Med Mossi Suss på afterski.

Nå ligger snuppeluren og sover en dupp, og jeg har endelig har tid til å gi et lite Årereferat.
Det korteste sammendraget jeg kan gi er som følger: sviiinkaldt, slitsomt men ekstremt moro!
Svinkulden kommer av at det var under -20 grader hele helgen, i tillegg til masse vind. Det var så kaldt at det var vondt i ansiktet å være ute. Fatter og begriper ikke at folk greide å stå på på ski!
Jeg må også si jeg er imponert over motet til passasjeren min som krevde en tissepause på vei til Åre. Rett før grensa, i nitten speik og ingen do. Jeg trodde først hun tullet, men neida, hun skulle tisse. Jeg må si jeg ikke var sjokkert da hun slukøret krabbet inn i bilen etter noen minutter og sa "æ fikk det itj t..." :D

 I Åre var det rett på Systembolaget og Konsum. Vin og godis er jo det aller viktigste! :) Det er så latterlig billig i Sverige, en 3 litring med vin kostet 160 svenske kroner! Det ble 130 norske ca. For 3 liter!! På Konsum ranet jeg naturgodisseksjonen. Nøtter og tørket frukt/bær med sjokolade- og yoghurttrekk er nam!
Etter å ha innstallert meg på rommet i leiligheten vi hadde, i Brunkulla for de som er lokalkjent, dro vi på Dahlbom og spiste mat og tok en øl. Passasjeren min var en veldig sterk pådriver for afterski, så vi stakk innom Dippan på veien tilbake til leiligheten. Det var like før det stengte (afterski er åpent fra 15-18), så vi var der ikke lange stunden.


Vi hadde to leiligheter, og de lå i to forskjellige bygg. Leiligheten jeg bodde i var feststedet, av den enkle grunn at vi hadde musikkanlegg:) Og her kommer de to viktigste reglene for Åreturene inn. Disse reglene gjelder når som helst i døgnets 24 timer:
Regel 1: Ikke rør volumet
Regel 2: Ikke rør kontakten til stereoanlegget!

Bryter du en av disse reglene kan du risikere og bli stemt hjem på lørdagen :) Det har vært noen volumskruere og ledningsrøskere med opp gjennom årene, og de har vi ikke sett noe til siden (neida).

I tillegg er det såklart ikke lov til å være party pooper (skrives det sånn??). HINT hadde også Åretur den helgen, og det krydde av stupfulle nordtrøndere overalt! Leiligheten vi hadde lå i ett av fire helt identiske bygg, så det kom inn folk som trodde de hadde gått inn til sin leilighet hele tiden. I tillegg var det endel som rett og slett syntes at det hørtes ut som om vi hadde det så moro at de også ville være med. En stakkar kom inn, tok av seg skoene i gangen, gikk inn på det ene soverommet og la fra seg jakka og slo seg rett og slett ned blant oss. Og vi ante ikke hvem det var. Han var så full at han var overbevist om at det var hans leilighet. "Æ kjenne aill hær!" kunne han fortelle. ;) De "barske" mannfolkene vi var sammen med kastet han på hodet ut. Men som de barmhjertige samaritaner  vi kvinner er, så gikk tre stk (ikke jeg da) ut sammen med han for å hjelpe han å finne sin leilighet. Det var jo under -20 ute, han kunne ha fryst ihjel.

På lørdag sov jeg mens endel reiste på ski og endel gikk til byen for å shoppe. Jeg hælte ikke ut i kulden. Så jeg koste meg inne med "panserhjertet". Men når afterskien begynte nyttet det ikke å være lesehest lengre. Plassen var "Bygget" og det lå ca 100 meter unna der vi bodde. Der holder "Marmeladorkestern" til, om noen vet hvem de er. Tydeligvis veldig populære ;) Jeg var på en måte en party pooper på afterski, for jeg drakk Pepsi! :D Jeg orket ikke å begynne med alkohyler så tidlig, blir så sliten tidlig på kvelden da. Normalt friske mennesker merker ikke at alkohol gjør musklene slappe før de er stupfulle, men jeg merker det etter et halvt glass jeg. Alt blir mye tyngre, og jeg bruker mer krefter for å holde meg gående. Derfor ventet jeg til festen i leiligheten om kvelden. :) Lærte forresten en ting, selv om afterski innebærer at de fleste stiller i skiklær og ikke er pyntet, så er det jammen meg klesregler man må følge der også. En av de viktigste tingene, som jeg selvfølgelig ikke hadde, var Afterskilue. Nesten alle sammen hadde rett og slett luer på seg. Ikke sånne stygge skiluer, neida, snertne sportsluer er det snakk om. hvis jeg skal få lov til å være helt ærlig så synes jeg det er litt teit. Hvertfall når man bytter lue når man kommer inn (skiluene er sikkert for tykke å bruke inne) og i tillegg når man ikke har vært på ski i det hele tatt. Lurer på hvor afterskiluetradisjonen stammer fra? Jeg la merke til at svenskene sjeldent eller aldri brukte lue på afterski. Mens nordmenne derimot... :)
I tillegg hadde de fleste kule klær, mens jeg stilte i min Mossi Suss! Jeg mener jo selvfølgelig at jeg dermed var den kuleste av alle :D Endel blikk fikk jeg nå hvertfall der jeg satt i fleecejakka mi. Hohohoho....

Bilde lånt fra MossiSuss.com

Årsaken til at jeg ikke legger ut bilder fra turen er rett og slett fordi jeg nesten ikke har noen! Jeg skjønner ikke hva det er jeg holdt på med, fra fredagen har jeg ett eneste bilde. Der Mr. G har hodet inn i en lampeskjerm, mikrofon sjø ;)
Søndagen ryddet vi oss ut av leiligheten, dro på Broken og spiste og tok en liten runde i butikkene. Jeg kjøpte dødskule klær til Alma i sykegave (hun ble dårlig natt til søndag) og så måtte vi en tur til innom Konsum. Jeg måtte hamstre dillpotetgull. Nam! På det kaldeste på hjemturen var det -26 grader. Brrrrr!
Siden helgen har jeg og Alma vært i vår egen lille sykebobble her hjemme. Er hun ikke bedre i morgen MÅ jeg ut en tur.
Hun våknet forresten midt i dette referatet, og måtte på do. Hun kaster ikke opp lenger, men for å si det sånn, det er ikke helt bra det som kommer ut i bakenden enda. Noen som har latt det være igjen litt is i en tolitringsboks noen ganger? Når det har smeltet, there you go...

Er det noen som fortsatt henger med på dette megalange innlegget??
Sorryyyyyy, jeg lover at det ikke skal gjenta seg :)

4 kommentarer

marita

03.02.2010 kl.17:49

Las heile, det var så spennande å høyre om Åreturen. Gjør ingenting med lange innlegg da :) Turen høyres artig ut, og eg synes jakka di var kul! Er heilt forelska i dei blå mossi suss stelleveskene..

Håper Alma snart er frisk.

Vero

03.02.2010 kl.22:17

Man ska itj ha lue på innendørs si no æ ;)

Gro

04.02.2010 kl.13:25

Hang fint med i hele innlegget :-) Morsom tur hørtes det ut som, om enn kald!!!

Lenge siden jeg har vært på afterski, men kan dette med lua skyldes at sveisen ofte er så som så etter en dag med hjelm/lue??? Da kan det være greit å tre på seg festlua før man går på afterski liksom... :-) Håper vesla er i bedre form!

linpinsukkerspinn

04.02.2010 kl.21:11

Hørtes kjempegøy ut!! Jeg har fått sitskien min i dag, så må nok ut i bakken noen ganger før snøen forsvinner for dette året :D

Det med alkohol kjenner jeg også innmari godt! Er så rart, men jeg trenger ofte ikke drikke mer enn et par slurker, også blir jeg helt gelè. Meeeen, drikker jeg enda mer, da kan jeg gå kjempelangt! Og på 11,5 cm hæler! Jeg fikk dog igjen for det senere, nøyaktig i 2 uker, da jeg hadde så vondt i korsryggen at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg ;) Så heretter er sko over 3 cm offisielt rullestolsko!

Fleecejakka di var dødskul, og dillpotetgull er best!!! :D

Skriv en ny kommentar

hits