Vi har en dymann i hagen.

Helt siden Alma oppdaget at de en dag for mange uker siden hadde laget flere snømenn i barnehagen, har hun gått rundt og gnålt om å lage "dymann". Det har jo vært klin umulig, for så kaldt som det har vært har snøen vært som pudder. Ikke akkurat snømannvennlig snø. I dag har det regnet her i trøndelag, og gradestokken har skutt i været. I dette sekund er det nesten 5 plussgrader ute! Dermed fikk snuppeluren oppfylt et stort ønske, hun og morfaren var ute i formiddag og laget "dymann".
Morfaren holdt på å slite seg ihjel, det var visst ikke bare, bare å løfte store baller med veldig våt snø :) Jeg så at han hadde et prosjekt med å rulle ball nr 2 opp sklia til Alma for å å manøvrere den over på ball nr 1. Det gikk dårlig. Men han fikk det til. Alma derimot, var ikke interessert i det hele tatt. Hun sto å hang på gelenderet til verandaen vår. Jeg mistenker at hun ikke var helt fortrolig med underlaget. Det var krevende å gå på plenen, masse snø og veldig bløtt. Men hun tøffet seg opp og etter ei stund slapp hun gelenderet.


Da snømannen var ferdiglaget ble jeg kommandert ut til å finne øyne, munn, nese og klær. Nesen ble en gulerot (surprise liksom), oreokjeks ble øyne og hårsprayen vi brukte når Alma var Pippi ble til både munn og knapper.


Med en gang jeg så snømannen stå å kikke inn stuevinduet vårt, slo hjernen min inn på "Snømannen" av Jo Nesbø. Den tenker ikke mindre på boka nå i kveld, for snømannen står ca 1,5 meter fra verandaen og utelyset er sterkt nok til at snømannen blir bittelitt opplyst. Akkurat så mye at det ser ut som den gjemmer seg der ute i mørket. HYL!
Leiligheten min er sånn at det ikke er vegger mot verandaen, bare vinduer. Snømannen ser meg uansett hvor jeg er her inne. Jeg tuller faktisk ikke, det er skummelt!

For å prøve å få tankene over på noe annet, kan jeg meddele at oreokaken min ble kjempegod! Det var første gang jeg prøvde meg på den, og jeg kommer garantert til å prøve igjen. Det var jo veldig enkelt. Tegnet på at den var vellykket er at det er den kaken det er tatt mest av i dag:)

Jeg laget den rett på kakefatet jeg. Brukte ei kakeform (uten bunn seff) som støtte.

Familie og gode venner har vært på kaffe og kaker i dag. Kjempetrivelig! Alma og hennes venn regjerte her på slutten av kvelden. Helt utrolig hvordan to så små kropper klarer å rote! Men de hadde det helt supert sammen, og det er jo det viktigste. Da vi begynte å være sammen med dem i høst kranglet de så busta føyk hver gang vi møttes. Begge skulle ha de samme lekene, ingen skulle dele, de farsket med hverandre osv. Men nå leker de godt sammen! De farter rundt her og prater, ler og leker sammen. Flinkisene våre♥

Mye av rotet får faktisk vente til i morgen (hei Hanne). Mens kopper og kar skal jeg få unna i kveld. Må bare sitte ned litt med brusen og ostepopen min først.....

Én kommentar

Lin Christine Solberg

08.03.2010 kl.23:35

Namnam.. send gjerne oppskrift på oreokake! :D

Skriv en ny kommentar

hits