Skarp som en kniv.

Det er ikke bare Nanny Stella som var sjokkert i kveld. Herrlighet, en tiåring som ikke kan å bruke en kniv?! Jeg har selvfølgelig sett på S.O.S Barnevakten. Et program jeg ser av en enkle grunn at det sjokkerer meg i hver eneste episode. I dag var det en søskenflokk på 7, 10 og 12 år som ble behandlet som noen toåringer, og følgelig oppførte de seg deretter. Jeg ble rett og slett målløs da Nannyen spurte hvorfor ingen av barna hadde kniv ved matbordet. De spiste nemlig med fingrene fordi de ikke kunne dele opp maten. Da sa foreldrene at de ga dem ikke kniver for da kunne de skade seg.

Hadde vi vært naboene til disse folkene hadde nok Alma vært på listen over barn med foresatte som disse foreldrene ikke stoler på. For Alma får nemlig håndtere en kniv hver dag hun. Hvordan skal hun ellers lære seg å håndtere den og ikke bli skadet. Skarpe kniver får hun selvfølgelig ikke, Ikea-bestikket mitt har sett bedre dager så foreløpig er det perfekt for henne å tjone med knivene derfra.
Hun har ærklært Ikea-krakken for sin, nåde den som rører den.. Det fikk morfaren oppleve da han kom for å flytte lysekronen min. Tøtta fikk raserianfall de lux da han brukte hennes krakk til å stå på. Krakken er også hennes faste kjøkkenredskap. Med den klatrer hun opp og skal hjelpe meg når jeg står og lager mat osv på kjøkkenbenken. Om morgenen skal hun være med å smøre på brødskiva si. Hun er flink skal jeg fortelle dere, det er ikke lenge til hun greier det helt selv!

Krølletrollet mitt får også, hold dere fast, vær med å lage middag og stå å røre i kasserollene på komfyren. Hun kan brenne seg!!!-tenker sikkert mange av dere nå. Og ja, det er sikkert en mulighet det. Men ikke så lenge vi forklarer henne nøye hva som skjer om hun rører komfyren og kasserollen. Vi har allerede holdt hendene våre over og kjent at det er varmt, og vi ser på maten i kasserollen at det ryker og bobbler, og dermed vet vi at vi kan brenne oss om vi tar på det. Jeg synes vi undervurderer ungene våre om vi tror at de ikke skjønner noe. En toåring skjønner nesten alt, om han/hun velger å gjøre det motsatte er så, det vil ikke dermed si at han/hun ikke visste at han gjorde noe som ikke var lov. For de vet utmerket forskjellen på rett og galt.

Feks i går, Alma prøvde gang på gang å ta knappenåleska mi. Jeg forklarte gang på gang at nåler er farlige, man får vondt om man tar på dem. Men hun ga seg selvfølgelig ikke. Til slutt tok jeg ei nål og stakk den forsiktig oppå håndbaken til Alma og spurte om hun kjente at det var vondt. Hun skvatt tilbake og puttet hånda bak ryggen og så på meg med det fornærma blikket. Men hun sa ikke et eneste ord. Jeg trodde seriøst øynene på Hanne som satt på den andre siden av bordet skulle poppe ut. "Stakk du a?!!? Du gjor itj det?!!"
But guess what, Alma har ikke prøvd seg på nålene siden. Og hun vet nå at man kan få vondt av dem. Og seriøst, jeg var så vidt borti henne med den.

For dere som er sjokkert og bekymret for at snuppa skal skade seg, kan jeg berolige dere med at vi skal ha suppe til middag i morgen = ingen kniver ;)
dscf4929
Full konsentrasjon. Av en eller annen grunn tar hun av skorpene før hun smører på brødskiva. Det har hun ikke lært av meg! Da jeg kom tilbake til kjøkkenet etter å ha hentet noe på soveromet i mårest hadde hun dandert skorpene midt oppå brødskiva.. Som dere ser er snuppa mi venstrehendt.

dscf4930
Krakken ble fiiin med maling ja?! Regner med at dere heller ser på fottøyet til snuppa... Hun har arvelånt sko av Bi-iii, hennes store helt. Og man skal selvfølgelig gå med en av hver, innendørs.
That's the way, ahaha, I like it!

Én kommentar

Mariann Johansen ♫♥♫

09.10.2009 kl.10:19

Hun er jo flink! :) Jeg er enig med deg, det går an å snakke til barna og forklare hva som er farlig og hvorfor. De skjønner mye mer enn vi gir dem kred for.

Skriv en ny kommentar

hits