:39

he he, akkurat det med middagen er jeg litt skeptisk til. Men - den skal tidlig krøkes som god krok skal bli! ;)

Laila

19.03.2010 kl.16:36

når mor tar ansvar og lærer barnet ferdigheter det trenger senere i livet så er det ikke barnearbeid. Mor må også passe på at aktivitetene er noe tilpasset barnet alder og tar hensyn til gennrelle HMS regler.

Tvinger man dem derimot til å være 12 timer i trange gruver, eller jobbe med skarpe masjetterr når de høster kaffe eller kako så er det barnearbeid.

Å la barnet gjøre noe det syns er gøy (feks smøre på krem) er belønning i seg selv. dessuten er hudkontakt viktig for å styrke bånd mellom mor og barn. Foreslår derfor at du belønner deg selv med ostepopp fordi du er en god mor.

Guro

19.03.2010 kl.21:11

Laila: driv du å skriv på masteren eller? Det va da fryktelig t et akademisk svar. hihihi ;) E veldig gla for at du konkludert med at vi ikke driv med barnearbeid da:D
Er da bare bra at barna lærer seg å ta vare på foreldrene sine når de trenger hjelp :) Har selv jobba i hjemmetjenesten og sett gamle som ikke får noe som helst hjelp av barna sine. Triste greier. Nei. Omsorg er da bare positivt, og bør definitivt læres bort i tidlig alder! :)

Skriv en ny kommentar

hits