Jeg tror jeg endrer karrieremålene mine.

I dag har jeg hatt besøk av en elektriker. Fikk innvilget søknad om å sette opp en stikkontakt på ytterveggen ved utgangsdøra, slik at jeg kan lade rullestolene mine. Både NAV og borettslagstyret sa ja, så da var det bare å sette igang. Etter å ha skremt bort elektrikeren med omgangssykevarsel for noen uker siden, var han i dag tilbake og satte igang med jobben. Han var ferdig på et blunk, og nå har jeg stikkontakt ute :D
Mens jeg hadde han her spurte jeg hva det kostet å flytte en stikkontakt innendørs. Jeg må jo gjøre noe med den stikkontakten som står i veien for skapet mitt. Elektrikeren kunne fortelle at materialene kostet max et par hundrelapper, men for en time tok de 650 kr i timebetaling!! Jeg prøvde å ikke virke sjokkert, men da jeg kom inn til Hannis etterpå greide jeg ikke å holde meg mer. 650 kroner i timen!??!!?

Jeg skjønner jo at jeg har valgt feil yrke. Det er jo elektriker jeg skulle ha vært! Når man tenker på det, så er jo elektriker et veldig sikkert yrke. Kan ikke se for meg at det blir rammet av nedgangstider og finanskrise. Det er jo alltid noe elektrisk å fikse på? Dessverre er det nok for sent for meg å endre kurs i yrkeslivet. Eller, dessverre og dessverre, jeg trives jo egentlig veldig godt med retningen jeg har valgt da :) Spesielt hvis det blir noe av planen jeg har pønsket ut:) Ikke sant Laila og Yngvild? :) Laila er veldig gira på den, og Yngvild har allerede meldt seg som partner. Vi får se, vi får se.

Uansett. Å flytte stikkontakten min vil altså koste ca 1000 kroner. Det var ikke heeelt den summen jeg hadde sett for meg. Er det noen elektrikere som ikke tar fullt så mye i timepris så kontakt meg gjerne! Han som var her i dag jobbet i et stort firma, kanskje mindre firma tar mindre?? Det er logisk spør du meg. Men så kan ikke jeg så veldig mye om elektrikerverdenen heller, så kanskje vi ikke skal spørre meg allikevel.

Nå står det rydding på planen her. I går ble jeg sittende med en søknad for foreningen som tok tid, så det ble ikke tid til å shine kåken. Jeg skrev ikke søknaden denne gangen, men lagde budsjett og program og satte alt inn i et skjema. Så nå kanskje det blir kurs på FFMU'erne til neste år også:) I ettermiddag får vi 3 middagsgjester, så nå må det litt intensiv rydding til her, vi snakkes!

Jeg er helt hektet på denne sange for tiden, kan høre den om og om igjen. Den er bare helt super å synge gaule til! :)
Bra jeg er alene i leiligheten nå. Kremt....

Rihanna er kul. Rett og slett.

6 kommentarer

babyene

16.02.2010 kl.14:04

Hei på dei! Bloggen&Designet ditt er kjempe fint : )

Hadde vært fint om du kunne gått innpå bloggen

våres, og komentert på det siste innleget. Det er ikke

så veldig lenge siden vi fikk ny blogg så hadde vært hyggelig med

en komentar på bloggen våres ! Eline&Marie<3

linpinsukkerspinn

16.02.2010 kl.21:18

Ja, det hadde nok ikke vært så dumt å være elektriker med en sånn timelønn! På lik linje med bilmekanikere det omtrent. Fikk helt sjokk da jeg måtte betale 900 kroner for å sjekke feilkodene som lyste i bilen.....

marita

16.02.2010 kl.22:58

Shit, for en timespris. Kanskje eg må bytte studie :P

Øyfrid

17.02.2010 kl.09:39

Sannsynligvis går nok ikke de 650 kronene rett i lomma på elektrikeren da....

Gro

17.02.2010 kl.13:22

Er gift med en elktriker, og de 650,- går ikke akkurat rett i lomma hans :-) Er mye som skal dekkes av den timeprisen, lokaler, bil, verktøy, etc.

Men er jo ingenting mot feks. data "doktor" der er timeprisen ca. 1300,- Ellers betaler jeg 300,- hos kiropraktoren min og han bruker ca. 10-15 min.? det vil si en timepris på 900,-

Og han trenger ikke engang kjøpe verktøy :-)

Enig at det er kjempedyrt med 1000 kr. for å flytte en kontakt, men eletrikere er ikke spesielt høyt lønna av den grunn! .....og det er mange av dem som er rammet av nedgangstidene. Når byggebransjen rammes , rammes elektrikerne også. De aller fleste jobber på nybygg og ikke med å fikse på og reparere allerede eksistrende anlegg!

Guro

18.02.2010 kl.12:11

altså, nå må dere ikke ta meg dønn alvorlig hele tiden da, jeg trodde jeg skrev innlegget sånn at alle skjønte at jeg ikke var sååå seriøs. Nå er det jo ikke alle som kjenner meg, men elektrikeryrket er hvertfall så langt unna det jeg kan klare pga muskelsykdommen min som det er mulig å komme når det gjelder yrke.

Når det er sagt, så synes jeg fortsatt at 650 kroner timen er svindyrt uansett hva som er inkludert. Materialer kommer jo i tillegg.

Det er sikkert forskjell på elektrikerlønn feks i offentlig/privat sektor, stort/lite firma osv, men siden den gjennomsnittlige elektrikerlønnen i 2008 lå på ca 30 000 kr i måneden vil jeg ikke akkurat si at de er dårlig lønnet :)

Skriv en ny kommentar

hits