Meldekortbaluba og en litt spesiell klokke.

Da har jeg klikket inn mitt første meldekort på nav.no Jeg trodde virkelig at min meldekortperiode i livet var over da jeg sluttet på attføring, men den gang ei. Kan ikke si jeg er så veldig happy over NAV's Arbeidsavklaringspenger og tilhørende meldekort hver andre uke. Jeg bruker ikke mye tid å irritere meg over det altså, for all del. Man må hvertfall prøve det ut ei stund for å komme med en skikkelig vurdering av ordningen. Men jeg må innrømme at jeg synes det er mye styr til liten nytte.

Jeg har forsåvidt ingen problemer med å levere et meldekort på nett annenhver uke. Mange har problemer med det, men det er en annen diskusjon. Men at det blir et evig stress med kortene, selv for meg, er det ingen tvil om. Det er feks ikke noe problem med å ha en alarm på telefonen osv. Men det som er med meg, er at når den alarmen går er det ikke sikkert jeg er i nærheten av ei datamaskin, og kanskje står jeg på badet med Alma, driver og lager mat osv. Da er det ikke tid akkurat da til å sette på datamaskinen og levere meldekortet. Og da glemmer jeg.... Derfor kommer jeg heretter å ha 234 huskelapper på mobilen min annenhver mandag. En alarm må jo klaffe... Grunnen til stresset er jo at du blir trukket i penger om du ikke leverer til rett tid. Dette er de kjempestrenge på, det sa saksbehandleren min på NAV.

Den andre tingen som er stress med disse meldekortene er at man får penger etter at man har levert kortene, dvs et beløp annenhver uke. Når man har huslån, fellesutgifter, barnehageplass osv, er veldig veldig uhensiktsmessig å få pengene sine delt opp istedenfor samlet. Fra før av kommer overgangsstønad og grunn/hjelpestønad en gang i mnd, barnetrygden en annen dato, barnebidrag en annen dato, tidspegrenset uføretrygd en annen dato og tilskudd til barnepass en annen dato. Det er 5 forskjellige datoer det. Og nå blir det 6! Siden den tidsbegrensede uføretrygden (nå arbeidsavklaringspenger) er den største potten lurer jeg svært på om det er penger nok på kontoen når bokostnadene våre skal betales hver mnd. Ingenting kommer jo samtidig. Jeg hørte etter om det ikke var mulig å få arbeidsavklaringspengene samlet, men det gikk så visst ikke an.

Jaja, ikke det største problemet i verden for tiden, men endel stress på hjemmebanen skaper det nå for oss.
Jeg er spent på om det nye systemet til NAV fungerer slik de mener det skal. Den som venter får se.... :)

Ellers i dag har vi kost oss inne. Det var snøstorm her fra morgenen av, så vi har sett på Pippi og så hoppet vi i badekaret begge to. Da vi var ferdige med badet var det klarnet opp og blitt sol fra skyfri himmel. Men da var det tid for Almas dupp, så nå ligger hun i vogna på verandaen og sover, mens jeg skal ta i et tak med foreningsarbeide igjen. Etterpå skal vi på kjøpesenteret og kjøpe lørdagsgodt og så blir det Spanske Fest på a mor! :)
Ha en strålende lørdag dere! :)

Bruker ikke toåringer å sitte med shotglass om morgenen??? ;)

Før jeg hadde fest i forrige uke kjøpte jeg et drikkelekspill på Søstrene Grene. Dart med shotglass. Det fikk vi aldri brukt, for Alma har konfiskert det. Det er nemlig klokka hennes... "Gokka miiiiii" roper hun om jeg prøver å fjerne det. Hun går å drasser det med seg overalt. Og shotglassene er veldig fine til å stable tårn med. Som dere ser er det godt brukt. Prim overalt. Hun har heldigvis ikke prøvd seg på å ta det med ut av leiligheten enda. For da tror jeg vi hadde fått noen rare blikk..... ;)

Edit: årsaken til at hun har en brukt tepose på fatet sitt er at når jeg drikker te MÅ posen av en eller annen grunn legges på fatet hennes. Spør meg ikke hvorfor, men sånn skal det altså være.

Én kommentar

AnnaJohanna

13.03.2010 kl.14:55

For en herlig blogg du har!! prinsessa må da være verdens skjønneste!! Ønsker dere en flott helg!

Klem Johanna

Skriv en ny kommentar

hits