Miss Dramaqueen og granbarnasking.

I formiddag fikk jeg en telefon fra Pianogruppa, avdelingen Alma går på i barnehagen. Alma hadde sklidd ute på trappa og viklet foten inn i noe der (fikk ikke helt med meg forløpet). De mente at foten var bittelitt hoven, og hun sa det var "au" og ville ikke gå på den selv. Derfor mente de jeg burde ringe til legen for å sjekke det, de ventet med å legge henne så jeg kunne hente henne. Jeg hev meg rundt og begynte og fikse meg. satt nemlig ganske så uflidd i stua, skulle jo pynte og montere pepperkakehus, og til det trenger man ikke å se særlig velkledd ut.
Etter litt over ti minutter var jeg i bilen på vei til barnehagen. Ca 200 meter før jeg svingte inn i innkjørselen, ringte telefonen igjen. Det var den samme ansatte som ringte meg for et kvarter siden.
(ikke et ordrett samtalereferat, men sånn som jeg husker den)

Ansatt: Duuuuu, jeg tror kanskje du har en liten luring som driver med litt skuespill her.
Jeg: hæh?
A: hun nekter å gå på foten, sier at det er au. Da jeg spurte om hun kom til meg da vi satt på gulvet for litt siden så måtte noen leie henne bort til meg. Da hun satt i fanget mitt så spurte jeg henne om hun kunne hoppe i dag. "JAH!" sa hun, spratt opp og begynte å hoppe.
Jeg: æ skjønt det....
A: jeg tror kanskje det er en liten luring på ferde.
J: hehe, ja hun er en liten dramaqueen av og til.
A: vi legger henne og avventer sitasjonen, ser hvordan foten er når hun våkner.
J: Greit ja.

Jeg hørte ikke mer fra barnehagen. Hentet henne tre, og da var hun helt fin. Hun fikk dog et "anfall" der det var såååå vondt i foten, og hun måtte bare sitte litt i fanget til favorittansatten ei lita stund. Etter at vi kom hjem har ikke foten blitt nevnt. Spør jeg henne om hun har "au" sier hun "jaaaa". Og peker på hodet sitt...
Konklusjon: ingen vond fot!

Da vi kom hjem var det såvidt litt tid til å se på Pippi før snuppa fikk på finklærne og vi satte ivei til 2- og 3 årsdager. Det var full rulle helt til klokka nesten var sju. Da var både mor og barn slitne, og barnet fikk på nattdrakt, spist ei brødskive med leverpostei og ble puttet i seng. Mora har sløvet siden :)
dscf5586
Det ene bursdagsbarnet hadde fått en superkul elektrisk motorsykkel!

Ellers har jeg og Hannis vært på granbarnasking i dag. Vi var jo likevel ute og kjørte (måtte jo snu før vi kom til barnehagen) så da kom jeg på den glimrende ideèn at jeg ville ha granbar til å pynte med hjemme. Hannis var meget skeptisk, og hadde ikke troen på prosjektet mitt. Det var litt vanskelig å finne ut hvor vi kunne forsyne oss fritt av grantrær, etter en liten tenkepause kjørte jeg mot den nærmeste "skogen" jeg kom på. Jeg slapp av Hannis i grøftekanten, hun fikk beskjed om å plukke så mye granbar hun kunne. Jeg måtte kjøre et stykke og snu bilen (vi var på en smal skogsvei). Den veien er også skoleveien for en barneskole her, så det krydde av unger på veien som sikkert funderte fælt på hva jeg gjorde der. Hannis var sluppet av der skogsveien møter en større vei, så hun skjemtes ihjel av alle bilene som kjørte forbi henne der hun sto i skogskanten og rev av grener på trærne *knegg knegg*.
Da jeg kom tilbake til henne kom det ei blå kule ut av skogen og hoppet inn i bilen :) Tihi.

Det mest morsomme er at da hun var vel tilbake i bilen igjen, hadde hun plutselig snudd og kom med den ene kreative ideèn etter den andre. Vi hadde nemlig funnet ut at vi skulle hatt edelgrangrener (ja det er lov når det ikke er juletre det er snakk om!), men de sto for det meste i hager. Vi kjørte forbi ett både til og fra granbarplassen vår, det sto i en hage, dog i en hage til et hus som er kondemnert. Men med naboer såklart.
Hannis briliante idè var: æ sætt mæ ned å late som æ må tiss! Da skjønne dæm itj at vi tar greina!

For de av dere som lurte; vi tok ingen edelgrangrener. :)
dscf5593

dscf5596

dscf5597

Ideèn var god, men jeg vet ikke heeelt om det ble som jeg trodde det skulle bli. Planen var uansett å kjøpe en vase/potte/bøtte til å sette det i som tåler kulde, jeg vil nemlig ha "busken" utenfor ytterdøra mi. Inntill videre får den stå der den står.

Nå er det FlashForward! Sneiks!

2 kommentarer

singlemom

11.12.2009 kl.00:19

Datteren din er virkelig nydelig:)

Hilde&Tobias

11.12.2009 kl.22:05

SV:: Yes, RÅ er ordet!!

Hærlighet, det bildet av Alma bak granbartingen var bare helt nyyydelig;) *smelt*

Skriv en ny kommentar

hits