Dansende trollunger.

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne på dette innlegget. Det har skjedd mye og det er lenge siden jeg har oppdatert blogg *fy skamme seg*. Derfor gjør jeg det enkelt, jeg skriver om noe annet enn helgesysslene våre. Det får bli senere, kanskje i morgen. Ikke at det har skjedd noe helt ekstraordinært altså.

Min morfar flyttet til byen for ca en mnd siden. På torsdag (tror jeg det var) så fikk jeg et bilde av han. Et bilde jeg har minner fra helt siden jeg var kjempelita. Morfar bodde i et gammelt tømmerhus som sikkert er over 100 år nå. Soverom i andre etasje, stue og kjøkken i første og bad og do i kjelleren. En mørk og skummel kjeller med smale, bratte og knirkende trapper. Det var et mareritt å måtte på do om natta, ned to bratte trapper, og ned i den skumle kjelleren. Utenfor dodøra i kjelleren hang det tre bilder. De var av troll! Av en eller annen grunn kan jeg ikke huske at jeg noengang har syntes bildene var skumle. Men, det kan være at jeg fortrenger minnet :)
Kanskje syntes jeg egentlig de var veldig skumle, men så diktet jeg opp historier om bildene som ufarliggjorde dem. Ja, det kan nok være sånn det var.

Uansett, på torsdag sa morfar at jeg skulle få et av trollbildene! Jeg ble så glad, for det er så utrolig morsomt å ha ting man forbinder skikkelig med besteforeldrene sine. Alma skal få senga som min farmor lå i når hun var liten (og jeg brukte når jeg var lita) på rommet sitt (når hun skal begynne å ligge på eget rom), og da passet det jo perfekt å henge opp et bilde som tilhørte de andre oldeforeldrene hennes.
Det er bare en liten ting som forstyrrer hele planen min, hun er redd bildet....
Første gang hun så det kvakk hun tilbake, og skulle slettes ikke se mere på det. Jeg har tatt det frem og snakket om hvor fine trollene som danser er flere ganger etterpå, og nå kan hun se på det, men skal ikke høre snakk om at det skal henge på hennes rom. "Nei, mamma" sier hun når jeg spør om det skal henge på Almas rom :)

Bildet er i ei treramme, og den har mørknet veldig. Derfor fant jeg ut at jeg skulle male rammen. Siden bildet er så gammelt og det dermed er brukt gamle innrammingsteknikker på det, så kan jeg ikke ta av ramma. Den er tapet og stiftet fast i baksiden av bildet. Dermed måtte jeg maskere. Med vanlig teip;)
Først tenkte jeg at det måtte bli superfint med sølvramme, det matchet jo i tillegg sølvbokstavene på Almas dør. Men jeg tok feil, det ble for mørkt. Så nå er ramma på vei til å bli hvit.

dscf5477

dscf5514

dscf5519

Ja jeg vet, bildene er helt elendige. Og ja, jeg mangler "o"-tasten på pc'n min.
Men sant, bildet er ikke skummelt nei??
Jeg håper Alma bestemmer seg for at hun ikke er redd det. Hvis ikke må vi finne en annen fin plass å henge det. For opp på veggen skal det!

4 kommentarer

Mona L

07.12.2009 kl.07:53

jeg mangler 3 tasten..:)

Hilde&Tobias

07.12.2009 kl.08:23

Ikke skummelt nei;) Synes det var morsomt jeg! Men du vet disse små, de har så mye rart for seg..hehe...Ting som har vært helt greit hele tiden blir plutselig skummelt:O Så plutselig en dag er det sikkert ikke skummelt for Alma...sikkert;)

Paalandet

07.12.2009 kl.17:38

Så koselig, liker ting som har en historie. Det var ikke skummelt, sett/heng det en plass som hun ser det ofte så går det nok greit å henge opp på rommet til slutt.

Ha en fin uke

Laila

07.12.2009 kl.21:58

ikke skummelt men litt uanstendig...

men hilde&tobias har helt rett, plutselig er ting skumle. Pernille blir kjemperedd av ninkenoken (eller så) i Drømmehagen..

Skriv en ny kommentar

hits