Flere enn meg som gjerne vil gi Bjørn Einar Romøren en "time out"?

En ting som fungerere tålelig bra her i heimen er "time out". Dvs at hvis Alma gjør ting hun ikke har lov til, så få hun en advarsel, fortsetter hun med ulydighetene etter det er det rett i "time out". Her hjemme blir hun plassert i senga si. Der må hun være ei lita stund, før jeg kommer inn og spør om hun har noe å si til meg. Så sier hun "yssum", vi klemmer og hun lover å høre etter. Fordelen med senga hennes er at hun ikke kommer seg ut av den. Enda en fordel er at jeg slipper å hente henne tilbake, for regner med at hun hadde prøvd å komme seg unna om "time out" hadde vært en annen plass. Det er sikkert mot "supernannyreglene" å plassere henne et sted der hun ikke har mulighet til å komme seg vekk fra, men som en muskelsyk mor har jeg bestemt at det funker for oss.

Vi har måttet bruke "time out" andre plasser enn her hjemme også, og det fungerte helt greit. Sist gang endte det riktignok med at hun ville sitte der (i gangen til en barnehagevenn) lenger enn hun måtte, men det får gå. Eneste aberet med denne metoden er at man må følge opp å være konsekvent hele tiden. Gir du etter én gang kan du være sikker på at det blir bråk. Så ja, det er litt slitsomt, for noen ganger hadde det virkelig vært deilig og avslappende å overse ulydighetene, men da har jeg jo ødelagt alt.

I tillegg til å ikke ha lov til å kaste mat, tømme ut melken sin, ikke høre etter når jeg snakker til henne osv, så lærer vi også at det ikke er lov til å være slemme eller ufine med andre. For da må man nemlig også sitte litt i "time out" og tenke over hva man har gjort. I perioder er snuppeluren helt ram på å være ute med klørne, og hun forteller villig vekk til alle som vil høre hvem hun har dyttet på barnehagen denne dagen. Heldigvis er både jeg og de voksne i barnehagen strenge på å ta henne når hun får disse føykene, og alt går raskt over.

En som kanskje burde ha blitt satt i "time out" litt oftere er Bjørn Einar Romøren. Unnskyld meg unge mann, men oppførselen din i går burde virkelig ha sendt deg rett i skammekroken. Hadde jeg bestemt, hadde du blitt sendt rett ut i en "time out", der du kunne satt for deg selv og tenkt over oppførselen din. For vet du hva, den er virkelig ufyselig! Det var Anette Sagen som skulle være den første hopperen i Holmenkollen, og det vet du så inderlig godt. At du er så egoistisk og ufin at du faktisk benytter den første og beste anledning til å sabotere dette valget, som faktisk er et valg som er gjort av det norske folk, gjør seg ikke så veldig godt på CV'en din unge mann. Kan ikke huske å sett noen som helst Facebookgrupper som stemte frem deg som den første hopperen i Holmenkollen? Jeg har derimot observert nyopprettede grupper mot deg, og vet du hva, inntil du legger deg paddeflat og gir Anette Sagen en real unnskyldning, på riksdekkende tv, så fortjener du det.

2 kommentarer

linpinsukkerspinn

03.03.2010 kl.12:51

Jeg er så enig med deg, Guro! Dette var helt idiotisk gjort, og Anette Sagen fortjener en unnskyldning. Tenker på hva som foregår i hodet hennes nå, hun må jo føle seg rimelig tråkka på, stakkars!

Mona

04.03.2010 kl.11:38

Skulle gitt'n en real utvisning! Og så venter jeg på en unnskyldning a la legge seg dønn flat, nesten helt under gulvflata! Men nei da - her stiller mor Romøren opp og sier at det var feil at Anette Sagen skulle ta 1. hoppet... Og så nevner man på tv at iallefall de ansvarlig voksne rundt Romøren burde gi en unnskyldning, og hvor gammel er Romøren som trenger ansvarlig voksne rundt seg? Er han ikke i stand til å ta ansvar han da? Ikke myndig kanskje? Hmmmmm Er det så lurt å sende så unsvarlige ut fra Norges største hopp? Lurer på om ikke han burde få hopp- forbud jeg , kanskje la han hoppe i småbakker en stund iallefall - til han blir voksen og ansvarlig!

Skriv en ny kommentar

hits