"dæjje duuuuud" og "må-ma dåååååd", vi har fått vedovn!

Jeg er ikke en person som banner mye, men jeg er fæl til å si "hærregud" og "oh my gådd". Den uvanen er jeg pent nødt til å legge fra meg, for i går var det en liten snuppelure som satt å sa "dæjje duuuuuud" på repeat i baksetet på vei hjem fra barnehagen. Årsaken til at jeg sa det, var at det var sviiiiinkaldt, og da jeg satte meg i førersetet og slengte igjen bildøra var det for meg en naturlig ting å si, samtidig som jeg spente alle musklene i kroppen av kulde.
Da snuppeluren oppdaget av vi fikk noen merkelige (vi holdt oss for ikke å le) ansiktsuttrykk i ansiktene våre var det selvfølgelig enda mer morro å sitte å si det. Så hun gaulet "dæjje duuuuuud" og lo for seg selv hele veien hjem. 

I kveld var settingen den samme, på vei inn i bilen da vi skulle hjem fra Dodo holdt jeg også på å fryse ihjel, denne gangen tok jeg den på engelsk. Og min lille snuppelure er selvfølgelig et språkgeni, så det gjorde hun også! "må ma dååååååd", hele veien hjem....
Vi hadde som planlagt en skikkelig kosedag da vi var ferdig med middagen i går. Bamsemums og ostepop gikk ned på høykant. Kveldsmaten ble smoothie. Vi fortsatte med frokost i sofaen mens vi så på Pippi. Etter ei brødskive med prim koste vi oss max med et hardkokt egg hver. Tøtta har til og med begynt å spise det gule nå, før var det kun det hvite som var spisbart. Da jeg begynte å si at man får så fint hår av det gule, så går det ned. Hehe.
Visste du forresten at man får sterke ben av poteter, fin hud av gulerøtter, sterke armer av brokkoli og fin nese av kyllingfilèt? Det gjør man nemlig. Hvertfall jeg og Alma :)

Aaaaanyway, jeg snakker meg helt bort her. Det var jo ikke dette jeg skulle skrive, for vi har jo fått installert vedovnen vår. Endelig! :) Jeg har jo vært den tregeste i verden, greide aldri å bestemme meg for plate under ovnen. Til slutt måtte jeg bare ta et valg og det ble en svart en. Jeg fant ut at helheten ble finere når både ovn og plate har samme farge. Dessuten er ikke ovnen min "moderne", og med ei glassplate ville det blitt stilkræsj. Mener nå jeg da:)
Her er hvertfall det nye gliset mitt, som må stå til tørking/herding i hvertfall to døgn før jeg kan ta den i bruk...
Hvis noen lurer, ja det skal males litt rundt pipehullet, og ja, ovnen står på trelister som er ca 1 cm. La oss si det sånn, om jeg ikke får innvilget søknaden min om utbedringstillskudd til å legge nytt gulv så sliter jeg endel.....
Her er vedovnmesteren!


Og TAKK til Byggmakker som ga vedovnmesteren feil størrelse på det ytre borret! Pga det måtte det meisles ut 1,5 cm for hånd! Tok ikke tid i det hele tatt.

Nå er det plutselig natta ser jeg. Vi skal til øyelegen med snuppa halv ti i morgen, så jeg må hoppe til køys nå. Jada, vi skal til legen på en søndag. Lang historie, ikke dramatisk altså, kommer tilbake til det i morgen.
Natti natt.

Én kommentar

marita

21.02.2010 kl.19:14

Gratulerer med ny ovn, skal krysse fingrane for at du får innvilga nytt gulv ;) Må berre le av herlige Alma som tar etter alt, og maten med dei gode bivirkningane :D Hadde vert noe om det virkelig var sånn. Håper det gikk bra hos øyenlegen.

Skriv en ny kommentar

hits