Reiseforviklinger på høyt nivå.

Hvem skulle trodd at det var flere dagers arbeid å få bestilt en reise til Siggerud?! Jeg, Alma og Hanne reiser jo til Frambu på mandag, og for å komme dit må vi ta fly. I tillegg får jeg taxi til og fra flyplassene fordi jeg ikke kan ta rutegående transport med elektrisk rullestol. For å kunne bestille alt dette hos pasientreiser (som har tatt over for NAV) må jeg ha reiserekvisisjon skrevet ut av min behandlende lege (=fastlegen). Det skulle ikke være så vanskelig, sant?

Think again!
Leverte alle papirer i forrige uke, hentet rekvisisjonene i går. Oppdaget så at de hadde skrevet totalt feil. De hadde skrevet ut rekvisisjonen på Hanne, og hun skulle ha med to ledsagere sto det. Wrong, wrong, wrong, det er Hanne som ER ledsageren. Tilbake til legekontoret. De var litt forvirret, visste ikke helt hvordan dette skulle gjøres. Etter å ha forklart dem prosessen fikk jeg skrevet ut nye rekvisisjoner. Kom hjem og oppdaget, damn it, de har skrevet feil igjen! Alma hadde fått et ekstra etternavn, jeg hadde plutselig adressen til legesenteret, og jeg hadde fått en rekvisisjon pr vei, ikke per ledd som jeg skal ha. Nå var det så sent på dagen at legesenteret var stengt...

I dag var jeg tilbake, fikk den vanlige sesonginfluensavaksinen og stilte meg på nytt i køen for å ordne papirene. Nå fikk jeg sagt fra at jeg måtte ha en rekvisisjon per ledd, altså en for hver taxitur. Adressene ble ordnet og alt så ut til å være i orden. Da jeg kom hjem holdt jeg på å klikke i vinkel, nå hadde de greid å fylle ut feil egenandel, det sto at jeg skulle betale ekstra høy egenandel fordi jeg hadde benyttet meg av fritt sykehusvalg. AAAAARg.

Nå skal det sies at damene i ekspedisjonen på legesenteret har vært veldig hyggelige og hjelpsomme. Og jeg skulle sikkert ha dobbelt og trippeltsjekket hver gang selv. Men jeg var rett og slett litt usikker på hvordan det skulle gjøres, ahr ikke bestilt reiser etter at Pasientreiser tok over funksjonen til NAV.
Så, selv om jeg har vært fast inventar på legesenteret de siste dagene skal jeg ikke komme med noen sure miner over dem. De har gjort sitt beste, og det er ikke akkurat rolige arbeidsforhold der i disse tider. Veldig fasinerende å sitte på venterommet forresten, plutselig fyker det sykepleiere ut av laboratoriet med munnbind på seg selv og et i hånden. De løper ut i gangen, kommer tilbake med personer som er totalt munnbindifiserte etter seg samtidig som de roper "gå rett frem, gå rett til legen, gå RETT FREM".

Den svineinfluensaen altså..:) En god nyhet, Hanne hadde ikke svineinfluensa for to uker siden! Har ikke skrevet noe om det her for jeg regner med at det er flere her i området som leser bloggen, og har ikke villet skape hysteri med hensyn til barnehage (Hanne leverer jo Alma hver dag) eller noe sånt. Hun var jo i karantene i en uke da hun ble syk, men teknisk sett kunne hun jo ha vært i barnehagen mens hun var smittsom. barnehagen ble informert om at det kunne være svineinfl. men de gikk ikke ut med noe til resten før det var bekreftet/avkreftet. Tror ikke legene vet helt hvordan smitte, inkubasjonstid osv fungerer enda. Men uansett, det var ikke svineinfluensa!

Siden hele denne dagen har gått med til å dra frem og tilbake til legekontoret skal jeg nå endelig (jippi) sette igang med litt husarbeide. Kommer tilbake senere med historien om den nye personen som har flyttet inn hos oss,nemlig  lille Du.

Og bare så det er sagt, jeg har fått bestilt reise til Frambu! :)

See ya!
dscf5028
En liten snupp i dyp konsentrasjon. Enn at det kan være så artig å ta kort ut og inn av ei eske, at man holder på med det i en time!?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits