Jul i stua.

Jeg har liksom sagt at jeg ikke skal pynte til jul før lillejulaften, som vi pleide å gjøre hjemme. Jeg sprakk for lenge siden. Først skulle jeg bare sette frem noen nisser og noen engler. Og snømenner kan man vel ha hele vinteren?! Så kom det litt juleblomster i hus, og røde blomsterpotter såklart. Plutselig sto julekrybba i vinduskarmen! Nå er jammen meg julegardinene og pepperkakehjertene kommet opp i vinduet også.

Men det er veldig koselig da! Alma får seg overraskelser nesten hver morgen hun, det har kommet noe nytt i løpet av  hver natt :) Pepperkakehjertene ble mottatt med "oi-oi-OI" :) "kake" sier hun, og er ellers veldig fornøyd med at mora pynter med godsaker. Heldigvis når hun ikke opp til dem, ellers hadde vi nok ikke hatt pepperkakepynt særlig lenge. Det er jo "mannam" på de må vite.

dscf5571

dscf5575

Sukk hvor mye finere det hadde sett ut om verandaen var ryddet... Det her er stuevinduet, i kjøkkenvinduet har vi mange flere hjerter!
dscf5578

dscf5580

dscf5583

Bare lat som du ikke ser venstresiden av vinduskarmen.... Jajaaaaaa, en plass må man jo ha alt jule-lage-stæsjet!...
Det er snart borte-vekk, må bare få laget ferdig julegavene først.
Som dere ser kjører vi tradisjonell julestil her i huset. Til vanlig er jeg mer glad i en renere stil, men i jula kastes alle interiørplaner. Jeg vil at Alma skal oppleve den samme jula som jeg gjorde da jeg var lita. Masse rødt, grønt og hvitt. Jeg er så tradisjonsfast i jula at jeg nekter blant annet å ha edelgran, det skal være et vanlig norsk grantre! Hvis noen foreslår at jeg skal kjøpe plastikktre får jeg åndenød.

Ah, nå kom jeg på perioden da jeg var lita når pappa fant ut at vi skulle ha furu som juletre. For det var jo sååå praktisk. Æsj og fysj sier jeg bare! Mandag 21 desember skal vi ivei å hugge vårt eget juletre. Gleder meg! En gård i nærheten har selvhogst av trær før hver jul, vi får gløgg, pølse og varm saft servert. Kjempekoselig! Huggingen foregår mellom 10-14 hver dag, så Alma skal få fri fra barnehagen for å være med. Det blir nok stas :)

Nå står montering av pepperkakehus på planen. Jeg banner i kirka og kjøper ferdighus i år... Men har tenkt å lage litt uthus osv selv og sette opp rundt. Fint blir det nok, og jeg får nok et "oi-oi-OI" når snuppelura kommer hjem fra barnehagen! :) Vi skal forresten i dobbeltbursdag til Bi-ii (3 år) og Bik (2 år) etter barnehagen i dag. Med nissegrøt og pepperkakebaking. Vi gleder oss!

(ps! hvis dere legger merke til at bildene er en smule uklare? Så funderte jeg svært på hva som var galt med kameraet da jeg så bildene. Kom på at forrige gang jeg brukte det så baka vi. Mel.....)

Én kommentar

Linn Jones

10.12.2009 kl.11:01

Så fint :)

Skriv en ny kommentar

hits