Krukketøsene mine.

dscf5116
dscf5119
dscf5122

Er de ikke nusselige?
Det var i utgangspunktet 6 av dem. To laget vi i bursdagsgave til Boffa på søndag, og en er halvferdig, jeg gikk tom for lim. Tøsene skal egentlig ha to knapper på magen, men de har på et mystisk vis blitt borte. Finner de vel om noen uker på en "hemmelig" plass. Sammen med den svarte yndlingsbh'en min. "Noen" liker å knabbe ting her for tiden.

Denne "noen" hjalp meg forresten å male tøsene vi ga bort på søndag.
dscf5092
"Hæh, hva sier du? Har jeg noe på nesen??"

Jeg må innrømme at disse nissedamene ikke akkurat var egnet til småbarnslaging. Er det noen som har tips til ting vi kan lage til jul som passer for en toåring? Vi kan jo ikke drive å gi bort fingermalingmalerier i evigheter heller. De er kjempefine (åff kårs!), men det er kanskje begrenset hvor mange malerier fra frøken Alma Fafaly folk gidder å henge på veggen.
Så hvis noen har laget julepynt eller hjemmelagede gaver sammen toåringer, tips meg! Du gjør ikke bare meg glad, men hele slekta og vennene våre også :)

Nå skal jeg sitte å være sur ei stund. Dummingene i TV2 har endret sendetidspunkt for FlashForward slik at det kræsjer med True Blood. Liker det svært, svært dårlig!
:(

4 kommentarer

Kjempesøte.

singlemom

05.11.2009 kl.22:36

Jeg har opprettet en blogg som skal bli et sted for single mammaer (og andre gravide/mammaer) som trenger tips, oppmuntring, inspirasjon osv i hverdagen! Har nettopp begynt men håper den blir bra:) I tillegg blir det en slags output, dagbok, for meg og mine tanker. Håper dere har lyst til å besøke den og gleder meg til å se hva det kan bli til:)

singlemom.blogg.no

Kom gjerne med ros og ris, slik at den kan bli ekstra bra!

Hilde&Tobias

06.11.2009 kl.08:29

De ble kjempefine:) Du er jammen flink!!

Mona

06.11.2009 kl.11:26

Mange ideer faktisk. Kreativ må man være om man skal lage julegaver med barn - hvert år...For det er som du sier, litt begrenset med hvor mange malerier man kan henge opp ( kan seffen skifte litt når de falmer men...). 2 år, la meg se. Vi hadde noen år med forskjellige gaver i tre. Det var når Rimi hadde storhetstid med 10kroners marked. Da fant vi massevis av varer i tre for en billig penge (det finnes fortsatt men man må lete litt mer rundt om kring, Rimi,Rema, Europris etc og Panduro for de med god råd)Lysestaker i tre, fat i tre og skåler i tre, hvis du bare har frem to el tre julete farger så slipp "noen" løs med liv og lyst. Rød, gull, sølv, grøn og hvit - velg ivei. Har funnet ut at julefarger=julepynt og det igjen betyr at de kan pakke bort julegaven etter jul og ta frem igjen neste jul (blir jo begrenset med plass til alle fine tingene barna lager, og disse kan man faktisk ha i årevis for til jul må man ha litt barnelaget pynt). Ellers er de små tre-eskene veldig fine å male på, og de passer til både bestefar og tante ;0)- kan ha det til smykkeskrin, til pynt, til te og til skruer og spiker - allt mulig. Det gikk noen juler med disse tre variantene. Cerinit kan også brukes, men kanskje bedre neste år... Bland to farger og la " noen" lage kuler og rare klumper i små størrelser, så kan du lage hull gjennom dem eller sette i en ståltrå som du kan tre reim i - vips så har du ett lekkert ekslusivt smykke ( eller øredobber, nål eller armbånd - kanskje slipsnål?). Male på tykk ramme er også ganske fint - men det har dere kanskje gjort med fingermaling?). Tøytrykk er moro da, lage kopphånduker, vesker, fleecepledd. De har fine billige fleecepledd på ikea, du kan kjøpe lyseblå pledd og hvitt maling som passer på tøy og bland det med glitter ( ser ut som snø) og kjøp sjablon med snøkrystaller - blir kjempefint ( men passer kanskje best om ett år eller to?). Du kan kjøpe marsipan som du farger med konditorfarge og la tutta trille kuler - ha dem på glass og vips fin julegave (men pass på hygienen i disse svinetider ;0)). Pepperkaker og alle mulige julekaker på glass ( som forøvrig kan males og dermed bli spesielt fine), er jo supre julegaver da. Dessuten kan man lage nye hvert år!Har flere ideer men her har du jo noen da - bare spør. Kanskje et juleverksted med barna hadde vært gøy? Lykke til! Gleder meg til å se resultatet - regner med det vises frem på bloggen etter hvert :0)

Skriv en ny kommentar

hits