Om norgesglassets interiørmessige betydning.

Da jeg var i sentrum og fikk unna noen ærender i dag hadde jeg plutselig litt tid til overs. Jeg var ferdig litt over to, og snuppa bruker å være i barnehagen til tre, så jeg fikk endelig tid til å dra innom gjenbruksbutikken. Det var ikke noe spesielt mål med turen dit, og jammen var det mye lite fine ting der. Men innimellom kan man finne små skatter, hvis man kikker veldig nøye etter. Bakerst på ei hylle langt opp under taket fant jeg en samling norgesglass! Til 20 kroner stykket! = en lykkelig Guro :) Jeg skal ikke stikke under en stol at jeg har latt meg inspirere av en drøss med interiørblogger. Jeg er faktisk så inspirert at jeg har funnet ut at det ikke kan bli fint her hjemme uten noen norgesglass. Derfor var det jo en lykke at jeg faktisk fant noen!


De to gamle damene (vi snakker rundt 65-75 år) som jobber i gjenbruksbutikken var hyggelige. Vi begynte å snakke om norgesglass, og alt det man kunne bruke dem til. Den ene damen fortalte at hun brukte å ha sølvbestikket sitt i dem, for det var stilig å ha det fremme når man fikk gjester. Nå har ikke jeg den store beholdningen med sølvtøy, men jeg fikk da informert dem om andre ting (som jeg har lest på blogger) man kan bruke glassene til. Blant annet kan man ha blomsterløker i dem, talglys, frokostblanding, kaffe, sysaker osv. Damene nikket med en alvorlig mine mens jeg fortalte, og var visst veldig imponert over norgesglassets interiørmessige betydning. Jeg greide jo selvfølgelig å begynne å snakke om hvilke stilarter man hadde hjemme nå for tiden også da vet dere, og hvordan norgesglass passet inn i de ulike stilene. Snakk om å prate om noe man egentlig ikke har peiling på! Men damene var imponerte de, så jeg følte meg veldig høy på pæra i hvertfall en halvtime etterpå.

Mine norgesglass inneholder hverken blomsterløker eller sølvtøy, derimot så har det ene fått fullkornsris i seg, det andre har fått et stort kubbelys og det tredje har midlertidig et lass med teposer i seg. Jeg har nemlig vært med å støtte et lokalt idrettslag, og kjøpte en pakke med 80 (!) teposer fra "Londom Fruit & Herb Company" av ei ung jente som ringte på døra mi. Fruktte er sikker veldig bra, nå gjelder det bare å få meg selv til å drikke noe annet enn Twinings Grønn te med sitron, som er min absolutte favoritt. Det skal bli hardt, men jeg har tross alt 80 poser fruktte jeg må bli kvitt.


Jeg enser at det er noe sportslig som foregår på tv-skjermen i bakgrunnen her, men så lenge det ikke er curling eller kunstløp får det ikke min oppmerksomhet. Faktisk skal jeg rett og slett ta kvelden nå, i morgen må jeg begynne å finne ut hvilken farge jeg skal ha på skapet mitt. Jeg greier ikke å bestemme meg!!!... For øyeblikket heller jeg mot en lys, lys grå farge. Det må være en veldig lys farge på det, for jeg har ikke et stort hus å boltre meg på og mørke ting suger til seg både lys og plass. Også vil jeg være litt vill og gal og ikke ta "Bomull" som jeg har på vegger og andre skap her :)
Jaja, vi skrives i morgen, god natt! :)

Én kommentar

linpinsukkerspinn

18.02.2010 kl.10:18

Stilig! De teposene er veldig gode, så gled deg :) Kanskje ikke 80 er nok? ;)

Skriv en ny kommentar

hits