Almas julegaveproduksjon 2009.

Det er ikke bare bare å finne på ting som en vilter toåring kan lage, så det var mye fundering før jeg handlet inn til årets julegaveproduksjon. Vi har gitt bort så mange malerier før at jeg ville finne på noe annet som årets julegaver fra Alma. Siden jeg er blitt en dedikert kildesorterere, hadde jeg en pose full av gamle syltetøy- og barnematglass i kjøkkenskapet. Perfekt å lage lykter med! I tillegg kjøpte jeg glasskuler til å henge på juletre (eller andre plasser) på Panduro. Dermed var årets julegaver i boks, selvmalte lykter og julekuler fra Almaen min. Det skal sies at vi holdt på i over en mnd med prosjektet. Når krølletrollet bare vil sitte i ro i max fem minutter i gangen, så ble det mange økter. Men vi kom i mål, og vi har sendt ut 11 julekuler og 3 lysestaker før jul :) En julekule kapret jeg til vårt juletre, og har bestemt at det er en ny tradisjon at Alma skal male en julekule til treet vårt hvert år.

Vi brukte glassmaling kjøpt på Panduro. Alma malte, de tørket i 24 timer, så brente jeg dem i ovnen på 160 grader i 40 minutter. Kjempeenkelt.
Her er noen av årets julekuler, en del ble sendt avgårde før jeg rakk å ta bilde av dem.


I tillegg laget hun lykter. Alma malte, jeg brente dem i ovner, og så pyntet jeg dem med ståltråd og perler. Fikk brukt noen få gram av de 30 kg med perler jeg hadde med meg tilbake fra Ghana i 2007. No kidding.
Resultatet ble:


Nå må det sies at kameraet mitt gjør at fargene blir ganske så mye mer knæsj enn de egentlig er. Speilrefleks er sikkert en fin ting... :)
Lyktene kan stå på bord o.l eller henges opp.

Her er julekulen som henger på treet vårt. Den er en av de aller siste i produksjonslinjen, og krølle var så lei av å male at hun rett og slett har dyppet og rullet den i malingsfatet :)


Sølvstripene er maling på tube. Jeg klemte og Alma styrte :)

Nå skal jeg ta en rydderunde her. I dag kommer mamma, oldefar, Ole Ø, Ann Kristin og Hanne på middag. Det serveres fiskegryte. Alma ligger foreløpig og tar en dupp, hun har vært ute og bakset i snøen med morfar i formiddag. I morgen kommer han på middag og da blir det kylling i peanøttsaus.
Ha en fin mandag alle sammen :)

3 kommentarer

Stine

28.12.2009 kl.14:33

Så kreativt... Utrolig fine :)

Laila

28.12.2009 kl.16:06

Tusen takk for kjempefiiiin julekule! jeg ble veldig glad for den. Elsker gaver laget av barn:)klem

Anette {foreldremanualen}

28.12.2009 kl.21:35

Tusen takk for forslag til nominasjon i "morsomste mammablogg". En absolutt herlig blogg, som jeg ikke har besøkt før! :-D

Skriv en ny kommentar

hits