Bountykuler.

I formiddag laget jeg bountykuler. De er veldig enkle å lage, men jeg rota noe helt grasalt i gårkveld da jeg egentlig skulle lage de. Etter å ha smelt alle ingrediensene i en kasserolle og begynt og koke det, oppdaget jeg at jeg skulle jo slettes ikke ha i kokosmassen med en gang. Den skulle i når alt var ferdigkokt den. Jeg er jo ingen mesterkokk, så jeg var overbevist om at alt var ødelagt. Kokosmassen ble kastet og jeg kokte en ny porsjon. Det viste seg at massen så akkurat likedan ut når jeg gjorde det på den "rette" måten. Grrrr.....

Aaaanyway, her er oppskriften:
50 g smør
0,5 dl lys sirup
0,5 dl melis
2 dl kremfløte
200 g kokos
200 g lys kokesjokolade.

Smør, sirup, melis og kremfløte kokes i et par minutter. Sto det i oppskriften på detsoteliv.no. Det skulle visstnok tykne og bli seigt og hvitt. Det skjedde ikke til meg. Det ble et hvitt lag på toppen, som nok var litt seigt. Men langt fra sånn som det sto beskrevet i oppskriften. Etter å ha kokt i over 10 min hadde jeg oppi kokosmassen, og lot det stå på ovnen til det meste av vesken var kokt bort. Husk å ikke kok det så lenge og på så sterk varme at det blir karamelisert!
Så var det bare å:
Det skal sies, det var et sabla kliss å trille de kokoskulene! Jeg følte meg som ei stor kokoskule selv etter ei stund. Men det var verdt det, kulene er gode! Jeg elsker jo bounty, så da kan ikke dette slå feil :)

2 kommentarer

Elisabeth

16.12.2009 kl.21:48

Mmm, de så knall gode ut! :)

Nina

16.12.2009 kl.22:00

Nam-nam!!

Skriv en ny kommentar

hits