Julekonsert og alternativ hårpynt.

I dag har vi rett og slett hatt en daffedag her. Både jeg og Alma har gjort nada. Dvs, hun har sett på Pippi, lekt litt med Duplo (ble fryktelig sint da hun ikke fikk til å bygge et hus til Gi) og så har vi tatt en bad sammen. Det er så mye som foregår om ettermiddagene nå før jul at jeg rekker jo nesten aldri å bade henne før hun skal legge seg. I dag var badets høydepunkt når jeg kastet en bløt klut i ansiktet hennes. Vi skal ikke ha vann i håret nei, men det er morsomt å få en bløt klut over hele ansiktet. Unger...  "mer, mer, mer" :)

Jeg må jo fortelle litt mer om julekonserten barnehagen hadde i kirken i går. De var så utrolig flinke! Tidligere har bare de store barna (ikke avdelingen med 0-2 år) vært med, men i år var alle barna i barnehagen med. Alle hadde hvite klær på seg, så jeg måtte ut og handle luciakjole på torsdag, for hvite skjorter er noe vi har svært lite av her. Den skulle hun ikke prøve på seg. Så jeg måtte sende den med i barnehagen uten testing først. Men det røde båndet jeg tenkte hun kunne ha rundt midjen, det var stas det!

Jeg tror nok det var mange rørte foreldre, besteforeldre, søsken osv, som så på når alle kom ut fra sakristiet i hvite klær og (elektrisk) lucialys i hendene :) Barna i femårsklubben var solister på de fleste sangene, de var så flinke! Almas to favorittsanger for tiden er Musevisa og På låven sitter nissen. Begge disse sangene var på repertoaret, og da var det en liten krølltopp på bakerste rad (hun sto på en stol, og satt litt på fanget til en ansatt) som hoppet vilt. :) Småttissene sang jo ikke så mye, men det var helt med, det var lett å se.
På slutten av forestillingen ble det nok for enkelte av barna, heldigvis var foreldrene der og da var alt greit. Alma holdt ut til siste sekund, hun satt jo på fanget til favoritten, og jeg er sikker på at favoritten følte at hun ble spist opp, for det ble delt ut koser og nusser på rekke og rad. :) Innimellom all hoppingen såklart. Og klapping, Alma var rå på klapping etter sangene :)
Til alle ansatte på barnehagen, dere gjorde en super jobb!!!

Det var plent umulig å få av henne den tidligere så fryktet luciakjolen da hun skulle legge seg. Så det var ei lita snuppelure som sov i en superflekkete luciakjole i natt.
Jeg har såååå lyst til å legge ut bilder fra konserten, men på grunn av personvernet til alle barn og voksne der kan jeg jo ikke det.  Men her er hvertfall et bilde av snuppelura fra i mårrest. Da skulle hun av alle ting ha på seg buksa mi, i tillegg til luciakjolen. Oh what a pretty look...
dscf5625

dscf5629

Da vi endelig hadde fått på oss nogenlunde normale klær, fant Alma en av refleksene jeg snappet med meg fra kurshelgen i november. Det var mange firma der som hadde sånne gratis reklameting, jeg elsker gratis reklameting! Det beste av alt var at de satte igjen skålene med tingene når de pakket sammen for kvelden. Gjett hvem som kjørte rundt i gangene og fylte lommene?! :)

Uansett, refleksen er et lite spøkelse, og Alma synes den er veeeldig fin. Så fin at man må bruke den som hårpynt!
dscf5630

dscf5632

Boka er forresten ei veldig fin bok. De tre små griser. På noen av sidene var det  pappfigurer man kunne flytte rundt på. Men snuppa fikk den nok da hun var litt for ung (var litt over ett år) for alle figurene er revet ut. Griser, ulv og gryte er bortevekke.

Nå skal jeg rydde litt før snuppeluren våkner ute i vogna si. Vi må vel en tur på kjøpesenteret og kjøpe "mannam" i ettermiddag, det er jo tross alt lørdag! :)4 kommentarer

Hilde&Tobias

12.12.2009 kl.14:17

Haha...så fin hårpynt;)

marita

12.12.2009 kl.18:25

For ei skjønn lita lucia :)

Yngvild

12.12.2009 kl.19:31

Thank you :-)

Vero

12.12.2009 kl.21:43

Glær mæ te å kom å leik te hælga! :)

Skriv en ny kommentar

hits