Jeg kunne lett blitt en morder i kveld.

Tilbake fra 3 dager på hytta og jeg er i et mildt sagt dårlig humør. Ikke på grunn av hytteturen, men på grunn av at jeg sitter her stivfrossen, klistret inntil oljeovnen min. Og hvorfor gjør jeg det, når jeg har fått meg vedovn om jeg tør spørre??? Den som best kan svare på det er vel min far Egil!! Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg lett kunne kvalt han i kveld.

Historien er som følger. Vi kom altså hjem fra 3 dager på hytta i Skaun kommune i kveld. Alma hoster og hoster, så vi har ikke vært utenfor hyttedørene. I grunn ganske greit, siden vi har hatt temperaturer helt ned til -26 grader. Vi hadde tenkt å være der til i morgen, men Alma var skikkelig sjaber i dag tidlig, hostet til hun brakk seg og var ikke i form i det hele tatt. Vi kom hjem i femtiden, og det var godt å komme hjem til varme, dusj og sofaen sin! Jeg så frem til en avslappende kveld foran tv/data. Jeg blir sliten av å kjøre i to timer på glatt vinterføre jeg, så jeg så virkelig frem til en slapp kveld. Så kom min far inn døra. Nå har jo mørtelen rundt piperøret til vedovnen min tørket, så jeg kan fyre opp.

Pappa ville gjerne ta den første opptenningen i nyovnen, greit for meg det. Etter at han hadde tent opp fortalte han at første gangen man fyrer opp en ny ovn, så kommer det endel gasser fra den pga stoffer den er satt inn med (eller noe sånt). Når han har tent opp, Alma er lagt og han har dratt setter jeg meg ned med bruksanvisningen til ovnen. Hva står det der? Joda, det er så mye gasser/røyk første gang man tenner opp at man må regne med full utlufting. "Hva i all verden" tenker jeg. Og ser ut i rommet. Hva ser jeg? Tåke. Full panikk. Jeg setter ventilasjonen på max, åpner verandadøra på fullt gap, åpner vinduet på Almarommet på fullt gap, stenger trekkene på ovnen så det skal slukke. Så begynner et gedigent fyrverkeri nede i sentrum, og Alma skvetter i taket på soverommet. "jeeedd, jeeeeeedd" roper hun, samtidig som jeg ikke kan lukke verandadøra for å ta vekk lyden, for da tettner leiligheten til i røyk. Jeg får roet ned snuppa og fyrverkeriet stanser (damn you marsimartnan!!!). Går ut av soverommet, og i neste sekund går brannalarmen av i hundre og helvette. Alma skvetter i taket på nytt. To ganger går brannalarmen, og Alma er umulig å få lagt ned igjen. jeg skjønner henne godt!

Alma blir pakket inn i pledd og lagt på sofaen. Jeg sitter ved kjøkkenbordet og hakker tenner. Alma måtte selvfølgelig tisse et par ganger, og må jo ha mat siden hun først var oppe. Kosekvelden min i en varm sofa er gått opp i ild. Bokstavelig talt. Etter å ha spist ca 5 skjeer med havregrøt (vi er selvfølgelig tomme for brød) er tøtta mett. Når hun på nytt bare er nødt til å "tissbæsj" benytter jeg anledningen til å si at nå skal hun legge seg i senga si igjen. Det går greit faktisk. Jeg har lukket verandadøra, og ventilasjonsanlegget går "bare" på halv styrke. Ingen tåke for øyeblikket. Men det er så kaldt her at jeg fryser selv om jeg sitter 5 cm fra oljeovnen min.

Nå skal jeg finne senga mi, på et rom som er like kaldt som nordpolen. Fatter forresten hvorfor brannalarme innpå der gikk av, men ikke den som er så og si rett over vedovnen på stua? Anyway, natten blir nok ikke akkurat rolig her i huset, snuppa hoster som bare det. Fortsetter hun på samme måte i morgen må jeg nok ringe legen for en sjekk.
Det blir forresten ingen bilder i dette innlegget, jeg er sur og grinete. Å hente kameraet (hvor det nå enn er), finne kabelen, overføre bilder og så legge dem inn i innlegget er det siste jeg tenker på nå. Søvn, her kommer jeg!

4 kommentarer

Hilde&Tobias

24.02.2010 kl.23:57

Jeg tipper det er en stk pappa som får gjennomgå imorgen!! Men da har du kanskje roet deg bittelitt, så du kveler han vel ikke?? *ler forsiktig*

Men dette høres ut som kosekvelden fra helvete, rett og slett.....

Håper dere får sove godt i natt da....

Hev hodenenden på senga til vesla, myye... Det hjelper her;) Putta masse store bøker under så han ligger nesten i oppoverbakke...hihi....

litt flau paps ;-\

25.02.2010 kl.09:29

..men det var ganske stilig da..se flammene gjennom den store glassdøra..mens jeg var der....før det egynte å ose....hmmm..

Øyfrid

25.02.2010 kl.20:22

Her er det ved og vedovn for alle penga. Godt brukt og uten os. Men har fått røykvarslern til å gå et par gang da, når man plutselig oppdager at veden er for lang for ovnen, ETTER at man har lagt den inn...

Forresten, vi tar i mot kubesøk igjen ja. I helga kanskje? Ellers e vi jo hjemme om ettermiddagan på hverdager å. Alle tidspunkt går greit men det e sikkert lurt å ikke invadere fjøset akkurat under melkinga mellom 1630 og 1730.

Guro

25.02.2010 kl.21:15

Hilde: Hun ligger sammen meg når hun er syk. Jeg har el-seng og hever sengen slik at vi ligger i vinkel ja :)

Øyfrid: vi vil gjerne på kubesøk! Men tror ikke vi skal begi oss ut på noe langtur i helgen, Alma er ikke helt i form. Hoster og hoster og hoster.... Håper hun blir bedre fort, for det er stas å være med i fjøset :)

Skriv en ny kommentar

hits