En vedovnnerd som vil gå på glødende kull.

Etter at jeg fikk vedovnen min (Jøtul f100) i hus har jeg blitt en racer på å tenne opp. Men jeg har ett stort problem, og det er at jeg ikke abonnerer på noe avis. Dermed er jeg i konstant opptenningspapirmangel. Reklamer er det flust av i postkassen hver dag, men det er ikke alle det lønner seg å tenne opp med. De bare krøller seg sammen og vil ikke brenne opp. Erfaringsmessig så vil jeg derfor plassere reklameavisene fra Ica Maxi, Jernia, og Kiwi som beste opptenningsemner. Coop hypermarked er også bra, men de kommer ikke så ofte i min postkasse. Er det reklamefrie dager sliter jeg, og av og til må jeg sende ut Hannis for å lete opp gamle aviser i papirsøplet i fellesgarasjen. En bra ting å ha er opptenningsbrikker. Aner ikke hva det egentlig heter eller hva det er. Men de er hvertfall på størrelse med en halv fystikkeske og tenner man på dem brenner de lenge og godt. I kveld brukte jeg bare ved og to slike til å tenne opp. Funket som bare det!

Ei stund etter at jeg tente opp i kveld var det på tide å legge innpå med ved. Jeg ble sittende å se på prosessen som foregikk inne i ovnen, den er ganske fasinerende. Rødglødene kull er så fint å se på! Mens jeg satt og så på hvordan det glødet i sterke farger, fikk jeg med ett veldig lyst til å prøve å gå på glødende kull. Jeg har jo sett mange gjøre det, på tv. Og ingen har dødd i forsøket. Ingen har sagt noe om at det var særlig vondt heller. Jeg vil også prøve!
Dermed har jeg satt opp at å gå på glødene kull skal være en av de tingene jeg skal gjøre før jeg takker for meg i denne verden. Å si at jeg skal gjøre det i år er å være litt optimistisk. Ikke det at jeg ikke tør i år altså, men jeg aner virkelig ikke hvor det er man bruker å gå på glødende kull. Jeg gidder jo ikke å dra rundt å lete etter det, da blir det jo dyrt. Men kommer jeg over glødende kull og mennesker som går på det, så skal jeg jammen santen meg slenge meg med :)

Hvis det er noen som vet om glødende kull-gåing her i nærheten så syng ut! Og sleng deg gjerne med du også :D
Eller still opp som heiagjeng/akutthjelp med kaldt vann og bandasjer....

Jeg prøvde å ta bilder av fiiin glødende kull i ovnen min i kveld. Men med et vanlig kamera ble det jammen meg ikke noe å skryte av.... Derfor konsentrerte jeg meg heller om prosessen når veden tar fyr, etter å ha blitt lagt på glødende kull. Først skjer det ingenting. Så begynner den glødende kullen å skifte farge fortere og fortere.

Så ser man at veden begynner å ta fyr, bittelitt fyr.


Så får flammene enda litt mer fatt i veden. Og så sier det....


*POFF*


Som Alma sier (mye av for tiden): Hæliiiiiiiiii!

For en vedovnnerd jeg har blitt!... Men jeg vet at min far er stolt over at jeg har laget dette innlegget om ovner, ved og flammer. Ikke sant pappa!? :)

3 kommentarer

paps

11.03.2010 kl.13:20

jepp, enig..sitter og ser på flammene i min egen,nye vedovn,,flammer og havet blir en aldri lei av å se på!! og så vises det på strømregninga ;-)

Ellen

11.03.2010 kl.13:49

Heisan,, åååå så koselig, e flytta fra hus med ved ovn og til leilighet uten ovn, og det eineste e savna e oooovnen min( sleva nesten når e ser ett veda lag).. til jul fikk e en elektrisk ovn med falske flamma.......men det ekje det samme, nei..... Kos dokke masse:)

linpinsukkerspinn

11.03.2010 kl.14:02

Det ser tøft ut å gå på glødende kull ja! Melder meg gjerne på :D

Skriv en ny kommentar

hits