Bilen min hater meg.

Det er herved bevist, min røde Mercedes Vito hater meg. Det er ikke lenge siden den var på verksted fordi den fant det for godt å stryke på EU-kontrollen, og dermed ga meg ei regning på flerfoldige tusen kroner. Så måtte jeg kjøpe vinterdekk, den har tydeligvis en eller annen feilstilling, for alle piggene var slitt av. Går det an å sende en bil til ortopedisk verksted mon tro?

Og hva har den funnet på nå? Joda, den prøver daglig å stenge meg inn! I går da jeg hentet Alma på barnehagen gikk jeg inn i bilen, startet og kjørte det lille stykket (det er kaldt!!) det er til barnehagen. Parkerte (ved siden av søppelbøttene av alle ting, det var fullt på p-plassene. Hmm, kanskje derfor bilen hater meg igjen??) og tok tak i dørhanken for å åpne døra. Ingenting skjedde. Jeg dro håndtaket helt ut, men døren åpnet seg ikke.
Jeg bare; "what tha f*****?!?!!? Hanneeeeeeee!!!". Hanne var nemlig med, og var begynt å bevege seg bort fra bilen. Hanne kom, og åpnet døra fra utsiden, lekende lett. Så det er altså fra innsiden den har slått seg vrang. Jeg har aldri hørt om noe sånt før, hva er det som er ødelagt?? Og ikke minst, er det dyrt?!!?....

Så hva gjør jeg nå? Joda, jeg er født kort jeg. Dvs jeg er litt over halvannen meter over bakkenivå. Det fører til at jeg ikke rekker ut vinduet og ned til håndtaket på utsiden av bilen, uten å henge ut av vinduet. Noe som igjen fører til veldig skitne klær (jeg er en veldig dårlig bilvasker også).
Derfor dropper jeg den måten. Isteden får jeg V.I.P behandling hvor enn jeg kjører. Når jeg vrir rundt nøkkelen og setter giret i "P" spretter Hannis ut og åpner døren for meg. Ganske hærrlig, sier du sikkert? Not, sier jeg. Jeg synes det er flaut. Jeg blir sikkert sett på som en diva fra før av, av enkelte. De ser jo at Hannis bærer posene mine når jeg handler, løfter inn vogna til Alma i bilen, går med søppla mi og henter post, osv. "og nå har hun jammen meg fått henne til å åpne bildøren for seg også!"..

Kjære lille bil, den her oppførselen er noe jeg kunne ha forventet av Bella, ghanabilen jeg kjørte rundt i da jeg bodde i nettopp, Ghana. Det gikk vel ikke en dag uten at noe skjedde med den, feil og sammenbrudd som ble flikket på av tilfeldige "garages" langs veikanten, gjerne en som hadde tak av palmeblader. Men du kjære bil, som er oppdratt i Norge!? Jeg hadde faktisk forventet en bedre oppførsel.

Jeg må nok bite i det sure eplet og ringe et verksted i morgen. Just what I need, i disse førjulstider. Da kan jeg samtidig spørre om hvorfor det dunker en plass under bilen når jeg kjører. Det begynte det nemlig å gjøre i dag også. Vi trodde jeg hadde punktert, men det hadde jeg ikke. I love cars ♥

3 kommentarer

11.12.2009 kl.14:31

Har du bil fra trygdeetaten???? Det har jeg, en mercedes A140, og det er så mye tull med den. Tror det er noe med Mercedes jeg altså..... Men nå er det bare to år til jeg kan levere den tilbake, men må nok på verksted før den tid igjen. Men ettersom jeg forstår så er det nye regler siden jeg fikk den, så jeg får meg nok ikkje ein ny bil igjen. Ha ei riktig god førjulstid både du, Alma og Hannis

Guro

12.12.2009 kl.13:10

Ja det har jeg. Har hatt den i ti år, 11 når vi bekker over til 2010, så jeg skal søke om ny over jul. Jeg skal ha litt hjelpemiddelendringer, så regner egentlig med at det skal gå greit. Men såklart, man vet aldri... God jul til deg også! Hvem enn du nå er :)

12.12.2009 kl.13:35

Sorry, glemte å skrie hvem jeg er, heter Anita og kommer fra Romsdala...

Skriv en ny kommentar

hits