Mozartkuler.

Jeg føler meg ferdig med julebaksten. Vi har pepperkaker, serinakaker, kolakaker, kokosmakroner, havreflarn og lefser. Det må holde i lange baner. Men konfekt er morsomt å lage, så det produseres enda her hjemme. I går lagde jeg mozartkuler og halvveis bountykuler.

Mozartkulene var kjempeenkle!
Her er oppskriften:
400 g marsipan
100 g nugat
200 g kokesjokolade

Jeg fant oppskriften på detsoteliv.no, men har gjort om den litt. Det ble så få kuler så jeg dobblet den, og jeg har kuttet ut de to spiseskjeene med konjakk som kunne knas i marsipanen. Jeg kjøper ikke en hel flaske bare for to spiseskjeer nemlig! Bruker man råmarsipan trenger man visstnok ikke å bruke konjakk. Jeg brukte vanlig marsipan, og kulene ble kjempegode likevel.
Jaja, det mangler en "r" i det øverste bildet. But you know what i mean, right?! ;)
Kulene sto til "tørk" i kjøleskapet til sjokoladen stivnet. Det er nok best å oppbevare dem der nå også, for de er aller best kalde. Jeg hadde tenkt å lage en porsjon til i går, men da var selvfølgelig alle butikkene utsolgt for nougat...
Kanskje det blir mer trilling i helgen!

Nå skal jeg på postkontoret å sende julegaver. Julekortene er enda ikke kommet fra FotoKnudsen, grrrrrrrr.....

3 kommentarer

Hilde&Tobias

16.12.2009 kl.15:35

Så flink du er til å bake og lage konfekt;) Skulle ha lagd noen pepperkaker jeg, men spørs om jeg rekker/orker/gidder FØR jul :O

Men tror jeg må prøve meg på disse kulene altså:)
SV; Ikke hos oss. Aldri pyntet lille julaften vi. mamma og pappa pyntet alltid rundt 15. Vi er så glad i jula og den varer så kort så derfor. Må beholde min avdøldes mor tradisjon levende.
SV; Jo men et kurs er jeg ikke redd.. hehe, jeg vet jo det ikke er på ordentlig. Ikke lett det der, men jeg klarer å kommem meg på ferie uansett. Dessuten er jeg snill med miljøet når jeg ikke flyr.. hehe.

Skriv en ny kommentar

hits