Jeg trenger din hjelp.

I formiddag var KGB-mannen her og så på gulvet mitt. Han skal gi meg et prisoverslag på hva det koster å legge gulv i stua/kjøkken, 3 soverom og gang. KGB er altså navnet på firmaet hans. Enn å kalle firmaet sitt for det!? Merkelig... Men men, mannen var hyggelig han. Og rask. Var vel her i ca ti minutter. Han skulle sende meg prisoverslag på mail. Så da er det bare å vente i spenning.

Gulvdama på Byggmakker var veldig overbevisende om at det var laminatgulv som var tingen for meg. Greit for meg det, jeg stoler jo på ekspertene. Men KGB-mannen mente selvfølgelig at parkett var tingen. Så nå ble jeg usikker....
Er det noen gulveksperter der ute som har noen råd å gi? Gulvbehovene mine er at de må være slitesterke (rullestol må kunne kjøre der), ikke glatt, lett å rengjøre, isolere endel og ikke være hardt å gå på.

Jeg var jo å kikket på laminater for noen dager siden. De hadde mye fint da! Jeg kan jo til å med få hvitt gulv! :D
Men, på Byggmakker reklamerte de veldig for Alloc, mens jeg har funnet finere gulv hos Pergo. Det skal ikke være enkelt....

Jeg trenger deres hjelp for å bestemme meg! Hva er finest av disse Pergogulvene?
Hvit furu, planke
Overflate: antikk treHvit furu, planke
Overflate: antikk treHvit furu, planke
Overflate: silkeHvitkalket furu, planke
Overflate: antikk tre


Hvitkalket furu, planke
Overflate: naturaltouch matt


Sølvfuru planke
Overflate: antikk treOg en fra Alloc:
Ask, hvitoljet
Pergogulvene kan dere ta en nærmere titt på her. Der kan man se hvordan de ser ut i et rom.

Ha en fin fredag alle sammen!

8 kommentarer

Hilde&Tobias

22.01.2010 kl.14:04

KGB ja..hehe...trodde det hadde skjedd noe kriminelt på gulvet ditt jeg nå :O

Jeg vil IKKE anbefale parkett dersom du har små barn i hus eller er så slepphent som meg. Det blir uuuutrolig fort hakk og striper. Vi la parkett i stua, ganger og kjøkkenet. Angrer som en hund. Kjøkkengulvet ser ikke ut:( Stua bærer preg av en liten guttefant som mister og kaster ting i gulvet:( Bare du setter en stol litt hardt ned blir det hakk....

Meeen parkett er mye mykere å gå på en laminat, og det er lunere.

Laminat tåler mye mer, men det er også mye glattere...hmmm....

Vet ikke om dette var så mye hjelp....

Jeg bare vet at når det skal byttes gulver her i øvre etasjen så blir det fliser i gangen og på kjøkkenet. Stua skal vi slipe ned parketten så blir den så god som ny igjen.

Og ja, et pluss til parkett - den kan slipes ned og lakkes, det kan ikke laminat.

Nei, må bare si lykke til jeg!!!!

Guro

22.01.2010 kl.18:53

Hilde: da jeg var på butikken kjente jeg på både parkett og laminat, og laminat var desidert minst glatt. Og det har ikke så mye å si at laminat ikke kan slipes ned, det mørkner jo ikke :) når det gjelder varme, så legger de en smart-duk under som isolerer like mye som parkett, sa dama.... ;)

Hmm, føler at jeg argumenterer veldig for laminat her.... hihi

Hilde&Tobias

22.01.2010 kl.21:16

Ja, da hadde jeg glatt valgt laminat....Parkett er lunt og fint, men til syvende å sist så holder laminat seg bedre...Jeg går å ergrer meg over disse jævla hakkene og stripene i gulvet...

Siden du er så glad i sånne ting: Du har fått en award av meg på bloggen min;) Hihi

Mona

23.01.2010 kl.13:35

Vel jeg har jo en tømrer i huset og vi har parkett ;0)

Laminat og Pergo kommer ikke innom døre, hehe. Jeg er også overbevist - det må jeg si. Foruten smak og behag er det en ting som er veldig viktig for meg og det er at parket ikke er så hardt å gå på. For meg er det alfa og omega! Personlig har jeg for lengst slutta å irritere meg over riper og hakker i parketten, det er bevis på at vi lever her i huset og at vi faktisk er en familie her. Når barna blir større så får vi heller slipe gulvet. Jeg synes også at parkett (tre) "lever", det er levende matriale ikke dødt som laminat. Det blir en annen glød over det, man får jo bare legge inn som buffer at tre mørkner, vi har bjørke parkett ( som til og med er en av de mykeste tresorter) og det blir kjempefin glød i det ( og ja det ser ikke ut i forhold til hakk og riper - men ville ikke bytta det ut! - er fortsatt en av de fineste gulv ;0) ) .Jeg ville så gjerne ha orntlig tregulv jeg, furugulv - men det er jo håpløst - det blir enno mer slitt og er umulig å rengjøre - det kan vi ikke ha). Men over til deg, hehe, det med rullestol, min personlige rådgiver har uttalt seg om det til meg før og svaret er at pergo er mer slitesterkt, men tåler dårlig vann, parkett er vel heller ikke tingen og da gjenstår altså gulvbelegg ( men det er jo ikke fint da....Men mye har skjedd på den fronten og jeg har ikke fulgt med så kanskje det er verd å se på?) Og ifølge eksperten er det altså det som er tingen når man har en stor tung stol som drar inn vann og snø og skitt. Han mener sikkert sånn litt orntlig sterkt gulvbelegg som har ett eget navn som jeg ikke kommer på :0)

Skal foresten høre med han når jeg ser'n, kanskje det er skjedd litt siden vi vurderte gulver her i huset. Ut fra bildene du har lagt ut liker jeg godt den sølvfuru planke - ser fin ut og liker at den har brede staver. Lykke til!

Hilde&Tobias

25.01.2010 kl.11:51

Mona: Vi er en familie som lever her i huset også, og det er helt greit at det synes. MEEEN når gulvet ser ut som om det er 40 år gammel når det er bare 3 år, nei da synes jeg det ikke er noe moro:(

Jeg har hatt laminat tidligere og var strålende fornøyd med det;)

Smaken er som baken og godt er det!!

Jeg er enig med deg i at parkett er finest, best, penest og alt det der, men jeg synes også at det skal se litt ok ut over tid også jeg da...

Mona

26.01.2010 kl.15:50

Guro: Tømrermesteren har talt ;0) : Om du skal tenke slitasje og at det skal holde seg pent over tid med bruk av rullestol som er både inne og ute skal du velge lanoleum. Det tåler vann og slitasje! Men personlig synes jeg det ofte er litt trist. Men tror at utvalget er blitt veldig mye bedre de siste årene. Han mener også at muligens de nye laminatgulvene som har lakk i skjøtene kan fungere litt bedre mot vannsøl enn vanlig laminat og parkett. Men han sier også at parkett tåler rullestol i forhold til slitasje, det er det der med vann som er både parkett og laminat sin svakhet.

Hilde: Virker som dere har vært veldig uheldig med parketten om den er blitt SÅ stygg på tre år. Og som jeg også sier så er det jo smak og behag hva man liker. Ikke i tvil om at du bør velge laminat og da er jo den saken grei. Jeg har også levd med laminat i tre år, gikk helt fint det, men jeg er heller ikke i tvil om hva jeg vil velge - parkett. Her i huset har vi hatt det på alle rom, minus bad og gang i 6 år, ( og da jeg vokste opp hadde vi det også i nesten 20, uten at det ble slipt og lakket - var ikke så pent lenger på utsatte steder, men jeg personlig synes ikke det var noe stor sak - jeg hadde ikke likt å kjøpe et hjem med utslitt parket uten at det ble gjort noe med det, men her hjemme synes jeg faktisk ikke parketten ser ut som den er 40 år etter tre år - og vi har ikke vært spesielt forsiktige). Og så er jeg ikke så sikker på at laminat holder seg bedre - det kommer ann på hvordan du ser det. Når laminaten blir stygg, slitt og vannskadd ( ja for den også blir det) da må den byttes. Parketten kan slipes og lakkes og da er den så god som ny ( og er du heldig og er frisk og rask (eller er gift med noen som er det ;0) ) og kan gjøre det selv blir det billigere også).

For meg teller det aller mest at parkett ikke er alt for hardt å gå på, men jeg har jo litt spesielle behov i forhold til underlaget og for meg er laminat hardere å gå på og da er jo saken avgjort allerede der. Alle de andre argumentene mine er jo en smaksak og uansett - her teller jo ditt personlige behov mest Guro. Jeg synes aldri det er lett å veie alle argumentene opp mot hverandre og så teller jo smaken litt også - jeg blir alltid glad når de fleste og viktigste punktene detter ned på samme side som det jeg også synes ser finest ut ( må liksom la det argumentet falle av og til på grunn av at man må ta hensyn til det der med at" det- skal -funke- for- meg- og min - situasjon" argumentet ;0)

PS: både Laila og Hege har parkett og de kjører jo mye og har med masse snø og vann inn, hør med dem hva de synes. Tror Laila ville valgt Lanoleum om hun fikk velge igjen.

Jaja, for vel si lykke til igjen da Guro ;0)

Aud Jorunn Løvehaug

31.01.2010 kl.20:46

Hei Guro

Jeg er innom sidene dine av og til, du skriver veldig godt! Og så må jeg bare si at jeg har samme dilemmaet når det gjelder gulv. Må legge nytt golv her etter å ha hatt et gammelt belegg i mange år. Hadde i grunnen landet på laminat, men det er tregulv, parkett, jeg har mest lyst på, så i det siste har jeg hellet mer mot det. Jeg har en stol jeg bruker både ute og inne, og det hender jo ofte jeg drar med meg inn noen småstein. Så da får jeg tåle noen hakk her og der, tenker jeg. Men jeg er langt fra sikker ennå... Jeg har en veldig god matte i gangen som faktisk suger mye vann og søle.

Jeg tror det er litt viktig å gjøre det man har mest lyst til også, ikke bare være fornuftig.... Spent på hvor du lander..

mia

16.06.2010 kl.10:18

Laminat er hardt å gå på og git trinnlys. Anbefaler parkett

Skriv en ny kommentar

hits